Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2008

ΤΑ ΦΤΩΧΟΠΑΙΔΑ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ


Μερες που είναι να μπούνε κάποια πράγματα στη θεση τους σαν ένδειξη αντίδρασης στην κατασκευασμένη στόχευση της οργής των νέων μας .


ΜΑΤ

Τα παιδιά της διπλανής πόρτας με τον βασικό μισθό των 683 ευρώ
Τα ΜΑΤ απαρτίζονται από «παιδιά της διπλανής πόρτας», που κινδυνεύουν καθημερινά να καούν ζωντανά από τις μολότοφ ή να σπάσουν χέρια και πόδια από τις πέτρες. Συνολικά 158 από αυτούς τραυματίστηκαν τις τελευταίες μέρες! Κι όμως, ανήκουν κι αυτοί στη «γενιά των 700 ευρώ»!Για την ακρίβεια, ο βασικός μισθός τους είναι 683 ευρώ και κάθε τρία χρόνια προσαυξάνεται κατά 81 ευρώ (επίδομα τριετίας), ενώ το επίδομα επικινδυνότητας έγινε μόλις πρόσφατα 80 ευρώ από 59 που ήταν. Υπερωριακή απασχόληση δεν υπάρχει και μόνο τα νυχτερινά πληρώνονται έξτρα. Συχνά λείπουν ώς και έναν μήνα στην επαρχία, με το επίδομα εκτός έδρας των 35 ευρώ ημερησίως να πρέπει να πληρώσει ρούχα, φαγητό και διαμονή! Δεν περνάει μέρα όμως που να μην εργαστούν για τουλάχιστον δέκα ώρες

Σε όλο αυτό το σκηνικό ακόμη και το σύνθημα των διαδηλωτών «τρεις κι εξήντα παίρνετε και τον κόσμο δέρνετε» είναι ίσως ακόμη μία γροθιά στο στομάχι των ανδρών που απαρτίζουν τα ΜΑΤ, σε μια περίοδο ιδιαίτερα φορτισμένη γι’ αυτούς από όλες τις απόψεις.








Δεν υπάρχουν σχόλια: