Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

ΤΣΙΠΡΑΣ ,ΠΑΣΟΚ,ΓΗΠΕΔΟ

Βρήκα ένα άρθρο του δημοσιογράφου Κ.Πεσματζόγλου για το γήπεδο του ΠΑΟ
Πολλές αλήθειες που, πολλοί καθ΄ύλη αρμόδιοι αρνούνται να ξεστομίσουν.


Το γήπεδο του Παναθηναϊκού πλέον πάει πολύ πίσω και γίνεται άγνωστο το πότε θα γίνει και κυρίως το που θα γίνει. Είναι πλέον σαφές στο μυαλό μου ότι μετά το ΠΑΣΟΚ που δεν ήθελε γήπεδο για τον Παναθηναϊκό πλέον και ο Συνασπισμός του Τσίπρα έχει ακριβώς την ίδια στάση. Τα περί πράσινου Βατοπεδίου δεν μπορώ να τα ακούω. Με την ίδια λογική υπάρχει και κόκκινο Βατοπέδι και γενικώς σε ότι έχει να κάνει με τις ομάδες είμαστε γεμάτοι Βατοπέδια.
Υπάρχουν δύο απόψεις στη χώρα μας σχετικά με τα γήπεδα. Ο ένας λέει να βοηθάει το κράτος και ο άλλος να μην ανακατεύεται. Η δική μου άποψη είναι σαφής και έχει διατυπωθεί εδώ και χρόνια στο site. Αφού αξιοποιήσει όλα τα γήπεδα που κατασκεύασε το κράτος για τους Ολυμπιακούς θα πρέπει μετά να βοηθήσει τις ομάδες με συγκεκριμένους τρόπους να κατασκευάσουν το γήπεδο. Να παραχωρήσει εκτάσεις για κάποια χρόνια, να τις πουλήσει με δάνειο, να κάνει ανταλλαγή. Με ένα πράγμα δεν συμφωνώ και αυτό είναι η κατασκευή του από το κράτος.
Στην περίπτωση του ΠΑΟ δεν ήταν βέβαια αυτή η περίπτωση. Οι πράσινοι είχαν μία έκταση και αποφάσισαν να την ανταλλάξουν. Για να κατασκευαστεί το γήπεδο πιο εύκολα αποφασίσθηκε να κτιστεί και ένα εμπορικό ώστε να αυξηθούν τα έσοδα όλων. Ο γήπεδο της Αλεξάνδρας θα γινόταν ένα τεράστιο πάρκο σε μία περιοχή που δεν έχει ούτε δέντρο και μια τεράστια έκταση στον Βοτανικό θα γινόταν χώρος πρασίνου. Ο κ. Τσίπρας δε γουστάρει το πράσινο. Θέλει το τσιμέντο στη Λεωφόρο και το σκουπιδαριό στον Βοτανικό.
Το ίδιο έκανε και παλαιότερα το ΠΑΣΟΚ. Θυμάμαι όλοι μαζί να φωνάζουν και να λένε ισότιμη και ταυτόχρονη λύση για τα γήπεδα Ολυμπιακού, ΠΑΟ και ΑΕΚ. Τελικά χάρη στις ενέργειες του ΠΑΣΟΚ ο Ολυμπιακός έχει γήπεδο, ο ΠΑΟ και η ΑΕΚ όχι. Αυτά είναι που μου αρέσουν πιο πολύ από όλα. Βρίσκουν μία πολύ ωραία και επικοινωνιακή έκφραση (ισότιμη και ταυτόχρονη) και την μπουμπουνάνε. Μετά μόλις κλείσει το ένα θέμα αρχίζουν και τα γυρνάνε. Δεν έγινε μεν ταυτόχρονη αλλά θα γίνει ισότιμη. Έχουν περάσει 6 χρόνια και ΠΑΟ και ΑΕΚ ακόμα δεν έχουν γήπεδο.
Θα μου πεις την ΑΕΚ το γήπεδο τη μάρανε. Η αλήθεια είναι πως έχω την αίσθηση ότι εκεί στην ΑΕΚ δεν πολύ καίγονταν για να κάνουν και γήπεδο και για αυτό δεν το έβλεπες να το λένε και πολύ οι διοικούντες και οι μέτοχοι. Δεν ήταν θέμα διάθεσης του κράτους. Ήταν θέμα οικονομικό καθαρά. Είμαι όμως βέβαιος ότι και μέσα στη χωματερή των Λιοσίων να έλεγε η ΑΕΚ ότι θα έκανε το γήπεδο ο κ. Τσίπρας θα έκανε μία προσφυγή για να προστατέψει τα δικαιώματα των γλάρων που μαζεύονται.
Ο κόσμος του ΠΑΟ θυμάται και αυτό είναι δεδομένο. Δύσκολα θα ξεχάσει ότι δύο συνεχόμενες φορές των κορόιδεψαν. Τη μία το ΠΑΣΟΚ και την άλλη ο Συνασπισμός και οι 130 του. Ή κυβέρνηση βρήκε λύση και νομοθέτησε, οι εργασίες ξεκίνησαν και μπλοκαρίσθηκαν αυτή τη φορά από την αριστερά των διαδηλώσεων. Το περίεργο είναι που δεν έχω ακούσει και το ΠΑΣΟΚ να λέει κουβέντα. Δεν ακούω να λένε το γήπεδο πρέπει να γίνει και να προτείνουν μία λύση. Τα πράγματα έχουν ζορίσει πού και αν δεν βρεθεί πολύ σύντομα μία άλλη λύση όσο είναι αυτή η κυβέρνηση στην εξουσία ώστε να ξεκινήσουν τα έργα οπουδήποτε, τότε πού φοβάμαι ότι γήπεδο οι πράσινοι δεν θα δουν ποτέ.
Ακόμα και αν πάει να αγοράσει μόνος του μία τεράστια έκταση στην Παιανία π.χ. θα πρέπει να νομοθετήσει το κράτος για να γίνει εκεί το γήπεδο. Νόμος τέτοιος δεν παίζει να ψηφισθεί από άλλον εκτός του Σουφλιά. Ο κόσμος κουράστηκε και πλέον απελπίστηκε. Δεν περίμενε τέτοια εξέλιξη, δεν πίστευε ότι υπήρχε περίπτωση λογικός άνθρωπος να πάει να μπλοκάρει το όνειρο ζωής των πρασίνων. Και όμως όχι μόνο βρέθηκε αλλά όλοι είναι βέβαιοι ότι θα χαμογελάνε κιόλας. Προσωπική μου γνώμη είναι πως μία διαδήλωση εναντίον του Συνασπισμού δεν έχει γίνει ποτέ. Είναι μία καλή ευκαιρία να δει και ο Συνασπισμός τη σημαίνει να είσαι στην κόντρα μονίμως και να έχεις όμως και συνέπειες.


Κατά τη δική μου άποψη μιά απλή διαδήλωση κατά του Συνασπισμού είναι πολύ "λαϊτ" αντίδραση για το κακό που προσπαθεί να κάνει στον ΠΑΟ και στον Αθηναίο πολίτη στερώντας του 170 και βάλε στρέμματα πράσινου στη θέση του σημερινού βόθρου.
Καλό θα ήταν αυτοί οι κύριοι της μόνιμης κλάψας ,οι κύριοι του τίποτα ,να πονέσουν αληθινά.
Ολοι ξέρουμε τον τρόπο. "ΚΟΨΟΧΕΡΗΔΕΣ"

ΥΓ.Παίζει το σενάριο :Μπλοκάρεις το γήπεδο?Μπαίνεις σε μελλοντική κυβέρνηση(με δώρο το Υπουργείο Περιβάλλοντος)?
Γιατί όχι λέω εγώ.Απο αυτούς όλα να τα περιμένεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: