Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

ΤΟ ΜΕΛΑΝΙ ΤΗΣ ΒΡΩΜΙΑΣ

Ο λυσσαλέος πόλεμος της σφυρίχτρας κατά του Τριφυλλιού σε συνδυασμό με το προκλητικό, εξόφθαλμο και ξεδιάντροπο σπρώξιμο του ΟΣΦΠ, εκτός από την αλλοίωση του βαθμολογικού πίνακα και του πρωταθλήματος ολόκληρου, δείχνει και κάποια άλλα πράγματα, που αξίζει να επισημάνουμε.
Καταρχάς, προσπαθώ να θυμηθώ κάποιες από τις χειρότερες και πιο μαύρες σελίδες της αυτοκρατορίας της παράγκας, σερί σφαγών ένθεν κι ένθεν και δυσκολεύομαι αφάνταστα.
Όλοι θυμόμαστε τις περιπτώσεις όπου ο ΟΣΦΠ έπαιρνε κάποιες νίκες -πέρα για πέρα άδικα- και προκαλούσε ολόκληρο το ελληνικό φίλαθλο κοινό. Με κραχτά χειρουργεία χωρίς αναισθητικό, με χοντροκομμένες αποφάσεις που προκαλούσαν άφθονο γέλιο (και οργή φυσικά στις ομάδες που ένιωθαν στο πετσί τους την αδικία). Αυτά τότε...
Τώρα, εν έτει 2009 το πράγμα έχει εξελιχθεί. Τα χειρουργεία γίνονται με όλους τους τρόπους. Υπάρχει το «επιστημονικό», αυτό που έλεγαν παλιά «σφάξιμο με το βαμβάκι», αλλά στην πλέον εξελιγμένη μορφή του. Για παράδειγμα, κάποιες ομάδες για να πάρουν φάουλ πρέπει να βγει αίμα από τους ποδοσφαιριστές τους και κάποιες άλλες τα κερδίζουν με το... φύσημα του αέρα. Οι κάρτες, κίτρινες και κόκκινες, βγαίνουν κατά το δοκούν και οι κανονισμοί ερμηνεύονται με... εξαιρετική ποικιλία χωρίς μάλιστα να υπάρχει αναφορά καν τις περισσότερες φορές από τα ΜΜΕ. Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν και χοντρά, γελοία λάθη που πρέπει να είσαι υπέρ του δέοντος ρομαντικός και αφελής για να μη θυμηθείς... παλιές -προ δεκαετίας- γνώριμες στιγμές.
Τέτοια «αλυσίδα σφαγών» πάντως δεν έχει προηγούμενο. Χριστουγεννιάτικο δώρο Καστανίδη οι 2 βαθμοί στον ΟΣΦΠ την 15η αγωνιστική. Και μείον ένας παλικαρίσιος βαθμός για τον Θρασύβουλο.
Καπάκι, μετά τις γιορτές στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής έχουμε το «ριφιφί» στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό να χάνει 2 υπερπολύτιμους βαθμούς και την ΑΕΚ να κερδίζει έναν. Και προχθές, για την 17η αγωνιστική, ο Γερμανάκος (και ο Σαραϊδάρης) έκλεψαν το ψωμί των ποδοσφαιριστών της Skoda Ξάνθη (εκτός αν ο κύριος Πανόπουλος δώσει τελικά το πριμ της ισοπαλίας που δικαιούνταν πέρα για πέρα οι ακρίτες). Την ίδια μέρα ο Κάκος... δεν τα κατάφερε, όμως με όλα τα παραπάνω έχουμε ήδη ένα πρωτάθλημα που μοιάζει σα να έχεις αφήσει κρέατα, τυριά και αλλαντικά εκτός ψυγείου για 10 μέρες. Αλλοιωμένο απ' άκρη σ' άκρη. Και μούχλα παντού...
Μόνο τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές λοιπόν η βαθμολογία έχει «παραμορφωθεί» και «γραφεί» ΟΣΦΠ 42, ΠΑΟ 33 αντί για ΟΣΦΠ 38, ΠΑΟ 35. Με το μελάνι της βρομιάς.


.......Κάθε μέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: