Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

ΤΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝΕ ΡΟΜΠΕΣ

Και εκεί που νομίζαμε ότι είχαμε γλυτώσει,δηλώσεις έκανε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης ,αποκαλύπτοντας πως έχει προτάσεις από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ προκειμένου να αναλάβει πόστο σε μια εκ των δύο ΠΑΕ και αναμένεται μάλιστα όπως υποστήριξε, να αποδεχτεί κάποια από αυτές. Αναμφίβολα σκοτεινή προοπτική για το ποδοσφαιρό μας.



Από την άλλη μόνο θετικό μπορείνα λογισθεί το γεγονός της αποχώρησης του "κοσμήματος"απο τους αγωνιστικούς χώρους.Ενός παίκτη που ταυτίστηκε στη συνείδηση των φιλάθλων με τις χειρότερες μέρες του αθλήματος.Του πρεσβευτή του τίποτα.Ενός παίκτη που ξεφτίλισε το ίδιο του το άθλημα παίρνοντας και πανηγυρίζοντας "τίτλους" ,"δόξα"και χρήμα που δεν του ανήκε.

Ο κ.Τζώρτζεβιτς στήριξε την "καριέρα" του στο σκοτεινότερο κύκλωμα που δημιουργήθηκε στον Ελληνικό αθλητισμό(αν όχι στον παγκόσμιο)..
Δικαίωμα του καθενός βέβαια είναι να ξεφτιλίζεται για τόσα χρόνια και να φουσκώνει σαν παγώνι.Δικαιωμά του να ζεί στην δικιά του εικονική πραγματικότητα.
Δεν ήταν όμως δικαιωμά του να στερεί απο συναδέλφους του ποδοσφαιριστές όλων των άλλων ομάδων τη χαρά της νίκης ,της ισοπαλίας και τα αντίστοιχα πρίμ που για αυτούς των φτωχότερων ομάδων ήταν πολύτιμα.Ολοι θυμόμαστε πως πανηγύριζε τα πέτσινα πέναλτυ.
Όλα αυτά βέβαια εδώ στο αιχμάλωτο απο άλλους σκοπούς και στόχους πρωτάθλημά μας.
Μόλις όμως περνούσε την εξώπορτα και έχανε την προστασία που απλόχερα του προσέφεραν τα αφεντικά του και οι υπηρέτες τους,έδειχνε το αληθινό του διαμέτρημα.

Το ποδόσφαιρο ξεκίνησε σαν παιχνίδι και έχει γίνει κοινωνικό φαινόμενο.Επηρεάζει με τον τρόπο του την πορεία των νέων πρός την ωρίμανση.Είναι πηγή χαράς και χαλάρωσης για εκατομμύρια ανθρώπους.Η καθημερινή χαρά(άρτος και θεάματα μέν, αλήθεια δε) του ταλαιπωρημένου και γεμάτου προβλήματα νεοέλληνα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αγνοήσει κανείς.Πρέπει λοιπόν να έχει κανόνες και να υπηρετεί αξίες γιατί μόνο τοτε είναι αληθινό και κατα συνέπεια προσφαίρει στο κοινωνικό σύνολο. Αλλωστε μην ξεχνάμε ότι "Βιώσιμος κόσμος είναι ο δίκαιος κόσμος"
Σε αυτή την διάσταση του ποδοσφαίρου ο συγκεκριμένος κύριος έκανε πολύ μεγάλο κακό.
Πάει πολύ λοιπόν να τον τιμήσουμε και απο πάνω.

Την μεγάλη πλάκα πάντως την έχουν οι υποτακτικοί της επένδυσης.Προσπαθούν να πείσουν τον κοσμάκη για το μεγαλείο του "κοσμήματος"Ενας δε απο αυτούς τόλμησε να τον συγκρίνει με τον Βαζέχα.
Ιερόσυλος με απύθμενο κόμπλεξ κατωτερότητος,μιλούσε για προσφορά του κ.Τζ. στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.
Την με κάθε τρόπο νίκη ,την κλεψιά ,το άδικο ,τις εφτάρες ,τη γλίτσα και την γλύνα τις βαπτισαν προσφορά.

Εμείς πάντως χαιρόμαστε που ένας κρίκος της "βρώμικης" αλυσίδας δεν θα προσβάλει πια την αισθητική μας και τα φίλαθλα αισθηματά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: