Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

ΙΣΟΝΟΜΙΑ,ΙΣΟΤΙΜΙΑ,ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Συναγωνιστές καλή σας μέρα! Είχα σκοπό και στο σημερινό «Εξτρεμάκη» να ασχοληθώ με τον Παναθηναϊκό και το 2-2 με την Βέρντερ Βρέμης, αλλά από χθες το μεσημέρι προσπαθώ να συνέλθω από την επίθεση ηθικής και διαφάνειας που... εξαπέλυσε ο ιδιοκτήτης της Σκόντα Ξάνθης κύριος Χρήστος Πανόπουλος. Ο αξιότιμος κύριος Πανόπουλος ενώ την Τρίτη το μεσημέρι συμμετείχε στη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας, άκουσε τις δυο απόψεις (της πλειοψηφίας και του Ολυμπιακού....), στη συνέχεια «ψήφισε» υπέρ της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της λίγκας με τον αστερίσκο ότι η ομάδα του, η Σκόντα Ξάνθη θα πάρει τη διαφορά (περίπου 700.000 ευρώ) που προκύπτει λόγω του ότι έχει ένα ακόμα χρόνο συμβόλαιο με την ΝΕΤ. Την Τετάρτη ο πρόεδρος της Λίγκας Κώστας Πηλαδάκης έδωσε συνέντευξη Τύπου όπου ανακοίνωσε ότι όλες οι ΠΑΕ της Λίγκας, πλην του Ολυμπιακού, αποφάσισαν να προχωρήσουν στη κεντρική διαχείριση. Η Σκόντα Ξάνθη και ο Χρήστος Πανόπουλος δεν εξέφρασαν καμία αντίθετη άποψη.
Ξαφνικά (;) την Πέμπτη το μεσημέρι οι Ελληνες φίλαθλοι έμαθαν ότι η Σκόβντα Ξάνθη υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο με τη ΝΕΤ που θα ισχύει μέχρι το 2012. Καλό ε; Μάλιστα ο κύριος Πανόπουλος έστειλε επιστολή στον Κώστα Πηλαδάκη (ο οποίος σίγουρα θα χρειάστηκε... αιθέρα) στην οποία αφού υποστηρίζει ότι: «...Δεν έχουν καμία ευθύνη τα υπόλοιπα μέλη του συνεταιρισμού, ώστε να «πληρώσουν» τη διαφορά στη SKODA ΞΑΝΘΗ, επειδή εκείνη είχε υπογράψει συμβόλαιο για ένα επί πλέον έτος, Nostra Culpa !». Τι πονόψυχος άνθρωπος ο κύριος Πανόπουλος, και με λατινική παιδεία. Μπράβό του που σκέπτεται το ταμείο των υπολοίπων ομάδων. Ομως θα μου επιτρέψει μια απορία. Γιατί αυτό δεν το έλεγε την Τρίτη το μεσημέρι; Να σηκωθεί και να πει: «Κύριοι όχι. Εγώ δεν συμφωνώ να πληρώσει η λίγκα τη διαφορά...». Γιατί άραγε; Τι μεσολάβησε από την συνεδρίαση της Λίγκας μέχρι χθες για να πάτε πάλι στη ΝΕΤ, «σπάζοντας» το μέτωπο των 15;
Δυο μέρες «σιωοπής» και την τρίτη μέρα υπογράψατε νέο, τριετές, συμβόλαιο με τη ΝΕΤ. Ωραίο! Μάλιστα ενημερώσατε τον Πηλαδάκη ότι: «Η SKODA ΞΑΝΘΗ, μετά την παρέλευση της περιόδου αυτής, θα συμμετέχει στην Κεντρική Τηλεοπτική Διαχείριση, σαν ένα από τα 15 ή 16 μέλη, και πραγματικά εύχεται να είναι 16, γιατί αυτό θα είναι προς το συμφέρον όλων όχι μόνο στο οικονομικό, αλλά σε όλα τα επίπεδα». Ετσι μπράβο αφού «φτύνετε» την προσπάθεια της λίγκας, αφού δεν αφήνετε μόνο του τον Ολυμπιακό, κάνετε και την... χάρη να τους λέτε ότι το 2013 (ζήσε μάη μου να φας τριφύλλι...) θα είστε μαζί τους. ΟΚ ότι πείτε κύριε Πανόπουλε. Για επίλογο του θέματα διάλεξα τον επίλογο της επιστολή του κυρίου Πανόπουλου. Διαβάστε: «ΙΣΟΝΟΜΙΑ, ΙΣΟΤΙΜΙΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ (σ.σ. τα κεφαλαία είναι στην ανακοίνωση της Σκόντα Ξάνθης). Κύριε Πρόεδρε, είμαστε σίγουροι, ότι και εσείς στη θέση μας, όπως το οποιοδήποτε μέλος του Συνεταιρισμού, θα έπραττε το ίδιο, προφυλάσσοντας, την αξιοπρέπεια, το ήθος, και την εικόνα της εταιρίας του». Οχι μην γελάτε τώρα. Κρατηθείτε γιατί μπορεί σύντομα να δείτε κι’ άλλη κωλοτούμπα. Που να βρει γιατρειά το ελληνικό, επαγγελματικό, ποδόσφαιρο; Πως να βρει τη χαμένη του αξιοπιστία όταν υπάρχουν παράγοντες που την Τρίτη συμφωνούν σε κάτι και την Πέμπτη κάνουν ακριβώς το αντίθετο; Πως; Ερωτήματα που θα μείνουν (δυστυχώς) αναπάντητα.

"Αριστερό εξτρεΜΑΚΗ"
Εφημεριδα DERBY

Τι να προσθέσουμε εμείς τώρα;
Ετσι "σκόρπια στην όχθη" λοιπόν¨:

Ο ΟΦΗ είναι θυγατρική ε? Ενώ η Ξανθούλα του Βορρά ανένταχτη και ανεξάρτητη ε?
Πιστεύω ότι όλοι πια καταλαβαίνουν πώς ο γαυρούκος παίρνει τα πρωταθλήματα .Ποιοί τα ¨κατεβάζουν¨και δεν σέβονται τα παντελόνια που φοράνε. Είναι πιά φανερό το σκηνικό που έχει στηθεί τόσα χρόνια στις πλάτες του ΠΑΟ και του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.
Το καλύτερο όμως είναι ότι ο κόσμος του ΠΑΟ είναι εκεί κοντά στην ομάδα ακι αυτό είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης τους.

ΥΓ1 Ο Αντωνάκης δεν θύμισε χθές πρωταγωνιστή παλιάς Ελληνικής ταινίας του τύπου ¨"Άπονη κοινωνία"?
ΥΓ2.Πολλοί φίλοι αναρωτιούνταιγιατί ασχολούμαι τόσο με τον ΠΑΟ,ενώ γύρω μας συμβαίνουν συγκλονιστικά πράγματα.
Η ΠΑΝΑΘΑ μπορεί να μας ταλαιπωρεί με την αφ΄υψηλού αντιμετώπιση των διαφόρων καταστάσεων αλλά μας φτιάχνει την ψυχή και την διάθεση."Άλλωστε πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα δέν είναι πιά ένα παιχνίδι αλλά η αιχμή του δόρατος του "κακού"

Είναι τυχαίο ότι στην Ελλάδα υπάρχουν τόσες πολλές αθλητικές εφημερίδες?Και μην μου πείτε ότι η οικονομική πίττα είναι πολύ μεγάλη γατί θα σας μαλώσω.Μεγάλα παιδιά είσαστε σκεφτείτε κάτι πρωτότυπο

ΥΓ3.Τυχερός ο γαυρούκος χθές.Φυσικά και δεν έχει αμυντικό πρόβλημα. Γιατί είστε κακά παιδιά?Ντροπή σας ,δεν ξέρετε ότι αυτό είναι αποκλειστικότητα του Παναθηναϊκού, από την ώρα που δεν πήρε πίσω τον Sotis?



Δεν υπάρχουν σχόλια: