Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

ΤΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝΕ ΡΟΜΠΕΣ

Και εκεί που νομίζαμε ότι είχαμε γλυτώσει,δηλώσεις έκανε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης ,αποκαλύπτοντας πως έχει προτάσεις από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ προκειμένου να αναλάβει πόστο σε μια εκ των δύο ΠΑΕ και αναμένεται μάλιστα όπως υποστήριξε, να αποδεχτεί κάποια από αυτές. Αναμφίβολα σκοτεινή προοπτική για το ποδοσφαιρό μας.



Από την άλλη μόνο θετικό μπορείνα λογισθεί το γεγονός της αποχώρησης του "κοσμήματος"απο τους αγωνιστικούς χώρους.Ενός παίκτη που ταυτίστηκε στη συνείδηση των φιλάθλων με τις χειρότερες μέρες του αθλήματος.Του πρεσβευτή του τίποτα.Ενός παίκτη που ξεφτίλισε το ίδιο του το άθλημα παίρνοντας και πανηγυρίζοντας "τίτλους" ,"δόξα"και χρήμα που δεν του ανήκε.

Ο κ.Τζώρτζεβιτς στήριξε την "καριέρα" του στο σκοτεινότερο κύκλωμα που δημιουργήθηκε στον Ελληνικό αθλητισμό(αν όχι στον παγκόσμιο)..
Δικαίωμα του καθενός βέβαια είναι να ξεφτιλίζεται για τόσα χρόνια και να φουσκώνει σαν παγώνι.Δικαιωμά του να ζεί στην δικιά του εικονική πραγματικότητα.
Δεν ήταν όμως δικαιωμά του να στερεί απο συναδέλφους του ποδοσφαιριστές όλων των άλλων ομάδων τη χαρά της νίκης ,της ισοπαλίας και τα αντίστοιχα πρίμ που για αυτούς των φτωχότερων ομάδων ήταν πολύτιμα.Ολοι θυμόμαστε πως πανηγύριζε τα πέτσινα πέναλτυ.
Όλα αυτά βέβαια εδώ στο αιχμάλωτο απο άλλους σκοπούς και στόχους πρωτάθλημά μας.
Μόλις όμως περνούσε την εξώπορτα και έχανε την προστασία που απλόχερα του προσέφεραν τα αφεντικά του και οι υπηρέτες τους,έδειχνε το αληθινό του διαμέτρημα.

Το ποδόσφαιρο ξεκίνησε σαν παιχνίδι και έχει γίνει κοινωνικό φαινόμενο.Επηρεάζει με τον τρόπο του την πορεία των νέων πρός την ωρίμανση.Είναι πηγή χαράς και χαλάρωσης για εκατομμύρια ανθρώπους.Η καθημερινή χαρά(άρτος και θεάματα μέν, αλήθεια δε) του ταλαιπωρημένου και γεμάτου προβλήματα νεοέλληνα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αγνοήσει κανείς.Πρέπει λοιπόν να έχει κανόνες και να υπηρετεί αξίες γιατί μόνο τοτε είναι αληθινό και κατα συνέπεια προσφαίρει στο κοινωνικό σύνολο. Αλλωστε μην ξεχνάμε ότι "Βιώσιμος κόσμος είναι ο δίκαιος κόσμος"
Σε αυτή την διάσταση του ποδοσφαίρου ο συγκεκριμένος κύριος έκανε πολύ μεγάλο κακό.
Πάει πολύ λοιπόν να τον τιμήσουμε και απο πάνω.

Την μεγάλη πλάκα πάντως την έχουν οι υποτακτικοί της επένδυσης.Προσπαθούν να πείσουν τον κοσμάκη για το μεγαλείο του "κοσμήματος"Ενας δε απο αυτούς τόλμησε να τον συγκρίνει με τον Βαζέχα.
Ιερόσυλος με απύθμενο κόμπλεξ κατωτερότητος,μιλούσε για προσφορά του κ.Τζ. στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.
Την με κάθε τρόπο νίκη ,την κλεψιά ,το άδικο ,τις εφτάρες ,τη γλίτσα και την γλύνα τις βαπτισαν προσφορά.

Εμείς πάντως χαιρόμαστε που ένας κρίκος της "βρώμικης" αλυσίδας δεν θα προσβάλει πια την αισθητική μας και τα φίλαθλα αισθηματά μας.

Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

500 ΤΙΤΛΟΙ & KEEP GOING


Καλός ο Ηρακλής αλλά όχι της κλάσης μας.
Πεντακοσιοστός τίτλος σε όλα τα αθλήματα του Συλλόγου και συνεχίζουμε.
Ούτε μεγαλοστομίες,ούτε αλαζονείες.
Ετσι είναι οι μεγάλες ομάδες
.Δέν είμαστε κομπλεξικά λιγούρια σαν κάτι άλλους,που νομίζουν ότι ψήλωσαν απότομα.
Πάμε "γι' αλλα" λοιπόν

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Η ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ

Η ιστορία μιας αρχαίας ελληνικής περικεφαλαίας...


Το 1936, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου, χρυσός νικητής στον μαραθώνιο δρόμο αναδείχθηκε ο κορεάτης στην καταγωγή, αλλά Ιάπωνας στην εθνικότητα, Κιτάι Σον. Εκείνη την περίοδο, η Κορέα βρισκόταν υπό ιαπωνική κατοχή, δεν διέθετε καν Ολυμπιακή Επιτροπή, αλλά ούτε και ήταν αναγνωρισμένη χώρα.Ο Κιτάι ή καλύτερα Κι Τσουνγκ Σον, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, έτρεξε υποχρεωτικά με τα χρώματα της Ιαπωνίας.Και κέρδισε.Το ιαπωνικό του όνομα και η χώρα προέλευσης "Ιαπωνία" αναφέρονται στις μαρμάρινες στήλες των νικητών στην είσοδο του Ολυμπιακού σταδίου του Βερολίνου.Αργότερα, στη Σεούλ, ο γεννημένος στον Βορρά της Κορέας, χρυσός νικητής, πήρε πίσω το κορεάτικο όνομά του και τα επόμενα χρόνια αναδείχθηκε σε σπουδαίο επιχειρηματία.Θα μου πείτε, που εμπλέκεται τέλος πάντων η περικεφαλαία;Η εφημερίδα "Βραδυνή" θεσμοθέτησε εκείνη τη περίοδο ένα έπαθλο, που θα απονεμόταν στον νικητή του μαραθωνίου δρόμου των Ολυμπιακών Αγώνων του Βερολίνου.Ηταν μια αρχαιοελληνική περικεφαλαία του 6ου αιώνα π.Χ, που ανακαλύφθηκε κατά τις ανασκαφές του 1920 στην ευρύτερη περιοχή της αρχαίας Ολυμπίας.Προφανώς επρόκειτο για ανάθεμα σε ανάμνηση νίκης. Ανήκε σε πολεμιστή με προστατευτικό στο μύτη και τον σβέρκο.Η εφημερίδα προμηθεύτηκε το αντικείμενο από έναν έλληνα έμπορο τέχνης.Στόχος ήταν, με την απονομή του επάθλου, η σύνδεση του μυθικού στρατιώτη ημεροδρόμου, μετά τη μάχη του Μαραθώνα, που δεν γνωρίζουμε αν ήταν ο Φειδιππίδης, με τον σύγχρονο Ολυμπιακό μαραθώνιο δρόμο.Ωστόσο, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, είχε λάβει από το 1924 μία σημαντική απόφαση.Πλην των μεταλλίων και των στεφάνων δάφνης, κανένα άλλο βραβείο τιμής δεν μπορεί να αποδίδεται στους νικητές.Ετσι, η περικεφαλαία έμεινε στα χέρια του Γεν. Γραμματέα της ΔΟΕ, του γερμανού Κάρλ Ντιμ, που την έκρυψε σε όλη τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου και κατόπιν την έθεσε σε μια έκθεση αυθεντικών αντικειμένων στο παλάτι του Σαρλοτενμπουργκ.Οι κορεάτες ποτέ δεν ξέχασαν.Το 1970, μάλιστα, ένας από αυτούς, ονόματι Παρκ Γιόνγκ Ροκ, με ένα εργαλείο, διόρθωσε μέσα στη νύχτα, από τις μαρμάρινες στήλες των νικητών, τα διακριτικά της χώρας προέλευσης του τότε Κιτάι Σον από "JPN" σε "KOR".Δύο χρόνια αργότερα οι κορεάτες ζήτησαν ευγενικά και επίσημα να πάρουν πίσω στην πατρίδα τους την αρχαιοελληνική περικεφαλαία.Πέρασαν χρόνια για να υλοποιηθεί το αίτημα τους.Τελικά, η συμφωνία επιτεύχθηκε και στις 17 Αυγούστου 1987 απονεμήθηκε στον ίδιο τον Κι Τσούνγκ Σον από τον πρόεδρο της γερμανικής Ολυμπιακής επιτροπής Βίλι Ντάουμε.Ο Σον ήταν ο άνθρωπος που έφερε πρώτος την Ολυμπιακή Φλόγα στο στάδιο της Σεούλ, κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 1988.

ΠΗΓΗ:sport.gr-historografos


Εκτος των άλλων, σημαντικο είναι το σημείο της ιστορίας που αναφέρει "ΟΙ ΚΟΡΕΑΤΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑΝ ΠΟΤΕ"
Οσο να"ναι σε πιάνει μια θλίψη για την δική μας στάση σε καιρια θέματα πολιτιστικής και εθνικής κληρονομιάς και μνήμης.

"Ξεχάσαμε" για πολλά χρόνια τα Ελγίνεια.
"Ξεχάσαμε" τους αγνοούμενους της Κύπρου
"Ξεχάσαμε" την φύση μας παραδίδοντας τον Οτσαλάν
"Ξεχάσαμε" τις διαχρονικές αξίες που μας κάνουν αυτό που είμαστε.Ο τροφοδότης πολιτισμός
"Ξεχάσαμε" πολλά,πολλά,πολλά.......................................................................................................

Κάποιοι έχουν κοπιάσει πολύ για να "ξεχάσουμε"

Να στέλνουμε λοιπόν ο καθένας μας απο τον χώρο του καθημερινά, με τη στάση μας και τη δουλειά μας το μήνυμα"

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ "ΞΕΧΝΑΜΕ"

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟΣ


Η εκπαίδευση είναι δικαίωμα όλων μας
Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης 2009


Για μια ακόμα χρονιά, η Actionaid, θα συντονίσει στην Ελλάδα την Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση.
Συγκεκριμένα, από τις 6 έως τις 12 Απριλίου 2009 μαθητές, εκπαιδευτικοί και πολίτες σε περισσότερες από 100 χώρες του κόσμου θα πάρουν μέρος στη δράση «Ανοιχτά Βιβλία», με στόχο να υπενθυμίσουν σε όλους μας μια απαράδεκτη κατάσταση, να μας ευαισθητοποιήσουν αλλά και να μας ενεργοποιήσουν για ένα τεράστιο πρόβλημα, αυτό του αναλφαβητισμού σε ολόκληρο τον κόσμο. Και αυτό, γιατί «1 στους 5 ανθρώπους στον κόσμο δεν μπορεί να κάνει αυτό που κάνεις εσύ αυτή τη στιγμή - να διαβάσει».

Στόχος της φετινής εκστρατείας για την εκπαίδευση είναι ο αλφαβητισμός των νέων αλλά και των ενηλίκων. Σήμερα, περίπου 73 εκατομμύρια παιδιά και 750 εκατομμύρια ενήλικες σε ολόκληρο τον πλανήτη, στερούνται το δικαίωμα στην εκπαίδευση, ένα από τα σημαντικότερα ανθρώπινα δικαιώματα και βασικό όπλο στη μάχη για ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελευθερία. Από τους αναλφάβητους ανθρώπους το 64% είναι γυναίκες, ενώ το 75% ζει σε 15 χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου, στις περιοχές της Υποσαχάριας Αφρικής, της Νότιας και Δυτικής Ασίας, και στα Αραβικά κράτη.

Μπορούμε λοιπόν όλοι μας, εκπαιδευτικοί και μαθητές, να δράσουμε ενάντια σε αυτή την πραγματικότητα, συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση για την προώθηση του δικαιώματος στην εκπαίδευση και την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού παγκοσμίως. Πρόκειται για μια εκστρατεία με σημαντικά εκπαιδευτικά οφέλη καθώς οι συμμετέχοντες μαθητές πληροφορούνται για την παγκόσμια εκπαιδευτική κατάσταση και στη συνέχεια καλούνται να λάβουν δράση.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν με την τάξη τους στην εκστρατεία για την προώθηση του δικαιώματος στην εκπαίδευση και την καταπολέμηση του παγκόσμιου αναλφαβητισμού, θα πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής και να την αποστείλουν έως τις 24 Μαρτίου 2009 ώστε να τους αποσταλεί το πακέτο συμμετοχής για την εκστρατεία και να μπορέσουν να πάρουν ενεργά μέρος σε αυτή την παγκόσμια προσπάθεια.

Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αφιερώσουν χρόνο μέσα στην τάξη κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Δράσης για να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές για το θέμα του αναλφαβητισμού έχοντας ως αφετηρία το «Ανοιχτό Βιβλίο». Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει 8 ιστορίες, οι οποίες είναι κοινές παγκοσμίως σε όλα τα εθνικά βιβλία, όπως του Nelson Mandela, του Paulo Coelho, της Alice Walker, της πριγκίπισσας Ράνιας, καθώς και το διήγημα της συγγραφέα Λένα Διβάνη, για την ελληνική έκδοση. Μέσα από τις ιστορίες αυτές άνθρωποι από όλο τον κόσμο καταθέτουν τη δική τους μαρτυρία για την εκπαίδευση και επικεντρώνονται στο πως η ανάγνωση και η γραφή έχουν καταφέρει να αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων αλλά και πώς θα μπορούσε να αλλάξει τη ζωή εκατομμυρίων επιπλέον ανθρώπων αν τηρούνταν οι υποσχέσεις για Εκπαίδευση για Όλους.

Στο τέλος της δράσης όλοι όσοι συμμετείχαν και άκουσαν τις ιστορίες θα πρέπει να υπογράψουν την ειδική κάρτα έκκλησης και να τη στείλουν στην ActionAid. Επίσης, κατά την ανάγνωση του Βιβλίου μπορούν να προσκληθούν άλλες τάξεις, ώστε να ακούσουν τις ιστορίες όσο το δυνατό περισσότεροι μαθητές και να συγκεντρωθούν περισσότερες υπογραφές. Το σύνολο των υπογραφών θα παραδοθεί στην ελληνική κυβέρνηση, έτσι ώστε όλοι οι συμμετέχοντες ως ενεργοί πολίτες να δώσουν το δικό τους μήνυμα στη μεγάλη αυτή προσπάθεια για την προώθηση της εκπαίδευσης και την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού σε όλο τον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι η Actionaid, στο πλαίσιο του συντονισμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Δράσης για την Εκπαίδευση, διοργανώνει στην Πάτρα εκδήλωση με συμμετοχή 4 Δημοτικών Σχολείων του Νομού Αχαΐας, τα οποία αναλαμβάνουν την κεντρική εκδήλωση της ActionAid για την Ελλάδα, η οποία θα αναρτηθεί στον παγκόσμιο ιστό εκπροσωπώντας τη χώρα μας. Τα Δημοτικά Σχολεία είναι:
Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών – Βαρηκόων Πατρών
Δημοτικό Σχολείο Ρίου
2ο Δημοτικό Σχολείο (Στρούμπειο) Πατρών
Δημοτικό Σχολείο Κ.Καστριτσίου

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί 9 Απριλίου 2009, ώρα 20.30μ.μ. στη μεγάλη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Παν/μίου Πατρών. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Διευθυντής της ActionAid κ. Γ. Κουβαράς. Στην εκδήλωση θα μιλήσει και η Καλλιτεχνική Δ/ντρια του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας κ. Λ. Κονιόρδου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

ΠΗΓΗ:e-Emph@sis
http://www.actionaid.gr/GAW2009.




Το πρόβλημα είναι μεγάλο και θα διογκωθεί στο μέλλον,αν αφεθεί στην "τύχη του"
Aξίζει την προσπάθεια όλων μας.Ο "κόπος" θα είναι γλυκός.
Αυτοί βέβαια που θα επωμισθούν το μεγάλο "βάρος"θα είναι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές των παιδιών μας.
Δύο κλάδοι κατασυκοφαντημένοι και αφημένοι στην τύχη τους.
Εδω είναι το στοίχημα της Πολιτείας.Ας ελπίσουμε να μήν το χάσει.

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

"ΠΛΟΥΤΟΣ"











ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΠΟΤΕ.

ΕΙΜΑΣΤΕ "ΠΛΟΥΣΙΟΙ" ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΕ


ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΑΘΕ(είδους) "ΣΤΑΝΗ" ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ.?

ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Η ΘΛΙΒΕΡΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ "ΚΑΝΤΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΝΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ.?

ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΕΙΝΑΙ Η " ΟΜΟΡΦΙΑ" ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ
Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ.




ΥΓ. ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΣΤΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΣΤΗ ΛΥΠΗ ΤΟΤΕ ΓΕΜΙΖΕΙΣ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ ΣΟΥ




Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ "ΙΕΡΑΤΕΙΑ"

Διαβάζω στον τύπο(Ναυτεμπορική)τα παρακάτω:

"Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του ΣτΕ από τις πολεοδομικές ρυθμίσεις του σχεδίου επέρχεται επιβάρυνση στην περιοχή του Ελαιώνα και η προβλεπόμενη μείωση των κοινοχρήστων χώρων πρασίνου αντίκειται στο άρθρο 24 του Συντάγματος.
Αντισυνταγματικές έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας τις πολεοδομικές ρυθμίσεις στον Ελαιώνα. Συγκεκριμένα το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) επεξεργάστηκε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που προέβλεπε πολεοδομικές ρυθμίσεις στην περιοχή του Ελαιώνα Αττικής (μετατόπιση ρυμοτομικών και οικοδομικών γραμμών, κατάργηση και έγκριση οδών και πεζοδρόμων, δημιουργία νέων οικοδομικών γραμμών κ.λπ.).
Στην περιοχή έχει προγραμματισθεί να ανεγερθεί εμπορικό κέντρο από την εταιρεία Μπάμπης Βωβός [VOVr.AT] , το γήπεδο του Παναθηναϊκού, δημαρχιακό κτίριο κ.α.
Μετά την επεξεργασία το Ε’ Τμήμα με την υπ’ αριθμ. 35/2009 γνωμοδότησή του, παρέπεμψε το σχέδιο Π.Δ. να κριθεί από την Ολομέλεια του ΣτΕ. Και αυτό γιατί έκρινε ότι οι ρυθμίσεις του σχεδίου Π.Δ. συνδέονται άμεσα με τις διατάξεις του Ν. 3481/2006 (που προβλέπει την ανέγερση του εμπορικού κέντρου, του γηπέδου κ.λπ.) είναι αντισυνταγματικές, παράνομες και αντίθετες στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Επίσης, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του ΣτΕ, από τις πολεοδομικές ρυθμίσεις του σχεδίου επέρχεται επιβάρυνση στην περιοχή του Ελαιώνα και η προβλεπόμενη μείωση των κοινοχρήστων χώρων πρασίνου αντίκειται στο άρθρο 24 του Συντάγματος."



Νομικός δεν είμαι,ούτε θα αμφισβητήσω την επιστημονική επάρκεια και αμεροληψία των μελών του ΣΤΕ.Διαβάζοντας όμως τα παραπάνω ,στο χαμηλών δυνατοτήτων μυαλό μου εγείρονται κάποιες εύλογες απορίες.

  • Πρώτο και κυριότερο κατα την γνώμη μου,είναι το γεγονός της παραπομπής στην Ολομέλεια του ΣΤΕ.Δηλαδή να υποθέσω ότι υπαρχει τεκμηριωμένη ομάδα μελών του ΣΤΕ που θεωρούν το ΠΔ.και τον νόμο της διπλής ανάπλασης συνταγματικό?Με αυτό το δεδομένο, γιατί αυτή η ομάδα (μαζί με την κυβέρνηση,αξ.αντιπολίτευση,δήμαρχο Αθηναίων,εργαζομένους του Βωβού,μελλοντικούς εργαζομένους στο Μαll και στο γήπεδο,τη μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων Βοτανικού δεν μπορούν να έχουν δίκιο?
  • Το κοινωνικό και εργασιακό συμφέρον έχουν την ίδια βαρύτητα (στίς εποχές κρίσης που ζούμε)με μία μείωση των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου?
  • Κατά την γνώμη κάποιων μελών του ΣΤΕ είναι η σημερινή κατάσταση του Βοτανικού καλύτερη ΑΠΟ ΑΥΤΉΝ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΊΝΕΙ (μην το ξεχνάμε) η Κυβέρνηση του τόπου.?
  • Τελικά το Σύνταγμα της χώρας είναι μοχλός ανάπτυξης και προστασίας η όπλο στα χέρια οργανωμένων μειοψηφιών?Αν κάποιες δε απο αυτές το χρησιμοποιούν σαν "όπλο",ποιοί είναι αυτοί που είναι ταγμένοι να τις αφοπλίσουν ερμηνεύοντας με βασικό κριτήριο το δημόσιο συμφέρον και την βούληση της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης του Ελληνικού λαού?
  • Τελικά οι κοινοτικές οδηγίες και νομοθεσίες υπερισχύουν της νομοθεσίας της χώρας?

΄Σίγουρα στις εποχές που ζούμε η λέξη "Δημοκρατία" ΄΄εχει χάσει το νόημά της.Τα πολλά όχι ,οι πολλοί κανόνες ,τα νομικά τερτίπια,έστω και άν έχουν δημιουργηθεί με τις καλύτερες προθέσεις ,τελικά κρίνονται απο τον τρόπο που εφαρμόζονται.Κρίνονται απο το αν κάνουν την Δημοκρατία καλύτερη η την οδηγουν προς την "Αριστοκρατία".



Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

ΠΑΟ-ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ 1-2

Ηταν καλύτερη και δίκαια προκρίθηκε η Βιγιαρεάλ.
Είμαστε μεγάλη ομάδα και αναγνωρίζουμε τους καλύτερους.

Ο ΠΑΟ θα χτίσει πάνω στην φετινή χρονιά μια καλύτερη και το κυριότερο σταθερότερη ομάδα για το μέλλον.
Πάμε λοιπόν σπίτι μας μαζί με ΡΕΑΛ,ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ.

Μεγάλη κλάση ο Μάτζιος.Αν με τις κατάλληλες προσθήκες παίξει ο ΠΑΟ του χρόνου ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας θα αφήσει εποχή.

ΗΤΑΝΕ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ.

ARS LONGA(VITA BREVIS)






















Η ΤΕΧΝΗ ΜΑΚΡΑ (ΤΟΥ ΠΑΟ)



[Ο ΒΙΟΣ ΒΡΑΧΥΣ) (EINAI ΠΟΛΥ ΝΕΟΙ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ)]


TORA-TORA-TORA












Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

ΦΩΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΩΜΑ ΜΥΣΤΙΚΟ


Ρούχα από χώμα και νερό προτού φορέσεις
ήμουν μαζί σου σ' έναν άλλο ουρανό
κι αν ξέχασες τον δρόμο είμαι εδώ
να σου θυμίσω τα παλιά να μην πονέσεις

Γυναίκα είσαι ζωή
απ' τη φωτιά των άστρων
απ' του Ήλιου το φιλί
πνοή του ανέμου,
ανάσα μου τραγούδι σε γιορτή

Κατέβηκα μαζί σου μέχρι εδώ
όνειρο φαίνεται παλιό και ξεχασμένο
έκρυψες φως μέσα σε σώμα μυστικό
κράτησα μνήμες που με φέρανε κοντά σου

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

ΤΟ ΠΑΡΚΙΝ

“Είχεν απαιτήσει από την Εφορευτικήν Επιτροπήν την αποβολήν, ως «ανεπιδέκτου μαθήσεως», του Γιαννιού του Βρυκολακάκη, του Στρατή του Χατζηδημήτρη, και δύο ή τριών άλλων, αλλ’ εις τούτο εύρε την επιτροπήν αντιπράττουσαν.«Το σκολειό (κατά την θεωρίαν, την οποίαν ανέπτυσσε μεν έν των μελών της επιτροπής, ησπάζοντο δε οι πλείστοι των γονέων), το σκολειό, ας υποθέσουμε, δεν έγινε για να μαθαίνουν τα παιδιά γράμματα, δηλαδή. Έγινε για να μαζώνουνται οι κλήρες, τα παλιόπαιδα, τα διαβολόπουλα. Πώς μπορεί, το λοιπόν, ένας γονιός να τα έχει μπελά απ’ το πρωί ως το βράδυ; Και που συφτάνεται ένας φτωχός να τα θρέψει; Μπορεί να τα χορταίνει κομμάτια; Μήπως χορταίνουν, οι διαόλοι, ποτέ ; Και είναι ικανή μια χήρα γυναίκα να τρέχει από γιαλό σε γιαλό, από βράχο σε βράχο, για να τα συμμαζώνει; Γιατί πληρώνεται ο δάσκαλος : Για να έχει το βάρος αυτό, να είναι οι γονιοί ήσυχοι. Όταν είναι συμμαζωμένα εκεί-δά, μες στο σκολειό, γλυτώνει ο γονιός και καμπόσα κομμάτια παραδείγματος χάριν. Ας τρώνε τα θρανία, που είναι ξύλινα, ας τρώνε τους πίνακες και τα χαρτιά τους, τους τοίχους και το πάτωμα, για να είναι οι νοικοκυραίοι ησυχώτεροι για τις αχλαδιές των, τες βερυκοκκιές των, τες συκιές και τ’ αμπέλια των. Η κάθε μια πανδρεμένη, το λοιπόν, πρέπει να έχει μέρος για να ξεφορτώνεται την κλήρα της, που οι πλιότεροι άνδρες λείπουν χρόνο-χρονικής, η καθεμιά χήρα πρέπει να έχει μέρος για να ρίχνει το στρίγλικό της, τ’ αρφανό της. Η καθεμιά αρχόντισσα να έχει μέρος για να βάζει τον πάπο της, τον χήνο της, κι η καθεμιά φτωχή το θάρρος της και την απαντοχή της. Αυτά, δάσκαλε».Ο διδάσκαλος δεν είχεν όρεξιν να αντείπει εις ταύτα …”


ΠΟΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ,ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?

Μήπως δεν είναι αλήθεια ότι το σχολείο έχει καταντήσει "πάρκιν"παιδιών, αντί να είναι χώρος ανάτασης και μάθησης;

Η μάθηση είναι μοναχική διαδικασία που απαιτεί πειθαρχία και θέληση.
Δεν θέλουν όλοι να μάθουν.
Θέλει κατάλληλες συνθήκες ισορροπίας και ηρεμίας.

Ποιοί έμαθαν στα παιδιά μας την κατάληψη για ασήμαντες αφορμές.Ποιοί είναι αυτοί που θελουν τα σχολεία χώρους αντιπαραθέσεων και όχι σύγκλισης και μάθησης?
Το τελευταίο διάστημα παρατηρώ ,απο διαφορετικές κατευθύνσεις μία (ενορχηστρωμένη???) "επίθεση" εναντίον των καθηγητών των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας.Γιατί? Μάλλον(κατά την δική μου άποψη πάντα) ,διότι στην μεγάλη τους πλειοψηφία "αντιστέκονται".Είναι παιδιά του απλού Έλληνα και ως εκ τούτου κουβαλάνε στο DNA τους τον πολιτισμό μας.Ισως αυτό να είναι(στίς εποχές που ζούμε)που ενοχλεί.

Υ.Γ.Καλό θα ήταν ο νέος υπουργός Παιδείας να βελτιώσει πρώτα την σχολική καθημερινότητα λύνοντας τα πολλά μικρά η μεγάλα προβλήματα υποδομής και επάνδρωσης (κατα την γνώμη μου απο αυτά θα κριθεί)και μετά ας ασχοληθεί με τα μεγαλόπνοα σχέδια εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης

ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΘΕΙΟΥΛΗ

Δεν μας αφήνει να ηρεμήσουμε η "αγαπημένη¨ομάδα.Να ασχοληθούμε με τα δικά μας βρε αδερφέ.Λαγούς βγάζει απο το καπέλο της.
Προστασία λέει ζήτησε ο Σωκράτης απο υπουργούς ,εισαγγελείς, την Πολιτεία γενικώς.
Αυτός την δουλειά του κάνει.
Μεγαλύτερη όμως δικαίωση όσων υποστηρίζουν ότι "σφάζει" η διαιτησία για χάρη του δεν μπορούσε να υπάρξει.
Οταν ο Φιλιππίδης είχε ζητήσει την επέμβαση της Πολιτείας κάποτε έπεσαν όλοι να τον "φάνε"Γραφικό τον ανέβαζαν ,γραφικό τον κατέβαζαν.Ειδικά κάτι καλόπαιδα του συνδρομητικούκαι του Ι.Ο.Ρ διαγωνίστηκαν τότε σε λοιδωρίες.Για να τα δούμε τώρα.Κοτάνε?(όπως λέει μια ψυχή εδεπά).

"PARTON KATO"


ONE TEQUILA,two tequila,tree tequila,floor.
(Πάντα PATRON SILVER παρακαλώ!!!!!!!)
Ετσι είμαστε εμείς οι Παναθηναϊκοί.Αφ΄υψηλού στα χαμηλά.

ΟΛΑ ΚΙ΄ΟΛΑ ΟΜΩΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ,ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΔΗΛΑΔΗ

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

"ΚΩΝΕΙΟ"

ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ.


ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΣΗΜΕΡΑ.ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ,ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ "ΔΕΥΤΕΡΑ" ΤΟΥ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΥ,ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΤ΄ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ.ΔΕ ΒΡΙΣΚΩ ΛΟΓΙΑ.ΠΕΡΥΣΙ ΕΦΤΑΙΓΕ Ο ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ,ΦΕΤΟΣ ΤΙ?
ΚΑΤΑ ΕΝΑΝ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΤΡΟΠΟ ,ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ,ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΜΕΝΟΣ .ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΦΟΒΟΜΟΥΝ(Ο ΗΛΙΑΣ ΞΕΡΕΙ)
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ.ΛΕΣ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΣΑ ΣΤΙΣ "ΣΤΡΑΒΕΣ"?ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΥΓ:ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΑΖΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΟΥΣΤΗΚΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΨΕ.

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

ΟΙ "ΜΠΑΛΑΡΙΝΕΣ" ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ η ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ(της αΛαΖοΝιας) ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ η ΛΙΜΑΝΙΣΙΟΣ ΖΗΤΑ ΝΙΟΝΙΟ

Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ με το "derby"της Κυριακής.Ομως αυτά που ακούγονται απο τους κάθε λογής στημένους και πικραμένους υπερβαίνουν τα όρια της αντοχής μου.
Παραθέτω παρακάτω τα λόγια του κυρίου Σάββα(πίκρα στην νιοστή,εγώ δίνω τόνο,θα το πληρώσετε ακριβά, αρχηγός ο Κάκος,κτλ,κτλ...........),απο το condra.gr


"Για όλους και για όλα μίλησε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σάββας Θεοδωρίδης, στον NovaΣπορ FM 94.6 την επόμενη του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, μη παραλείποντας να αναφερθεί τόσο στο κυριακάτικο παιχνίδι, όσο και σε αυτά που ακολουθούν με τον ΠΑΟΚ σε κύπελλο και πρωτάθλημα αλλά και στην στο ενδεχόμενο ανανέωσης του Βαλβέρδε.
Αναλυτικά έκανε λόγο για:
- τις επίμαχες(!!!!!!!!!!!) φάσεις του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό:
"Μην στέκεστε σε τέτοια πράγματα που υποβαθμίζουν(βλεπε 11 πόντοι διαφορά) το ποδόσφαιρο. Θα μπορούσε να μιλήσει και ο Ολυμπιακός για τη φάση του Γκαλέτι(για να συγχαρούμε τον Σπάθα που είδε σωστά). Δεν μπορούμε να σταθούμε σε τέτοιες φάσεις. Ο καθένας το ερμηνεύει όπως θέλει. Εξάλλου την είδα κι εγώ τη φάση του οφ-σάιντ του Παναθηναϊκού και είναι οριακή. Ας τα αφήσουν αυτά. Την προηγούμενη φορά είχαν κάνει μία τεθλασμένη γραμμή για να δουν αν ήταν οφ-σάιντ. Εμείς δεν μιλάμε για αυτά. Ούτε για τη φάση του Γκαλέτι, ούτε για την αποβολή του Χριστοδουλόπουλου(εδώ έχει δίκιο ,τι να πουμε). Πάλι καλά που ο διαιτητής και οι βοηθοί του τελείωσαν το παιχνίδι με την πίεση(να μην αφήσουν τον θρήνο να χάσει) που είχαν όλη την εβδομάδα. Υπήρξε μεγάλη αμφισβήτηση για τον Σπάθα. Ό,τι ήθελε ο Παναθηναϊκός(έτσι είναι αυτοί ,με 10 παίκτες παίζουν καλύτερα) έγινε. Άλλαξαν τους διαιτητές,(τους εμπνέει το επώνυμο του μπαμπά), άλλαξαν τον έναν, άλλαξαν τον άλλο. Ας σταματήσει πια αυτό το τροπάριο της διαιτησίας(τώρα που εξασφαλίσαμε το πρωτάθλημα), δεν υφίσταται αυτό το πράγμα".
- το σχολιασμό των αμφισβητούμενων φάσεων από τις αθλητικές εκπομπές:
"Ορισμένοι φροντίζουν να δυναμιτίζουν το κλίμα. Εγώ δεν διστάζω να πω ότι αυτοί οι διαιτητές κάνουν τους πατέρες της διαιτησίας και ψάχνουν να βρουν με το μικροσκόπιο ορισμένες φάσεις, μόνο και μόνο για να ξεσηκώσουν τον κόσμο. Όλοι τα είδαν στο γήπεδο. Στέκονται 35 φορές σε κάτι ριπλέι, από τις 1.000 φάσεις που γίνονται σε κάθε παιχνίδι διαλέγουν επιλεκτικά 6-7, και επειδή ξέρω τι οπαδοί είναι και ποια ομάδα υποστηρίζουν, αυτοί δυναμιτίζουν το ποδόσφαιρο. Εγώ έχω δει στο βίντεο δέκα φάσεις που αδικήθηκε ο Ολυμπιακός, αλλά δείξανε αυτή τη μία του Παναθηναϊκού και δεν έδειξαν τις άλλες. Αυτό το πράγμα πρέπει να φύγει από το ποδόσφαιρο, το βλάπτει θανάσιμα η τηλεκριτική από αυτούς τους διαιτητές. Κι επειδή συζήτησα τώρα που ήμουν στο εξωτερικό με επιφανείς ανθρώπους της UEFA, όταν τους είπα τι γίνεται στη χώρα μας τρελάθηκαν. Ορισμένοι από αυτούς έναν χρόνο έχουν διαιτητεύσει στη ζωή τους. Αν βγω και τα πω θα τρέχουν ένα χρόνο…". (εδώ τι να προσθέσω εγώ?)
- το ντέρμπι:
"Ήταν ένα αναμενόμενο ντέρμπι, ο καθένας έπαιξε όπως νόμιζε και για τη συγκομιδή των βαθμών που ήθελε. Εγώ προσωπικά είδα έναν Παναθηναϊκό που έπαιζε όλος άμυνα. Έχασε καμία ευκαιρία(το δοκάρι δεν πιάνεται,ούτε το μισό γκολ του Σάλπι,ουτε το σχεδόν γκολ του Κλεϊτον) ο Παναθηναϊκός; Όπως παίζουν όλες οι άλλες ομάδες απέναντι στον Ολυμπιακό, έτσι έπαιξε και ο Παναθηναϊκός(πάντα έχουμε ανάγκη τους "κόρακες"). Ο Ολυμπιακός έχει υποστεί φέτος τα πάνδεινα. Ο Ντιόγο έχει φάει τις κλωτσιές του αιώνα(αφήστε του χώρο να περνά ,έχει ανθρωποφοβία το παιδί) και δεν μπορεί να περπατήσει το παιδί από τα χτυπήματα. Το ίδιο ισχύει και για τον Γκαλέτι. Δεν τους προστατεύει(για τη δόλια τη μανούλα τους) κανένας. Παίζουμε συνεχώς με πέντε παίκτες εκτός λόγω τραυματισμών. Δεν πάει άλλο. Ο Ολυμπιακός βάζει την μπάλα κάτω και δημιουργεί ευκαιρίες. Χθες έκανε 4-5 ευκαιρίες και ο Παναθηναϊκός ούτε μία.(ευκαιρίες λέγονται μόνο οι δικές μας) Οι ευκαιρίες δεν γίνονται με τα γεμίσματα". (23 ο θρήνος και 9 ο ΠΑΟ)
- τις αποδοκιμασίες των οπαδών:
"Ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν δέχεται τίποτε άλλο εκτός από τη νίκη. Το ίδιο θέλω κι εγώ. Σημασία έχει ότι κέρδισε το ποδόσφαιρο σε ήθος, έγινε ένα ντέρμπι-γιορτή και δεν πρέπει να στεκόμαστε σε αυτά.(ασχολίαστο)
Το μεγάλο κέρδος αυτού του ντέρμπι ήταν το φίλαθλο πνεύμα που επικράτησε παρότι δημιουργήθηκαν πράγματα που δεν έπρεπε να δημιουργηθούν. Για παράδειγμα ήρθε στα αποδυτήρια ένας αθλητικός εισαγγελέας, που δεν είχε καμία θέση. Ρωτήστε και τους Παναθηναϊκούς. Τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού είναι σαλόνια(Η Ριζούπολη είναι μύθευμα δημιουργημένο απο τους εχθρούς μας) και υπήρξε μεγάλη εγκαρδιότητα στο εσωτερικό τους, έγιναν συζητήσεις επί συζητήσεων και μου θύμισαν κάτι από τα παλιά. Αυτό που επιδιώκω εγώ είναι να μη δημιουργείται το παραμικρό στα δικά μας αποδυτήρια. Δεν τα εγκρίνω αυτά τα πράγματα και πρέπει να σταματήσουν. Όλα αυτά δεν επηρεάζουν αρνητικά έναν παίκτη. Ίσα-ίσα τον πεισμώνουν και αυτό γινόταν από την εποχή που εγώ ήμουν παίκτης"(Είδατε, τι πάει να πεί έχω φορέσει τη φανέλα με τα ριγέ).


Τα παραπάνω(τα σχόλια δικά μου) δεν τα λέει ένας οποιοσδήποτε φίλαθλος ,αλλά ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.Δηλαδή είναι η επίσημη θέση της ΠΑΕ για τον αγώνα.
Γελάει ο κόσμος.Ακόμα και οι φιλαθλοί τους, ευχαριστούν το τρίο black,για την σωτηρία απο το απόλυτο "ξεγύμνωμα".
Απο κοντά βέβαια και τα παπαγαλάκια του ραδιοφώνου που περί άλλων τυρβάζουν ,ασχολούμενοι τάχα με μόνο ποδοσφαιρικές αναλύσεις συστηματα, κτλ,κτλ....οι άμπαλοι.
Οι περισσότεροι δε απο αυτούς ανήκουν( όλως τυχαίως???????)σε χώρους που ακούνε γήπεδο του ΠΑΟ και βγάζουν σπυριά.
Δεν παιζουν τώρα πια μόνοι τους και έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια.


ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ.


ΦΡΕΣΚΟ:Η ΠΙΚΡΑ(ΠΑΝΙΚΟΣ) ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟ ΌΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ.ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ¨(13:00,03/03/09) ΣΤΟ Ι.Ο.Ρ. ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΤΥΦΛΟΥΣ.ΩΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΗΘΩΣ ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ "ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ"(ΕΞΑΝΕΣΤΗΣΕ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ).
ΟΛΩΣ ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ ,ΤΟ ΠΡΩΪ-ΠΡΩΪ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΓΟΥΛΑ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΤΟ ΑΜΙΜΗΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΗΣ ΝΕΤ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΩΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ.


Και για να μην ξεχναμε:
"ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΟ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΤΩΡΑ"

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΚΙ


ΟΛΟ ΠΑΡΤΥ,ΛΕΥΚΟΙ ΧΟΡΟΙ,ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΧΟΡΟΙ, ΜΑΣΚΕ ΣΤΗΝ ΑΙΓΛΗ,ΜΑΣΚΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ,ΜΑΣΚΕ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ ΚΛΑΟΥΣ,ΞΕΣΑΛΩΜΑ,ΑΣΩΤΕΙΕΣ,ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ,ΚΟΥΛΟΥΜΑ ,ΛΑΓΑΝΕΣ,ΤΟΥΡΣΙΑ,ΤΑΡΑΜΟΚΕΦΤΕΔΕΣ,ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΣΤΑΚΑΡΒΟΥΝΑ,ΔΥΟ ΤΡΙΑ ΚΙΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

ΣΤΟΡ.ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ.ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ.ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ε?????

ΠΑΡΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΚΙ ΛΟΙΠΟΝ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ .


ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2009-ΦΩΤΟ




ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΙ΄ΑΡΩΜΑΤΑ








ΑΜΟΡΑ ΜΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΜΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!





















ΠΟΙΑ ΚΡΙΣΗ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΚΡΙΣΕΙΣ????
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΑΘΕΙ "ΚΡΙΣΗ"