Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Πάτρα, 27–10–2008
Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ Προς: Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Π. Κίτρου
ΤΗΛ. / FAX : 2610 – 278776 Κοιν.: 1) Σωματείο φυλάκων σχολικών
Ηλ. Διεύθυνση 2007: aelmeahaias@yahoo.gr κτιρίων Δ. Πατρέων
2) Σχολεία περιοχής μας


ΨΗΦΙΣΜΑ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Το τελευταίο διάστημα σε σχολικά συγκροτήματα της περιοχής μας παρουσιάστηκαν προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια του σχολικού χώρου από παραβατικές συμπεριφορές εντός ή πέριξ των σχολικών μονάδων. Κάτι τέτοιο διαταράσσει, όπως είναι φυσικό, την ομαλή λειτουργία των σχολείων, θέτοντας σε κίνδυνο και την ασφάλεια των μαθητών μας. Το πρόβλημα μεγιστοποιείται και από το γεγονός ότι αρκετά σχολεία μας φυλάσσονται ελλιπώς ή και καθόλου.

Ως Δ.Σ, θεωρούμε αναγκαία συνθήκη για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων την πλήρη φύλαξη όλων των σχολικών συγκροτημάτων της περιοχής μας – και κατά το δυνατόν καθ’ όλο το 24ωρο -, κάτι που θα συμβεί με πρόσληψη του προσωπικού που απαιτείται για τη σωστή λειτουργία του θεσμού. Και βεβαίως είμαστε κάθετα αντίθετοι σε προσπάθειες να διατεθούν οι σχολικοί φύλακες σε εργασίες άλλες από αυτές για τις οποίες έχουν προσληφθεί. Καμμία άλλη προτεραιότητα δε μπορεί να προηγηθεί έναντι της φύλαξης και της ασφάλειας των σχολείων.

Τέλος έχουμε εκφράσει και την έντονη διαφωνία μας σε περιπτώσεις μετακινήσεων σχολικών φυλάκων από σχολικές μονάδες της Β/θμιας Εκπ/σης λόγω των ιδιαίτερα αυξημένων αναγκών και απαιτήσεων φύλαξης σ’ αυτές.

Για το Δ.Σ




Στο Σιμόπουλο να δείς φύλαξη.Ούτε το Fort Nox να ήταν.Αν δεν μεριμνούσαν οι διευθυντές δεν θα υπήρχε ούτε κεντρική πύλη.
Και ύστερα σου λέει κάνε εφημερία.Πώς ρε κύριε??????????

Δεν υπάρχουν σχόλια: