Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ

Μέρες ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ,μέρες περισυλλογής,μέρες αγάπης.

Μία άλλου είδους "ανάσταση"αρχίζει να ανατέλλει, μετα απο πολλά χρόνια, για τον ΠΑΟ,και για όλους εμάς που αγαπάμε αυτή την ομάδα.
Μετά απο κοροϊδίες,παλινωδίες,εξαπατήσεις απο αυτούς που ζητούν σήμερα την εμπιστοσύνη μας,το θέμα του γηπέδου φαίνεται να βρίσκει την λύση του.



Διαβάζουμε στο codra.gr

"Το πρότζεκτ του Βοτανικού ήταν από την αρχή ένα δύσκολο εγχείρημα με πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες και μεγάλες καθυστερήσεις. Το contra.gr σας παρουσιάζει το χρονικό της υπόθεσης, μέχρι την πρώτη δικαίωση, και τα επόμενα κρίσιμα βήματα.

Ο Παναθηναϊκός με σημαιοφόρο τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, έδειξε από την αρχή ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει για να κάνει το όνειρο πραγματικότητα, με την κατασκευή ενός σύγχρονου ποδοσφαιρικού γηπέδου που αυτομάτως θα ανεβάσει το επίπεδο της ομάδας.
Το «τριφύλλι» όταν ψηφίστηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο το καλοκαίρι του 2006 ο νόμος της διπλής ανάπλασης σε Βοτανικό και Αλεξάνδρας, φιλοδοξούσε να γιορτάσει στο νέο του σπίτι το 2008 τα 100 χρόνια από την ίδρυση, κάτι όμως που δεν μπόρεσε να το πετύχει.
Οι προσφυγές των 131 κατοίκων κατά του εμπορικού κέντρου και κατά του γηπέδου (ανεξαρτήτως αν δεν το παραδέχονται οι ίδιοι για το δεύτερο σκέλος) συσσώρευσαν τα πρώτα «μαύρα σύννεφα» και τον περασμένο Δεκέμβριο το Συμβούλιο της Επικρατείας έβαλε προσωρινά φρένο στο έργο της διπλής ανάπλασης, με αφορμή το «stop» στο εμπορικό κέντρο.
Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε ψύχραιμα, άλλωστε διαλαλούσε εξαρχής ότι το γήπεδο πατάει σε στέρεες νομικές βάσεις και κάλεσε σε διάλογο το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ταυτόχρονα ξεκίνησε έναν μεγάλο αγώνα με την ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων φορέων για τις θέσεις του. Στις αρχές Μαρτίου έδωσε το παρών στην εκδίκαση της υπόθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να υπερασπιστεί το έργο της διπλής ανάπλασης, ξεκαθαρίζοντας ότι θα ξεκινήσει τα έργα στο Βοτανικό μόλις πάρει στα χέρια του την άδεια εκσκαφών και αντιστηρίξεων.
Ο Απρίλιος μπήκε με το δεξί για τον Παναθηναϊκό αφού το ΣτΕ, στην πρώτη διάσκεψη, άναψε το «πράσινο φως» για την κατασκευή του γηπέδου. Και το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε τη Μ. Πέμπτη με την έκδοση της άδειας εκσκαφών από το ΥΠΕΧΩΔΕ και μετά το Πάσχα οι μπουλντόζες θα ξεκινήσουν να σκάβουν στο Βοτανικό.
Ο Παναθηναϊκός που είναι ενωμένος τουλάχιστον στο θέμα του γηπέδου, έχει δουλέψει και τα επόμενα βήματα. Έχει ήδη παραδώσει στο ΥΠΕΧΩΔΕ έναν πλήρη φάκελο για την άδεια οικοδομής που θα του επιτρέψει να ξεκινήσει την ανέγερση του παλατιού. Εάν όλα κυλήσουν ομαλά, η κύρια αυτή άδεια θα εκδοθεί το καλοκαίρι, ενώ μέχρι και εκείνη την περίοδο περιμένουμε και την οριστική απόφαση του ΣτΕ.
Μετά τα θετικά μηνύματα από την πρώτη διάσκεψη, εκτιμάται ότι στην χειρότερη περίπτωση για τον Παναθηναϊκό, θα χρειαστεί μία νομοθετική ρύθμιση για να προχωρήσει το γήπεδο, ανεξάρτητα από την απόφαση για το εμπορικό κέντρο και το Δημαρχιακό Μέγαρο.
Το «τριφύλλι» από την στιγμή που θα πάρει στα χέρια του την κύρια άδεια, έχοντας ταυτόχρονα και την έγκριση του ΣτΕ, θα χρειαστεί περίπου 18 μήνες για να κατασκευάσει – με δικά του έξοδα όπως έχει δεσμευτεί εδώ και καιρό για να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις – το νέο του γήπεδο και για αυτό εκτιμούμε ότι το «πράσινο στολίδι» θα είναι έτοιμο προς χρήση από το καλοκαίρι του 2011."



Αντε με το καλό

Δεν υπάρχουν σχόλια: