Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

"ΑΣΕ ΜΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ"

NEA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : «ΓΚΑΦΑ» του υπουργείου Παιδείας στο Μηχανογραφικό






ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr



Απίστευτο κι όμως αληθινό. Το υπ. Παιδείας συμπεριέλαβε στα μηχανογραφικά δελτία που συμπληρώνουν αυτές τις ημέρες οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ 25 νέες θέσεις για την Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης ΕΠΑΘ, για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, τη στιγμή που πριν μερικές εβδομάδες η κυβέρνηση ψήφισε νόμο που καταργεί τη συγκεκριμένη σχολή.





Στην δια νόμου καταργηθείσα σχολή φοιτούσαν παιδιά της μουσουλμανικής μειονότητας και αποφοιτούσαν ως δάσκαλοι. Με την κατάργηση της σχολής είχε συμφωνήσει και η Νέα Δημοκρατία η οποία σήμερα με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «παλινωδίες και το αλαλούμ της κυβέρνησης που αγνοεί ή λησμονεί τα νομοθετήματα που η ίδια ψήφισε, βάλλεται η αξιοπιστία ακόμα και του θεσμού των πανελλαδικών εξετάσεων».



Επίσης σσε σχετική ανακοίνωση η ΝΔ σημειώνει τα εξής: « Ένα επιπλέον ζήτημα που αναδείχθηκε μέσα από τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων είναι το γεγονός, ότι πριν από λίγες εβδομάδες ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ νομοσχέδιο για την κατάργηση της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (ΕΠΑΘ), όπου μέχρι σήμερα φοιτούσαν παιδιά της μουσουλμανικής μειονότητας και αποφοιτούσαν ως δάσκαλοι. Στόχος της κατάργησης αποτέλεσε η αναβάθμιση της σε Ανώτατο Πανεπιστημιακό Τμήμα, για το οποίο συμφωνήσαμε όλοι.



Τελικά ως δια μαγείας, υπόπτως και περιέργως στα μηχανογραφικά δελτία προβλέπονται 25 νέες θέσεις για την ΕΠΑΘ, για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2011-2012.



Τα ερωτηματικά που εγείρονται είναι πολλά. Το σίγουρο είναι ότι προκύπτει μείζον ζήτημα πολιτικής αξιοπιστίας και σημαντικότατες πολιτικές ευθύνες, καθώς τα μηχανογραφικά δελτία εμπεριέχουν σχολή που έχει δια νόμου καταργηθεί.



Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ να σοβαρευτεί, να αναλάβει τις ευθύνες της και επιτέλους να απαντήσει αν αυτό έγινε λόγω της συνηθισμένης προχειρότητας τους ή κρύβεται κάποια άλλη σκοπιμότητα».





Δεν υπάρχουν σχόλια: