Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΜΑΣ, ΚΑΤΙ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ο Παναθηναϊκός ,ως γνωστόν, ιδρύθηκε στις 3 Φεβρουαρίου του 1908(μόνο ο Πετράκης δεν το ήξερε!!!!!).Σημαντική ημερομηνία ,αν μη τι άλλο,για την ομάδα της καρδιάς μας.
Σιγά σιγά όμως μία άλλη χρονολογία αποκτά βαρύνουσα σημασία στην ιστορία αυτής της ομάδας.Μια χρονολογία που αποτελεί εργαλείο μελέτης και ερμηνείας πολλών καταστάσεων που βιώνει αυτή η ομάδα και οι οπαδοί της ,ειδικά τα τελευταία 15 χρόνια περίπου.
Ηταν το 1979.Το ποδόσφαιρο γίνεται επαγγελματικό και η οικογένεια Βαρδινογιάννη αποκτά το 54% της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Σοκ και δέος για τους άλλους μνηστήρες.Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλος και η ενασχόληση μαζί του σε καταξιώνει σε πολλά επίπεδα.Η όποια δυναμή σου αυξάνεται με γεωμετρικούς ρυθμούς.
Μία άλλη ισχυρή οικογένεια λοιπόν, οι "κοντοί"για συντομία ,αφηνίασε.Τι μπορούσε όμως να κάνει;
Πέρασαν τα χρόνια .
Ηρθαν τίτλοι ,ευρωπαϊκή καταξίωση,αποτυχίες,ήττες,εσωστρέφεια,θρίαμβοι,βατερλώ.Οτι συμβαίνει τέλος πάντων σε ένα παιχνίδι στο οποίο μετέχουν και άλλοι.Φυσιολογικά πράγματα δηλαδή.Γι΄αυτό και τα γήπεδα ήταν γεμάτα.
Η οικογένεια Β έκανε και λάθη ,κανείς όμως δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι δεν προσέφερε στο ΠΑΟ.Ειδικά το προπονητικό κέντρο της Παιανίας είναι κληρονομιά τεράστιας σημασίας για την ομάδα στα χρόνια που έρχονται.Αν κάποιος διαφωνεί με αυτό να του θυμίσω τις δηλώσεις του Τζιμπούρ για το θέμα του προπονητηρίου, στις οποίες δίνει πόντους ποιότητας και απόδοσης στους πράσινους λόγω της Παιανίας.
Οι ¨κοντοί" όμως δεν ξέχασαν ποτέ.
Εκαναν όμως (και συνεχίζουν να το κάνουν )ένα λάθος.Εβαλαν τον ευατό τους και την πληγωμένη υπερηφάνεια τους,πάνω απο την ομάδα.
Αδιαφορώντας για την ίδια την ομάδα(ΠΑΕ) θέλησαν να εξωθήσουν την οικογένεια Β σε αποχώρηση,Με τα γνωστά γεγονότα της περιόδου 1996 και εντεύθεν.
Βασικό επιχείρημα τους τα χαμένα πρωταθλήματα.(κλεμμένα λέμε εμείς κύριοι Παναθηναϊκάρες!!!!!)
Αναρωτήθηκε κανείς οπαδός του ΠΑΟ πόσα απο αυτά χάσαμε στον πόντο;Αναρωτήθηκε κανείς πως χάθηκε το πρωτάθλημα πρόπερσι νομίζω ,με δύο κολλητές ήττες σε Ξάνθη και ΟΦΗ?
Που ήταντότε η μπετόν αρμέ αντίδραση ;Μήπως αυτά που είπε προχθές ο Βγεννόπουλος έχουν και χρονικές προεκτάσεις στο παρελθόν;Εγώ είμαι σίγουρος ότι αυτό συνέβη και συμβαίνει.Καλά έκανε λοιπόν ο Βγεννόπουλος και τα είπε .Η αλήθεια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν παρά μόνο αυτούς που εχουν σκοτεινές επιδιώξεις.

ΥΓ1 Ο Δομάζος τί έχει να πεί για τον πρώην παίκτη Σεϊταρίδη;Φαγώθηκε να τον φέρει πίσω .Ούτε μάνατζερ του να ήταν.Ορίστε τα αποτελέσματα.

ΥΓ2 Κύριε δεν μαζεύονται τα ασυμμάζευτα, με διευκρινιστικές δηλώσεις.
Ο φίλος σας μπορεί να σας άφησε ελεύθερο το πεδίο στην σπυριάρα,αλλά μας έκλεψε μας λοιδώρησε ,έκανε κακό στη νεολαία μας με την νοοτροπία της "με κάθε τρόπο νίκη".Θα πρέπει να "πληρώσει"για να γίνει η ομάδα του ισότιμη στην άνοιξη του ποδοσφαίρου μας
Κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι ο ΟΣΦΠ δεν είναι μία μεγάλη ομάδα.Αυτό που παρακολουθούσαμε όμως τα τελευταία χρόνια δεν ήταν ομάδα αλλά όχημα.
Είναι καλό για τον ΟΣΦΠ και για το ποδόσφαιρό μας,αυτή η ομάδα να απεμπλακεί απο τους "Σάουρον και Σάρουμαν" και να επιστρέψει στον κόσμο του "εύ αγωνίζεσθε"

ΥΓ3 Πολλή αγάπη για τον ΠΑΟ.Ολοι ξαφνικά τον αγάπησαν.Ορκισμένοι εχθροί του γλύφουν εκεί που έφτυναν.Μυρίστηκαν χρήμα και ήρθαν σαν τα όρνια.Μακριά απο μας .Συστήματα προπαγανδας και υποστήριξης δεν τα χρειαζόμαστε.Δεν θα γίνουμε γαύροι ποτέ
Παλεύουμε και νικάμε η χάνουμε μεσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.Δεν πρέπει να μας αρκεί το πρωτάθλημα.Θέλουμε και την αναγνώριση των αντιπάλων .Αυτό καταξιώνει μια ομάδα πιο πολύ και απο τον ίδιο τον τίτλο.
Οι χθεσινές δηλώσεις του Αραούχο αποτελούν τίτλο τιμής για την ομάδα μας και μας κάνουν να νιώθουμε περήφανοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: