Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

ΓΙΑΣΑΝ ΤΟΥ ΜΑΓΚΑ

"Ο Παναθηναϊκός έδωσε στα ίσα μία άνιση μάχη και αν και έχασε δεν μπορεί να τον χαρακτηρίσει κανένας ηττημένο επί της ουσίας. Δεν κρύφτηκε απέναντι στην Ατλέτικο, δεν έπαιξε τσούκυ τσούκου μπολ, δεν προσπάθησε να καταστρέψει το παιχνίδι της αντιπάλου του. Έπαιξε στα ίσα, σαν ίσος προς ίσο τον Αγκουέρο και την παρέα του και σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσαν να έχουν κερδίσει και οι δύο η κλάση της ομάδας της Μαδρίτης ήταν μεγαλύτερη.
Όμως ο Τεν Κάτε για όποιον είδε προσεκτικά το παιχνίδι έδειξε τις πλήρεις δυνατότητες της ομάδας του για φέτος. Έδειξε ότι όντως δεν υπάρχει ανάγκη για την απόκτηση σέντερ μπακ αλλά απλά η ομάδα πρέπει να δέσει με τις νέες τις δυνατότητες. Όσοι περίμεναν ότι ο Σισέ θα είναι ο σούπερ σκόρερ για φέτος απλά θα βλέπουν τον Σαλπιγγίδη να σκοράρει κατά βούληση. Όποιος πίστευε ότι ο Λέτο είναι ακίνδυνος επιθετικά πήρε ένα μήνυμα.
Οι πράσινοι είναι μία πολύ επικίνδυνη ομάδα που όποιος την πάρει χαλαρά φέτος θα τιμωρηθεί και η τιμωρία θα είναι αυστηρή. Έχει τσαμπουκά ο φετινός Παναθηναίκός, έχει χαρακτήρα και παίκτες με προσωπικότητα. Η ομάδα έχανε με 1-0 και μπήκε για να ανατρέψει το αποτέλεσμα. Ισοφάρισε και δεν πήγε να κλέψει το αποτέλεσμα. Βρέθηκε να χάνει με 3-1 και προσπάθησε για τη νέα ανατροπή. Ο Λέτο δείχνει τα δόντια του, ο Σαλπιγγίδης είναι σωστή «Κόμπρα» και ο Σισέ δείχνει πάθος που δεν περίμενε κανένας.
Ο Ζιλμπέρτο για άλλη μία φορά απέδειξε ότι είναι ο ποδοσφαιριστής που παίζει για την ομάδα και η κλάση του είναι τόσο μεγάλη και η διαφορά του τόσο εμφανής που μπορεί να καλύψει και τη θέση του λίμπερο – στόπερ με τεράστια άνεση. Ο Τεν Κάτε προφανώς χρειαζόταν ένα κακό αποτέλεσμα για να πιεστεί και να αντιληφθεί το μέγεθος του τί διακυβεύεται φέτος στον ΠΑΟ. Είναι σαφές ότι πήρε το μήνυμα και πλέον πειραματισμοί τέλος.
Αυτός ο Παναθηναϊκός άφησε πίσω του το τσούκου τσούκου μπολ, αποφάσισε να κοιτάξει στα ίσια το μεγάλο του αντίπαλο και να παλέψει για τη νίκη με ψυχολογία νικητή και όχι κλέφτη. Κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις και ας έχασε στο γήπεδο. Εάν αγωνιστεί έτσι στο πρωτάθλημα οι αντίπαλοί του θα περάσουν πολύ δύσκολες ώρες. Όποιος φέτος περιμένει μία ομάδα όπως τις άλλες χρονιές θα υποστεί δεινές ήττες.
Οι πράσινοι πλέον παίζουν μπάλα και μάλιστα παίζουν μπάλα με ποδόσφαιρο επιθετικό. Πριν αρχίσουν οι γκρίνιες και τα παράπονα, πριν κάποιοι πουν ότι είναι βιαστικά τα συμπεράσματα, πριν βρουν αδυναμίες και πράσινα άλογα απλά να επισημάνω ότι στην άμυνα δεν υπήρχε χάμερ, στην επίθεση έπαιζε ο Σισέ δεξιά και ότι ο Λέτο δεν βάζει γκολ με τίποτε. Αυτός ο Παναθηναϊκός είναι ο πλέον επιθετικός της τελευταίας 5ατίας ακόμα και όταν αγωνιζόταν με τρία αμυντικά χαφ.
Ο λόγος είναι ο Κατσουράνης, ο Καραγκούνης, ο Μουν, ο Σαλπιγγίδης, ο Σισέ, ο Μάτος. Ναι, η παρουσία του Βραζιλιάνου. Ιδίως στο πρώτο ημίχρονο ήταν καθοριστική. Απόδειξη ότι η Ατλέτικο έβαλε δύο γκολ μέχρι η ομάδα να συνηθίσει την απουσία του. Είχα πει ότι θα ήταν έγκλημα να πουληθεί και ο Μάτος έδειξε το γιατί. Είναι ανώτερος του Σιμάο σε όλα απλά του λείπει μπόι. Όλα τα άλλα τα βλέπει κάποιος στο γήπεδο.
Αλήθεια, πόσες φορές θα βρει ο χθεσινός Παναθηναϊκός αντίπαλο όπως η Ατλέτικο τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Europa League που από ότι φαίνεται θα συνεχίσει; Ελάχιστες. Το να καταφέρει να περάσει την ομάδα της Μαδρίτης δείχνει απίθανο αλλά πραγματικά σε ένα τέλειο παιχνίδι που ο αντίπαλος δεν θα παίξει καλά δεν μπορεί να αποκλείσει κανένας τίποτε. Πάντως οι πράσινοι δεν τρομάζουν. Δεν τρομάζουν ούτε από την Ατλέτικο, ούτε από τις αντιπάλους στο πρωτάθλημα ούτε και από αυτούς στο Europa League που λογικά θα αγωνίζονται.
Ο Ολυμπιακός θα έχει τη δυνατότητα να μαζέψει τα χρέη του με την ανάσα από τα διπλά έσοδα και μαζί με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα έχει λύσει τα μισά του οικονομικά προβλήματα. Όμως αυτός ο ΠΑΟ είναι ο πλέον επικίνδυνος που έχει αντιμετωπίσει εδώ και χρόνια και εάν δεν κλείσει τις τρύπες του στην 11αδα άμεσα τότε κινδυνεύει να ξεκινήσει ένα νέο κύκλο «ανοιγμάτων», έτσι λέμε τα χρέη τώρα, παλεύοντας του χρόνου αυτός με την εκάστοτε Ατλέτικο αντί να είναι χαλαρός στους ομίλους με τη μία."

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ SPORTACTION.GR(ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΕΣΜΑΝΤΖΟΓΛΟΥ)


Μία θετική ματιά στη μέση της μιζέριας."Γιασάν του μάγκα"που λένε και στο χωριό μου

ΥΓ.Μιάς και μιλάμε για θετικές ματιές να τονίσω την αναγκαιότητα της κάθαρσης του περίγυρου της ομάδας απο τα διάφορα βαρίδια.Άλλωστε η κάθαρση αποτελει μεγάλο κομάτι της αυτογνωσίας και της ωριμότητας(προηγούμενη ανάρτηση)

Δεν υπάρχουν σχόλια: