Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΘΡΑΣΟΣ ΑΠΥΘΜΕΝΟ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΟΥΕΖΙΝΟΓΛΟΥ : ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΕΔΩ (ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ) ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΚΟΜΜΕΝΟ….

¨Αισθανόμαστε υπερήφανοι που είμαστε Τούρκοι και μουσουλμάνοι¨
2
Τελευταία στάση στην Ροδόπη του Καραβανιού της Αφθονίας που 9 χρόνια τώρα οργανώνει ο δήμος Μπαϊράμπασά, ήταν το χωριό Ραγάδα. Στο ιφτάρ μετείχαν χιλιάδες ομογενείς, ενώ η τελετή σφραγίστηκε από την δήλωση του υπουργού Υγείας της T.C. Μεχμέτ Μουεζίνογλου που είπε πως ¨Αισθανόμαστε υπερήφανοι που είμαστε Τούρκοι και μουσουλμάνοι¨.
Στο τραπέζι ιφτάρ που έστησε ο δήμος Μπαϊράμπασά, μετείχαν ο υπουργός Υγείας της T.C. Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο βουλευτής Προύσας Χακάν Τσαβούσογλου, ο νομάρχης Αδριανούπολης Χασάν Ντουρουέρ, ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, ο δήμαρχος του Μπαϊράμπασα Ατίλα Αϊντινέρ, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου Αχμέτ Χατζηοσμάν, Αϊχάν Καραγιουσούφ και Χουσείν Ζεϊμπέκ, οι πρώην βουλευτές Ιλχάν Αχμέτ και Τσετίν Μάντατζι, ο δήμαρχος των Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ, ο Λεβέντ Αχμέτ, ο πρόεδρος του δημοτικού συνδυασμού Κοινωνικό Κίνημα ¨ Σααντετίν Σακίρ Χουσείν, πρόεδροι συλλόγων Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, κάποιοι αρθρογράφοι από την Τουρκία και χιλιάδες ομογενείς μας.
Η τελετή άρχισε με ανάγνωση Κορανίου από τον πρόεδρο του IRCICA τον Χαλίτ Ερέν. Μετά από το ιφτάρ που έγινε, ο Χαλίτ Ερέν εξέφρασε τα συναισθήματα του και ευχαρίστησε τους μετέχοντες. Ο Ερέν ανέφερε :
¨Η Ραγάδα είναι ένα χωριό στα βουνά της Ροδόπης με 500 χρόνια ιστορίας. Στα 1520 αναφέρεται πως ήταν ένα χωριό νομάδων με τρία σπίτια. Για αιώνες αυτά τα βουνά και οι πεδιάδες αντιλαλούν την περιπέτεια, την μακρά εξέλιξη των ανθρώπων μας που ζούνε σε αυτό το χωριό. Για πολλά χρόνια αυτές οι πεδιάδες έψαλλαν για το Τσανάκκαλε. Αντηχήθηκαν εδώ τραγούδια για την Υεμένη. Αντηχήθηκαν εδώ νοσταλγικά παραδοσιακά τραγούδια. Οι άνθρωποι αυτής της περιοχής έδωσαν μάρτυρες στους πολέμους του Τσανάκκαλε και της Υεμένης. Έδωσαν μάρτυρες για την υπεράσπιση αυτής της χώρας ενάντια στους Ιταλούς. Μετά από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι άνθρωποι μας αποχαιρέτισαν αυτά τα εδάφη....

ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ  ΝΑ ΤΟΝ "ΒΑΛΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ";.ΕΝΑ ΔΙΑΒΗΜΑΤΑΚΙ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΚΟ ΕΕΕ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: