Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΡΑΤΟΣ


Για μια ανανεωμένη και σύγχρονη Κεντροδεξιά



Μπροστά μας προβάλλει ένας νέος Ιστορικός Κύκλος, ένας νέος αιώνας, μία νέα εποχή. Ο κόσμος αλλάζει, η Ενωμένη Ευρώπη αλλάζει, η Ελλάδα αλλάζει, η Κοινωνία μας αλλάζει. Για τον λόγο αυτόν οφείλουμε να δούμε τη διαδρομή της ΝΔ, της Μεγάλης Κεντροδεξιάς Παράταξης με μοναδικό κριτήριο την κατάσταση της πατρίδος μας τόσο στο παρόν, όσο και στο μέλλον. Όπως πάντα έτσι και στην εποχή μας, ένας πολιτικός σχηματισμός της Δημοκρατικής και Πατριωτικής Δεξιάς, μια σύγχρονη αφυπνισμένη και πλουραλιστική  Κεντρο-Δεξιά, πάντα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί και δεν πρέπει να χάνει την ψυχή, τη φυσιογνωμία, την ταυτότητά της, τις αρχές και τις αξίες της ακόμα και όταν κυβερνά. Όλα αυτά σημαίνουν ότι η ανανέωση, η αναγέννηση και η επανίδρυση της ΝΔ σε συνδυασμό με την ιστορική διαχρονική πορεία μιας μεγάλης Πατριωτικής  Παράταξης, μιας πλειοψηφικής σύγχρονης Κεντρο-Δεξιάς  κρίνονται πλέον αναγκαία ώστε να μπορέσει να διαμορφωθεί ένα κοινό πλαίσιο αναφοράς με πρωτοβουλίες, δράσεις και αγώνες για μια ευρύτατη και δυναμική Κεντρο-Δεξιά.
Η κεντροδεξιά δεν μπορεί και δεν πρέπει να μοιάζει με κόμμα αξιωματούχων, γιατί δεν γεννήθηκε να ζει με τον εαυτό της και για να υπηρετεί τον εαυτό της. Αντίθετα η κεντροδεξιά έχει γεννηθεί, υπάρχει και ζει για να υπηρετεί με τα οράματα και τις ιδέες της, με το δημιουργικό έργο και τις προτάσεις της, με τα προγράμματα και τις δεσμεύσεις της, την Ελλάδα, το Λαό, τον Πολίτη και τον Άνθρωπο. Γι’ αυτό οι δυνατότητες της, όπως πάντα έτσι και τώρα, δεν αρχίζουν και δεν τελειώνουν στα όρια των «μικρόκοσμων» και των «τελετουργιών» κάποιων Ομάδων και κάποιων Στελεχών.
Η ΝΔ ως το κύριο και μοναδικό κεντροδεξιό κόμμα στην χώρα μας, οφείλει να διαμορφώσει ιδεολογικά, αξιακά και προγραμματικά το ζωτικό κοινωνικό και πολιτικό χώρο της, να αποκρυσταλλώσει την ιδεολογία της κεντροδεξιάς. Φυσικά, αυτό απαιτεί θετικές υπερβάσεις και ριζικές αλλαγές, που έχουν σχέση με την ταυτότητα, με τη φυσιογνωμία, με τη στρατηγική, με το εναλλακτικό σχέδιο, με τα προστάγματά του, με τη δομή, τη διάταξη, τη λειτουργία του κόμματος. Η ΝΔ οφείλει, λοιπόν, να εδραιώσει την πρωτοβουλία κινήσεων και να θεμελιώσει με σύγχρονους όρους και κοινωνικά προτάγματα την ιδεολογική ηγεμονία και την προγραμματική δεσπόζουσα θέση του Κινήματός τόσο στο κέντρο του πολιτικού, κοινωνικού και αξιακού φάσματος όσο και στους προσανατολισμούς της  κεντροδεξιάς. Οι προσανατολισμοί αυτοί πρέπει να βασίζονται: σε όρους ιδεών, θέσεων, προτάσεων και προγραμματικών δεσμεύσεων, που εμπνέουν τις δυνάμεις της Εργασίας, της παραγωγής, της Επιστήμης, του μόχθου και της Δημιουργίας και εκφράζουν τις αγωνίες των Νέων Γενιών, σε όρους που απαιτούν μια Δυνατή Ελλάδα με Βιώσιμη και Ισόρροπη Ανάπτυξη παντού και για όλους, σε όρους Κοινωνίας των Πολιτών.
Η ΝΔ και κατ’ επέκταση η Κεντροδεξιά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να απορροφηθεί και να ισοπεδωθεί από τις ομοιότητές  με το ΠΑΣΟΚ και την Παράταξη της Αριστεράς. Με  ολοκληρωμένη στρατηγική και ιεραρχημένο Πολιτικό Σχεδιασμό θα οριοθετηθεί και θα αναδείξει τα οράματα, τις ιδέες, τις προτεραιότητες, τις προτάσεις και το δημιουργικό έργο μίας Σύγχρονης, Προοδευτικής, Δημοκρατικής Παράταξης και μιας υπαρκτής κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας. Έτσι μόνο θα μπορέσει να αποκρυσταλλωθεί και να αποσαφηνιστεί η Ιδεολογία της Κεντροδεξιάς.
Χρήστος Χολέβας

antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: