Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

A' ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Πάτρα, 7– 06– 2010
Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX : 2610 – 278776
http://aelmeahaias.wordpress.com
aelmeahaias@yahoo.gr


Η πιλοτική αυτοαξιολόγηση και οι σχολικοί σύμβουλοι στην Αχαΐα

Η θέση του κλάδου απέναντι στη διαδικασία της «αυτοαξιολόγησης» έχει πολλαπλά καταγραφεί (ΕΛΜΕ, ΟΛΜΕ, κλπ) και είναι αρνητική και απορριπτική. Γι’ αυτό το λόγο η συντριπτική πλειοψηφία και των σχολείων ευθύνης μας έχει υιοθετήσει τη στάση αυτή. Φυσικά και έχει λάβει υπόψη και το γενικότερο πολιτικό και οικονομικό τοπίο, το οποίο καθορίζει σχεδόν απόλυτα το ρόλο της.

Επισημαίνουμε ότι η πιλοτική διαδικασία της «αυτοαξιολόγησης» είναι πλήρως προαιρετική και γι’ αυτό και δεν μπορεί κανείς, είτε θεσμικά, είτε εξωθεσμικά να υποχρεώσει διευθυντές και συλλόγους διδασκόντων ακόμα και να συνεδριάσουν. Κάποιοι όμως σχολικοί σύμβουλοι στην Αχαΐα προσπαθούν να γίνουν «βασιλικότεροι του βασιλέως». Πιέζουν αφόρητα διευθυντές και γνωστούς τους καθηγητές και καθηγήτριες σε σχολεία, ώστε να γίνουν όχημα για αποδοχή της «αυτοαξιολόγησης». Όχι έτσι κυρίες και κύριοι σχολικοί Σύμβουλοι. Σας βλέπουν!!!

Κατανοούμε ότι κοντεύουμε να φτάσουμε στα μέσα Ιούνη, ενώ η εγκύκλιος έθετε όριο το τέλος Μάη, αλλά μας «αρκούν» τα υπόλοιπα μέτρα, δεν θέλουμε όμως να γίνουμε και συνένοχοι στις πιέσεις από Ε. Ε. και Δ.Ν.Τ.

Τι είδους λοιπόν «αυτοαξιολόγηση» είναι αυτή που γίνεται ακόμα και στην πιλοτική διαδικασία με πιέσεις ή πλάγιους εκβιασμούς; Ακόμη και στην εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας (περ. 1, αρ. πρ. 50313/Γ1?5-5-2010) αναγράφεται η «εκδήλωση ενδιαφέροντος». Γνωρίζουμε βεβαίως ότι και αυτό το πακέτο από το ΕΣΠΑ διαθέτει και χρηματικά ποσά συνολικού ύψους 7,2 εκατ. Ευρώ που φτάνουν μέχρι και τους Σχολικούς Συμβούλους αλλά και τους Διευθυντές των εμπλεκομένων σχολείων.

Καταγγέλλουμε κάθε τέτοια προσπάθεια και καλούμε τους διευθυντές να μη δεχτούν αυτές τις παράτυπες και επικίνδυνες για τη συναδελφική συνοχή των σχολικών κοινοτήτων «παροτρύνσεις». Καλούμε τους συναδέλφους, προσθετικά με την προηγούμενη ανακοίνωσή μας, όπως και της ΟΛΜΕ, να ερμηνεύσουν τι είδους «αυτοαξιολόγηση» μας περιμένει αν συρθούμε σε τέτοια αποδοχή.


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Σπίνος Αθανάσιος Σιάχος Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: