Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

ΔΥΟ ΡΑΓΕΣ ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ

Η κυβέρνηση άρχισε να δείχνει το αληθινό της πρόσωπο.Ολομέτωπη επίθεση εισπρακτικού χαρακτήρα.Χωρίς πρόγραμμα και το κυριότερο χωρίς προοπτική.Δεν υπάρχει σχέδιο.Υπάρχει το σήμερα και αύριο βλέπουμε.Θολά ιδεολογήματα στη φαρέτρα της.Ψαρεύουμε στον σοσιαλισμό,ψαρεύουμε στην σοσιαλδημοκρατία,ψαρεύουμε και στον φιλελευθερισμό.Τα περιμέναμε όλα αυτά και δεν μας εκπλήσσουν.
Το κόμμα "μάνα" όμως είναι πάντα εδώ.Σε λίγο ο λαός σε αυτό θα στρέψει τα βλέμματα και τις ελπίδες του.Απομακρύνθηκε απο αυτό για καθαρά λόγους συμπεριφοράςκαι θολού στίγματος.Τις αλήθειες όμως τις άκουσε.Αλήθειες που θα επιβεβαιώνονται καθημερινά.
Πιστεύω ακράδαντα ότι επιστρέψαμε στις εποχές που τα ιδεολογικά θεμέλια μιας πρότασης διακυβέρνησης θα παίξουν ηγετικό ρόλο στην προσπάθεια μεταβίβασης κανόνων,αξιών και προτύπων συμπεριφοράς και κοινωνικής κριτικής στους πολίτες.
Τα θολά σενάρια διεύρυνσης για ψηφοθηρικούς λόγους στερούνται ουσιαστικής βάσης και ψυχισμού.Το ζητούμενο δεν είναι να κυβερνάς αλλά να κυβερνάς καλά.Να κυβερνάς ακολουθώντας μία ξεκάθαρη πορεία που στις βασικές αρχές της να μην επιδέχεται αλλαγές ούτε ευκαιριακές τροποποιήσεις.
Για όλα τούτα θέλουμε εκλογή και όχι διαδοχή στην Ν.Δ.
Θέλουμε αναβάπτιση στις αρχες καί τις αξίες αυτού του μεγάλου λαϊκού κόμματος που παρ΄όλα τα λάθη του και τις στραβοτιμονιές του παραμένει αυτό που πήρε όλες τις μεγάλες και κρίσιμες αποφάσεις για την πορεία τις πατρίδας στην σύγχρονη ιστορία της.Αποφάσεις που αποδείχτηκαν σε μεγάλο ποσοστό σωστές και έσπρωξαν την χώρα μπροστά.
Σαμαράς λοιπόν.
Η Ν.Δ. έχασε τις εκλογές αλλά παραμένει πάντα το μέλλον
Σαμαράς λοιπόν.
Η Ν.Δ δίδαξε (πάλι) δημοκρατία στην εκλογή του νέου αρχηγού.
Οι διαδοχές του δακτυλιδιού άλλων χώρων δεν μας αγγίζουν.
Ο νέος αρχηγός δεν θα είναι όμηρος κανενός άλλου παρά μόνο των πολιτών.
Σαμαράς λοιπόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: