Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

ΑΠΟΧΗ(δηλ. όχι απόχη)

Πάει κι΄αυτό.
Νίκη του "σοσιαλιστικού" μετά απο αρκετά χρόνια.
Ηρέμησαν κάπως και αυτοί.Η συνεχής απόρριψη απο το λαό δημιουργεί περίεργα σύνδρομα.Ελπίζω τώρα να πάρουν σοβαρά τον ρόλο τους(ως αντιπολίτευση)και να μήν έχουν στο μυαλό τους μόνο την εξουσία.Μόνο έτσι θα την κερδίσουν.
Έχασαν βέβαια "ένα πόντο" απο την βιασύνη κάποιων στελεχών να θριαμβολογήσουν.
Ας είναι όμως, είναι οι νικητές των εκλογών ,όπως και να το δεί κανείς.

Όπου υπάρχουν όμως νικητές υπάρχουν και χαμένοι.

Πρώτη και καλύτερη η κυβέρνηση.Αρκετό καιρό σε άμυνα, δεν επικέντρωσε σε στρατηγικές επιλογές στα της Ευρώπης.Έπεσε θύμα εσωτερικών εχθρών(Ρουσσόπουλος,Βουλγαράκης.Παυλίδης.....) ατυχών? επιλογών σε ηθικά ζητήματα ,που αμαύρωσαν την εικόνα της και πλήγωσαν τους ψηφοφόρους της (και όχι μόνο).
Αν αλλάξει ρότα πιθανόν και να ανακάμψει,αν όχι τότε γειά σας.

Δεύτερος μεγάλος χαμένος, οι " δημοσκόποι"
Δεν με έχουν πείσει ότι έκαναν πράγματι λάθος λόγω της αποχής.Κατά την γνώμη μου παρουσίασαν σαν στατιστική βεβαιότητα τις επιθυμίες των κέντρων εξουσίας που υπηρετούν.Η πραγματικότητα όμως έχει χιούμορ και τους ξεγύμνωσε.
Χαρά μας.Ούτως η άλλως αυτούς που προσπαθούν να μας ερμηνεύσουν με τα δικά τους μέτρα και σταθμά δεν τους γουστάραμε ποτέ.

Τρίτος και μεγαλύτερος χαμένος ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η αλαζονεία της τάχα προοδευτικότητας,οι κουκουλοφόροι,οι ορντινάτσες,ο Βοτανικός,τα μπιστρώ του Κολωνακίου,το άνοιγμα σε ακροαριστερά στοιχεία-τα οποία τρόμαξαν τους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους-το μετετρεψαν σε ομάδα "διαμαρτυρίας" και σαν τέτοια ομάδα ψηφίστηκε.Με τις υγείες τους.

Τι βγαίνει όμως απο όλα αυτά για εμάς τους απλούς πολίτες των μυρίων προβλημάτων και του καθημερινού αγώνα επιβίωσης?
Δεν μπορώ να διακρίνω κάτι θετικό.Ούτε κρύο ούτε ζέστη.Εμείς σπρώχνουμε τη χώρα μπροστά.Οι "καπετάνιοι" ,έχω την αίσθηση, δεν έχουν πια μαζί μας ιδιαίτερη επαφή.
Θα μας κερδίσει πάλι αυτός που θα μιλήσει στην καρδιά και την ψυχή μας.Την Ελληνική ψυχή μας ,κανείς δεν πρέπει να το ξεχνά αυτό.


ΥΓ1.Μάλαμας -Η ΜΑΣ(Κ)Α-"Οποιος ζει μέσα στην πλάνη θα΄χει μάθει και να χάνει"
Μεγάλοι στίχοι!
ΥΓ2."Δε με πειράζει να με λένε μαλάκα,με πειράζει που προσπαθούν να μου το αποδείξουν κιόλας"

Δεν υπάρχουν σχόλια: