Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣTΟ ΔΙΗΝΕΚΕΣ

Επιστολή γηγενών Μακεδόνων στον ΟΗΕ




Εμείς οι Μακεδόνες

προφυλάσσοντας την αξιοπρέπειά μας

και σεβόμενοι την Ελληνική καταγωγή μας και την Ελληνική πολιτιστική κληρονομιά μας





Δηλώνουμε ότι





1. Είμαστε γηγενείς κάτοικοι του γεωγραφικού χώρου, από τις λίμνες των Πρεσπών έως τον ποταμό Νέστο, ανατολικά της οροσειράς της Πίνδου, και από το όρος Όλυμπος έως το όρος Όρβηλος, και είμαστε Έλληνες λόγω όμαιμου, ομόθρησκου, ομόγλωσσου και ομότροπου, όπως αναφέρουν όλοι οι αρχαίοι συγγραφείς.





· Έγγραφο 1: «Τα όρια της ιστορικής Μακεδονίας»

· Έγγραφο 2: «Η ταυτότητα των Μακεδόνων μέσα από τα αρχαία κείμενα»





2. Αυτοπροσδιοριστήκαμε ως Μακεδόνες, εδώ και χιλιάδες χρόνια, από το όνομα του Μακεδόνα, υιού του μέγιστου Θεού των αρχαίων Ελλήνων του Δία και της Θυίας, αδελφού του Μάγνητα και ανιψιού του Έλληνα, και ονομάσαμε Μακεδονία την περιοχή που κατοικούμε. Η λέξεις Μακεδόνας και Μακεδονία προέρχονται από την Ελληνική λέξη “μάκος” που σημαίνει μακρύς- υψηλός.



· Έγγραφο 3: «Μυθολογική παράδοση των αρχαίων Ελλήνων»





3. Από τότε μέχρι σήμερα ζούμε συνεχώς στον γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας και, διατηρώντας την ιδιαίτερη Μακεδονική μας ταυτότητα, συμμετέχουμε ενεργά σε κάθε φάση της Ελληνικής ιστορίας, μαζί με τους Θρακιώτες, Ηπειρώτες, Θεσσαλούς, Κρητικούς και όλους τους άλλους Έλληνες.





· Έγγραφο 4: «Η συνεχής παρουσία των Μακεδόνων στην Ελληνική ιστορία»





4. Ως γηγενείς κάτοικοι του γεωγραφικού χώρου της ιστορικής Μακεδονίας, ως γηγενείς Μακεδόνες, με βάση την ελεύθερη βούλησή μας και την διακήρυξη των δικαιωμάτων των γηγενών πληθυσμών του ΟΗΕ (άρθρα 3, 6, 8, 9, 11, 12, 13, 15, 19, 26, 33, 42), έχουμε Ελληνική καταγωγή και εθνικότητα. Λίγοι από εμάς, ομιλούν, παράλληλα με τα Ελληνικά, και ένα Σλαβoφανές τοπικό γλωσσικό ιδίωμα, που το ονομάζουμε “Εντόπικα”. Το μίλησαν λόγω συγκεκριμένων ιστορικών καταστάσεων της περιοχής τους και δεν σημαίνει ότι χάσανε την Ελληνικότητά τους.





· Έγγραφο 5: «Το σλαβοφανές τοπικό γλωσσικό ιδίωμα, τα ”Eντόπικα”»





5. Δεν δεχόμαστε να παραχωρήσουμε το προγονικό μας όνομα “Μακεδόνας” και την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητά μας στον πολυεθνικό πληθυσμό της Π.Γ.Δ.Μ. Η Π.Γ.Δ.Μ αποτελείται επίσημα από είκοσι μία (21) εθνότητες με κυρίαρχες αυτές των Σλάβων και των Αλβανών.





· Έγγραφο 6: «Επίσημες απογραφές του πληθυσμού της περιοχής των Σκοπίων»





· Έγγραφο 7: «Η ταυτότητα των Σλάβων της Π.Γ.Δ.Μ.»





6. Δεν δεχόμαστε να ονομαστεί “Μακεδονία” η περιοχή των Σκοπίων, για να εξυπηρετήσουμε τα επεκτατικά σχέδια των κυβερνήσεων της Π.Γ.Δ.Μ. εις βάρος της Ελλάδος. Η περιοχή των Σκοπίων ποτέ δεν περιλαμβανόταν μέσα στα όρια της ιστορικής Μακεδονίας, μέσα στα όρια της οποίας κατοικούμε ανέκαθεν εμείς οι Μακεδόνες.





· Έγγραφο 1: «Τα όρια της ιστορικής Μακεδονίας»

· Έγγραφο 8: «Φωτογραφίες αξιωματούχων της Π.Γ.Δ.Μ μπροστά σε χάρτη της “Μεγάλης Μακεδονίας”»





7. Δεν νομιμοποιούμε κανέναν πολιτικό της Ελλάδος να παραχωρήσει το όνομά μας “Μακεδόνας” στον Σλαβικό πληθυσμό της Π.Γ.Δ.Μ. αποδεχόμενος σύνθετο όνομα ή γεωγραφικό προσδιορισμό που θα περιέχει τον όρο “Μακεδονία” ή παράγωγό του στην οριστική ονομασία της Π.Γ.Δ.Μ. Οι Έλληνες πολιτικοί δεσμεύονται από την απόφαση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών της 13/04/1992 στην Αθήνα, υπό την προεδρία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Σε αυτήν αποφασίσθηκε να μην δεχθούμε να περιλαμβάνεται το όνομα “Μακεδονία” ή παράγωγά του στην οριστική ονομασία της Π.Γ.Δ.Μ. Η απόφαση αυτή ανταποκρίνεται πλήρως στην θέληση του Ελληνικού λαού και μπορεί να αλλάξει μόνον με Δημοψήφισμα, το οποίο είναι η δημοκρατικότερη λύση για ένα τόσο σημαντικό θέμα.





· Έγγραφο 7: «Η ταυτότητα των Σλάβων της Π.Γ.Δ.Μ.»





Ζητούμε





1. Να σεβαστείτε τον αυτοπροσδιορισμό μας ως Μακεδόνων, εδώ και χιλιάδες χρόνια.





2. Να σεβαστείτε την Μακεδονική ιστορική και πολιτιστική μας ταυτότητα, μέσα στα πλαίσια του Ελληνικού πολιτισμού.





3. Nα εμποδίσετε την ιστορική και πολιτιστική λεηλασία που υφιστάμεθα, ως γηγενής πληθυσμός Μακεδόνων Ελλήνων, από την κρατική προπαγάνδα της ΠΓΔΜ. Αυτή η προπαγάνδα οικειοποιείται το όνομά μας και την Ελληνική ιστορική και πολιτιστική μας κληρονομιά για να Σλαβοποιήσει μέρος της Ελληνικής ιστορίας και να αποσπάσει Ελληνικά εδάφη.





· Έγγραφο 8: «Φωτογραφίες αξιωματούχων της Π.Γ.Δ.Μ μπροστά σε χάρτη της “Μεγάλης Μακεδονίας”»





4. Να προστατέψετε τα ανθρώπινα δικαιώματα του γηγενούς πληθυσμού Μακεδόνων Ελλήνων που κατοικούν μέχρι σήμερα στις νότιες περιοχές της Π.Γ.Δ.Μ. Ειδικότερα, να τους βοηθήσετε να αποκτήσουν το δικαίωμα α) δήλωσης της Ελληνικής εθνικής καταγωγής τους στις απογραφές του πληθυσμού, και β) της ελεύθερης άσκησης των θρησκευτικών τους καθηκόντων σε Εκκλησίες αναγνωρισμένες από τα Ορθόδοξα Πατριαρχεία.





· Έγγραφο 6: «Επίσημες απογραφές πληθυσμού στην περιοχή της Π.Γ.Δ.Μ.»





· Έγγραφο 9: «Εκκλησιαστικά προβλήματα στην Π.Γ.Δ.Μ.»





5. Να μην επιτρέψετε να μετατραπεί ο γεωγραφικά προσδιοριστικός όρος “Μακεδόνας” σε εθνολογικό προσδιορισμό του Σλαβικού πληθυσμού της Π.Γ.Δ.Μ. Αυτός ο πληθυσμός, ο οποίος είναι η πλειοψηφία στην Π.Γ.Δ.Μ., μιλά Σλαβικά (μπορούν εύκολα να τους καταλαβαίνουν όλοι οι Σλαβικοί λαοί, Βούλγαροι, Σέρβοι, Κροάτες, Ρώσοι κλπ), και γράφει με το Kυριλλικό αλφάβητο, που είναι χαρακτηριστικό των Σλαβικών γλωσσών. Πρέπει να είναι υπερήφανοι που είναι Σλάβοι και κατοικούν στην περιοχή που μέχρι το 1944 ονομαζόταν Βαρδαρία. Στο τμήμα ιστορίας του πανεπιστημίου των Σκοπίων διδάσκονται ότι οι Σλάβοι προγονοί τους εμφανίσθηκαν στην Βαλκανική χερσόνησο μετά το 600 μ.Χ. (Έγγραφο 7: «Η ταυτότητα των Σλάβων της Π.ΓΔ.Μ.»). Αυτό σημαίνει ότι εμφανίστηκαν 900 έτη μετά τον θάνατο του Αλέξανδρου Γ’ του Μέγα (356-323 π.Χ.), Βασιλιά της Μακεδονίας και Αρχιστράτηγου των Ελλήνων εναντίον των Περσών, και είναι αδύνατη οποιαδήποτε φυλετική συγγένεια με εμάς τους Μακεδόνες, που κατοικούμε ανέκαθεν στον γεωγραφικό χώρο της ιστορικής Μακεδονίας.





6. Να μην πιέζετε τους Έλληνες πολιτικούς να αποδεχτούν τον όρο “Μακεδονία”, στην οριστική ονομασία του πολυεθνικού κράτους της Π.Γ.Δ.Μ., μέσω των ιστορικά απαράδεκτων και προσβλητικών για εμάς προτάσεων του εκάστοτε ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ. Η περιοχή της Π.Γ.Δ.Μ. βρίσκεται στα κεντρικά Βαλκάνια και διαρρέεται από τον ποταμό Βαρδάρη. Αυτή η περιοχή, το 1944, εντελώς αυθαίρετα και ανιστόρητα, μετονομάσθηκε από Βαρδαρία σε Μακεδονία, για πολιτικούς και επεκτατικούς λόγους από τον Κομουνιστή ηγέτη της Γιουγκοσλαβίας Τίτο. (Έγγραφο 10: «Έγγραφο του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Edward Stettinius, 26 Δεκεμβρίου1944»). Όλοι γνωρίζουμε ότι τα σωστότερα ονόματα για την οριστική ονομασία του νέου αυτού πολυεθνικού κράτους είναι “Κεντροβαλκανική Δημοκρατία” ή “Δημοκρατία του Βαρδάρη”.





7. Να υπενθυμίσετε σε όλα τα κράτη μέλη σας ότι αυτό το νέο πολυεθνικό κράτος είναι αναγνωρισμένο επίσημα από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) με το προσωρινό όνομα «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» (Π.Γ.Δ.Μ.) και να τους προτρέψετε να σεβαστούν αυτήν την απόφαση για να διατηρήσετε το κύρος και την αξιοπιστία του ΟΗΕ ως κορυφαίου διεθνούς οργανισμού. Όποιος χρησιμοποιεί το όνομα “Μακεδονία” για το όνομα της Π.Γ.Δ.Μ. παραβιάζει την διεθνή νομιμότητα και δεν σέβεται την ιστορική αλήθεια. Αυτό προκαλεί αγανάκτηση στο σύνολο των Ελλήνων, και ιδιαίτερα σε εμάς τους Μακεδόνες, επίσης, προκαλεί αγανάκτηση σε όλους τους ανθρώπους, σε όλον τον κόσμο, που γνωρίζουν ιστορία και δεν έχουν πολιτικές σκοπιμότητες.





· Έγγραφο 11: «Επιστολή του Καθηγητή αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας Berkeley (ΗΠΑ), Stephen Miller στο περιοδικό “Αρχαιολογία” των Η.Π.Α.»





· Έγγραφο 12: «Επιστολή 370 καθηγητών Πανεπιστημίου από όλον τον κόσμο προς τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. κ. Barack Obama»





Προσκαλούμε





Τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κ. Ban Ki Moun, τον ειδικό διαμεσολαβητή κ. Matthew Nimitz, τον προϊστάμενο οιασδήποτε αρμόδιας υπηρεσίας σας ή οποιονδήποτε άλλον εκπρόσωπό σας, να τον φιλοξενήσουμε και να τον ξεναγήσουμε στoυς παρακάτω αρχαιολογικούς χώρους, για να διαπιστώσετε την Ελληνικότητα και την συνέχεια των αρχαίων και των σημερινών πραγματικών Μακεδόνων:





· Στον αρχαιολογικό χώρο των αρχαίων Αιγών (πρώτης πρωτεύουσας του Μακεδονικού Βασιλείου),

· Στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Πέλλας (δεύτερης και τελευταίας πρωτεύουσας του Μακεδονικού Βασιλείου),

· Στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου (ιερή πόλη των αρχαίων Μακεδόνων στους πρόποδες του όρους Όλυμπος, κατοικία των δώδεκα Θεών των αρχαίων Ελλήνων),

· Στον αρχαιολογικό χώρο της Αιανής Κοζάνης στην Άνω Μακεδονία (κοιτίδα των Μακεδόνων),

· Στους Μακεδονικούς τάφους των Δήμων Πέλλας, Νάουσσας, Βέρροιας και άλλων περιοχών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας της Ελλάδος,

· Στο αρχαιολογικό μουσείο της Θεσσαλονίκης.



Σημείωση:

Η επιστολή εστάλη προς



The Office of the United Nations

High Commissioner for Human Rights (OHCHR)

Palais des Nations

CH-1211 Geneva 10, Switzerland





Έδεσσα 24-01-2011















Πηγή: http://macedonianscommon.blogspot.com/




ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΜΑΛΩΣΩ.ΠΗΡΑΤΕ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΔΡΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ κ. ΚΟΥΡΤΟΒΙΚ?
Ελεος .Τέτοια αμέλεια πιά!!!!!!

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

"ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΧΩΡΑ,ΓΚΡΕΜΙΣΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ"

Γ.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ:"ΑΜΑ ΖΗΣΩ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΩ,ΑΜΑ ΠΕΘΑΝΩ ΘΑ ΜΟΥ ΚΛΑΣΟΥΝΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΖΟΝ"

Nομική(αλλιώς το λέμε στο χωριό μου)
Καλοταϊσμένοι,καλοντυμένοι,με τα κινητά τους,με την παράνομη δουλειά τους,με την εισφοροδιαφυγή τους,με τις ουσίες τους ίσως, με την διακινησή τους ίσως ,θύματα κι΄αυτοί διαφόρων πατρώνων και επιδιώξεων προκαλούν εν γνώση τους τον ταλαιπωρημένο Ελληνικό λαό,ο οποίος πριν λίγες μέρες  στην συντριπτική του πλειοψηφία είπε ναί στον φράκτη(ισως ο Συριζα του τίποτα να ενοχλήθηκε).

Ακούγεται πάντως ότι στο εξής οι Ελληνες άστεγοι ,οι Ελληνες που δεν μπορούν να πληρώσουν το νοίκι τους και βρίσκονται στο δρόνο,οι Ελληνες που χάνουν τα σπίτια τους σε πλειστηριασμούς,θα φιλοξενούνται στα ανώτατα και ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα .Και οποια "προοδευτική" κουφάλα τολμήσει να κουνηθεί να απελαθεί παρ΄αυτα στο Αφγανιστάν ,Πακιστάν,Σομαλία.........
Σαν πρώτο μέτρο αντίδρασης πάντως ,δεν δίνουμε φράγκο στα φανάρια,δεν τους αφήνουμε να καθαρίζουν τα τζάμια μας και τους δέιχνουμε με κάθε (πολιτισμένο) τρόπο ότι είναι πιά ανεπιθυμητοι στον τόπο μας .Η φιλοξενία μας έλαβε τέλος.Οπου σταθούμε και όπου βρεθούμε τα χείλη μας να λένε :Go Home .
Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο σημαίνοντα πρόσωπα και ομάδες του"αντιρατσιστικού¨" αγώνα ,π.χοι κ.κ. Καμίνης,Μπουτάρης,Κανάκης,Βαλλιανάτος,Σηφουνάκης,Νεολαία Σύριζα,,,,,,φέρονται να,είναι πρόθυμοι να φιλοξενήσουν πολλους απο του λαθρομετανάστες στα σπίτια τους και να αναλάβουν την διατροφή τους και την ιατρική τουςφροντίδα.
Πως επιτρέπουμε σε ομαδες και ομαδίτσες που δεν εκφράζουν τίποτα στη σημερινή κοινωνία(παρα ίσως σκοτεινά συμφέροντα),σε ομαδίτσες που δεν βρίσκουν στις εκλογές ούτε την ψήφο τους να κουμαντάρουν αλαζονικά τις ζωές μας ,είναι απορίας άξιον.
Ενας σύγχρονος Καραϊσκάκης μας χρειάζεται.Που να τον βρούμε?
"ΜΑΝΑ¨" ακούς;

ΥΓ1.Ασχετο.Δεν είπαμε βρε Αρούλη όχι στο Mega;Τι δουλειά είχες στον Πρετεντέρη;
ΥΓ2.Η παραλιακή ζώνη της Πάτρας με τίνος τα λεφτά ΄διαμορφώθηκε;Με τα δικά μας;
Σώπα ρε.Ψέματα.Με δάνειο-έμαθα εγώ- απο Αφγανισταν ,Σομαλία,Μογγολία,Πακιστάν.......Γιαυτό και λογικά δεν μπορούμε νατην χαρούμε εμείς και τα παιδιά μας .Δεν είναι δικιά μας.Ετσι δεν είναι κύριε Δήμαρχε;

ΥΓ3".ΜΑΝΑ "  η πρόταση για κατάργηση του "ασύλου" πρέπει να είναι  πραγματική.Κάνε επίσημη ΄πρόταση στη Βουλή για νέο νόμο .Ας αναλάβουν άλλοι την ευθύνη της άρνησης,απέναντι στον Ελληνικό λαό.

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ.ΑΥΤΗ ΚΟΥΒΑΛΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ .ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ GREEKLISH







“ Τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να εκδηλώνεται μία τάση να αντικατασταθεί το ελληνικό αλφάβητο από το λατινικό. Η τάση αυτή γίνεται φανερή κυρίως σε κείμενα παραγόμενα από ηλεκτρονικούς υπολογιστές – με χρήστες κρατικές υπηρεσίες ακόμη και Α.Ε.Ι. – σε κείμενα προβαλλόμενα από την τηλεόραση αλλά και από σχετικές προτροπές ξένων ραδιοφωνικών σταθμών. Είναι χαρακτηριστικό ότι η προσπάθεια αυτή, η οποία θα καταφέρη καίριο πλήγμα κατά της ελληνικής σκέψης και όλων των πτυχών του ελληνικού πολιτισμού που εκφράζονται με γραπτά κείμενα, αλλά και των γένει ανθρωπιστικών σπουδών, έφτασε μέχρι ν’ απασχολήση τον Τύπο και ν’ αποτελέση αντικείμενο ερωτήσεων βουλευτών προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.



Η γλώσσα μας η αρχαιότατη αλλά πάντα σύγχρονη και ζώσα, αυτή η γλώσσα που εμπλούτισε όχι μόνο τη λατινική, αλλά και τις κυριώτερες ευρωπαϊκές γλώσσες, που έχει και οπτικά συνδεθή άρρηκτα με το αλφάβητό της, δεν είναι δυνατό να υποστή μείωση με την κατάργησή του από εμάς τους ίδιους. Είναι αδιανόητο να δεχθούμε ως Έλληνες την μεταμφίεση της γραφής μας με την κατάργηση πολλών γραμμάτων της, που δεν πέρασαν στο λατινικό αλφάβητο, και με την αντικατάστασή τους από άλλα υποτίθεται ηχητικώς παραπλήσια γράμματά του.



Όταν άλλοι λαοί, όπως π.χ. Γάλλοι και Ισπανοί μάχονται ως σήμερα να διατηρήσουν μέχρι τη τελευταία τους λεπτομέρεια τον τρόπο γραφής των κειμένων τους με το δικό τους αλφάβητο, εδώ, με την δικαιολογία της δήθεν διευκόλυνσής μας στην παγκόσμια επικοινωνία, επιχειρείται η αντικατάσταση του ελληνικού αλφαβήτου των 2.500 και πλέον χρόνων με το λατινικό. Ως λαός, που μέσα από το ίδιο αλφάβητο της γλώσσας του μετέδωσε τον πολιτισμό σε όλο των κόσμο, εμείς οι Έλληνες δεν είναι δυνατόν παρά να αρνούμεθα να εγκαταλείψουμε την ιστορική μας γραφή. Όχι μόνο γιατί αχρηστεύεται ένα από τα θεμελιακά στοιχεία του πολιτισμού μας, αποκόβοντάς μας από τις μέχρι σήμερα εκδηλώσεις του, αλλά και γιατί έτσι αγνοείται η σχέση αλφαβήτου και γλώσσας. Μιας γλώσσας, που ο τρόπος της γραπτής της απόδοσης έμεινε αναλλοίωτος επί ολόκληρες χιλιετίες ως σήμερα.

Θεωρούμε α ν ό σ ι α αλλά και α ν ό η τ η κάθε προσπάθεια να αντικατασταθή η ελληνική γραφή στο λίκνο της, εφ’ όσον μάλιστα σε άλλες χώρες ανάλογες απόπειρες μεταβολής του τρόπου γραφής – σε μερικές περιπτώσεις πολύ δυσχερέστερης της ελληνικής – προσέκρουσαν στην καθολική και οργισμένη αντίδραση των λαών των χωρών αυτών. Όπως και επί Ενετών, όταν αυτοί στα μέρη που κυριαρχούσαν προσπάθησαν να αντικαταστήσουν στα ελληνικά κείμενα τους ελληνικούς χαρακτήρες με λατινικούς, έτσι και τώρα θα αντισταθούμε, καλώντας όλους τους συνέλληνες ν’ αντιδράσουν για την πρόρριζα εξαφάνιση των ανίερων αυτών σχεδίων.



Οι υπογράφοντες:



1. Αθανασιάδης Τάσος

2. Αλεξόπουλος Καίσαρ

3. Αρτεμιάδης Νικόλαος

4. Βλάχος Άγγελος

5. Βοκοτόπουλος Παναγιώτης

6. Γεωργιάδης Απόστολος

7. Γρόλλιος Κωνσταντίνος

8. Δεσποτόπουλος Κωνσταντίνος

9. Δρακάτος Κωνσταντίνος

10. Ζηζιούλας Ιωάννης Μητροπολίτης Περγάμου

11. Ιακωβίδης Σπυρίδων

12. Καμπανέλλης Ιάκωβος

13. Καμπίτογλου Αλέξανδρος

14. Καμπύλης Αθανάσιος

15. Κονομής Νικόλαος

16. Κοντόπουλος Γεώργιος

17. Κουνάδης Αντώνιος

18. Λαΐου Αγγελική

19. Λιγομενίδης Πάνος

20. Μανούσος Μανούσακας

21. Ματσανιώτης Νικόλος

22. Μητσόπουλος Γεώργιος

23. Μουτσόπουλος Ευάγγελος

24. Μυλωνάς Παύλος

25. Νανόπουλος Δημήτριος

26. Παλλάντιος Μενέλαος

27. Παππάς Ιωάννης

28. Παρισάκης Γεώργιος

29. Πεσαμαζόγλου Ιωάννης

30. Πετράκος Βασίλειος

31. Ρούκουνας Εμμανουήλ

32. Σακελλαρίου Μιχαήλ

33. Σαράντη Γαλάτεια

34. Σκαλκέας Γρηγόριος

35. Στεφανής Κωνσταντίνος

36. Τέτσης Παναγιώτης

37. Τούντας Κωνσταντίνος

38. Τριχόπουλος Δημήτριος

39. Χατζηϊωάννου Θεμιστοκλής

40. Χρήστου Χρύσανθος”



πηγή:Ακαδημία Αθηνών

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΜΑΘΕ ΤΕΧΝΗ ΚΙ ΑΣΤΗΝΕ.

Στα πλαίσια της επιμόρφωσης  των εκπαιδευτικών Β΄ Επιπέδου για τις Νέες Τεχνολογίες ο νόμος ορίζει ότι οι εκπαιδευτικοί που δεν υπηρετούν σε τάξη ( δηλαδή δεν έχουν διδακτικά καθήκοντα) δεν έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση για παρακολούθηση της παραπάνω επιμόρφωσης. Αυτό σημαίνει ότι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν ως αποσπασμένοι σε διάφορους φορείς (όπως πχ. το Υπουργείο Παιδείας ή τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα κ. ά.) ή τελούν σε άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης  αποκλείονται – με τη συγκεκριμένη διάταξη- από τις διαδικασίες  αυτής της  επιμόρφωσης. Φαίνεται όμως  ότι στην Αχαΐα υπάρχουν δύο μέτρα και σταθμά σε ό,τι αφορά τις παραπάνω διαδικασίες και αρκετοί εκπαιδευτικοί που δεν υπηρετούν στη σχολική τάξη, έχουν κατά περίεργο τρόπο  συμπεριληφθεί  στην παραπάνω διαδικασία. Φαίνεται ότι στην Αχαΐα η περίφημη «Διαύγεια» του κυρίου πρωθυπουργού  και οι εξαγγελίες περί νοικοκυρέματος της εκπαίδευσης της κυρίας Διαμαντοπούλου πάνε περίπατο προκειμένου να γίνει οτιδήποτε δυνατό ώστε να μοριοδοτηθούν πράσινοι εκπαιδευτικοί ενόψει των επικείμενων κρίσεων στελεχών εκπαίδευσης.  Στη διάθεση του ιστολογίου υπάρχουν και ονόματα εκπαιδευτικών, αλλά δεν τα δημοσιεύουμε   επειδή πιστεύουμε ότι η ευθύνη δε βαραίνει τόσο τους ίδιους τους παρανομούντες εκπαιδευτικούς αλλά εκείνους  που «κάνουν τα στραβά μάτια» προκειμένου να εξυπηρετήσουν κομματικές ανάγκες.

ΠΗΓΗ:onlinepress


ΟΙ  ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΛΜΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΕΠ΄ΑΥΤΟΥ;ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ "ΑΓΩΝΙΑ "

"ΤΡΕΜΕΙ" Ο Κ#$%&Σ ΣΑΣ

Κάτι αρχίζει να κινείται.
Βλέποντας τον βουλευτή  Τζαβάρα(ΝΔ) να ξεφτιλίζει τις οφθαλμολάγνες κόρες του Ζαχόπουλου θυμήθηκα μία ατάκα του Σαμαρά ,άμα της εκλογής του.
Οι εποχές που "ντρεπόταν "να πεί κάποιος ότι είναι ΝΔ τέλος.Το στίγμα μας δυνατό και φωτεινό στην κρίση της κοινωνίας και όχι στους διαδρόμους των συμφωνιών και των οσφυοκαμπτών.

Οποιος λοιπόν τολμήσει απο τη  Μάνα να κάνει παιχνίδι με το  Μεγκάλο Σκατό του ΔΝΤ και των εργολάβων(νταβατζήδων κατα πρωθυπουργική ρήση) και του πολιπολιτισμικού δούρειου ίππου  που κατατρώει τα σωθικά της πατρίδας να ξεχάσει τη Βουλή.
Η Μάνα να μποϋκοτάρει τις εκπομπές του Μέγκα.Αν θέλουν τον Τζαβάρα καλώς ,αλλιώς κανέναν .Να κάνουν εκπομπές μόνοι τους.
Δεν έχει ανάγκη η Μάνα κανένα ΜΜΕ.Να βγεί μπροστά .Ο λαός περιμένει κάποιον να τον εμπνεύσει να τον εκφράσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του.
Να βγεί στις γειτονιές ,στους χώρους του μεροκάματου και του καθημερινού αγώνα για επιβίωση.Δεν έχει πια καμμία δικαιολογία.¨Οποιος δεν μπορεί η δεν θέλει στο σπίτι του.Δουλειά της είναι το συμφέρον της πατρίδας και του λαού της.Η κυβερνητική θητεία δεν θα πρέπει να είναι αυτοσκοπός.
Για να κυβερνήσεις σωστά πρέπει να γίνεις ένα με τον λαό.Να προσφέρεις ασφάλεια διέξοδο  και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.Απο τον λαό για τον λαό.

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

SINE METU:PAO-AEK O-2

Κλειστόν  λόγω κατεδαφίσεως.Εμείς θα πιούμε το πικρό ποτήρι μέχρι τέλους.Εκείνον τον Σισέ λυπάμαι.Τι μας χρωστάει ο παικταράς;
Φύγε αγόρι μου να σωθείς.Δεν σου αξίζει αυτή η ομάδα έτσι που την κατάντησαν.
Για τον Φερεϊρα τι να πούμε;Εκτός τόπου και χρόνου.Φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη.
Εκείνοι δε οι Γιαννακόπουλοι όλο λόγια.Τόσα χρόνια πολεμούσαν την ομάδα απο ένα γινάτι του 79.
Αν έχουν τα αυγά ας ασχοληθούν τώρα που καίει η πατάτα.Αλλιώς μόκο και los poulos.

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

ΤΑ "ΚΟΥΡΕΛΙΑ" ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΑΚΟΜΑ

Οδυρμός και νευράκια στο Ιδιωτικό Ολυμπιακό Ραδιόφωνο.


Γνωστός και μη εξαιρετ.....(πως γράφεται ρε γαμώτο ,με  ε  η με αι )Δημοσιογράφος (με δ κεφαλαίο παρακαλώ) εξέφρασε την άποψη (βεβαιότητα)ότι το γκόλ του Αρη ήταν κανονικό.Δεν μας είπε βέβαιο ποιό γκόλ αφού κατά γενική ομολογία ο διαιτητής είχε σφυρίξει με την μπάλλα στον αέρα.Ψιλά γράμματα θα μου πείς.Αυτή ήταν η αποψή του βρε αδελφέ.

Οταν όμως ένας άλλος συναδελφός του μετά απο λίγο εξέφρασε αντίθετη άποψη και κυρίως όταν τόλμησε την απαγορευμένη φράση "όσοι λένε ότι είναι γκόλ το κάνουν για να δημιουργήσουν εντυπώσεις" επανήλθε λαύρος(η γαύρος ,θα σας γελάσω) λές και τον τσίμπησε ΄πράσινο φίδι.Βλέπεται αυτό που πουλάνε εκεί και στη φυλλάδα τους είναι ¨"αντικειμενικότητα"Πρέπει να την προστατέψουν με κάθε κόστος για να κοιμίζουν τον κόσμο μας.

Μην τους ακούτε και μην τους αγοράζετε.

Η ομάδα της καρδιάς μας τώρα πια αυτοδιοικείται.Αρχίζει απο εμάς συνεχίζει στους παίκτες και τον προπονητή και τελειώνει πάλι σε μας .Δίπλα της για πάντα στις χαρές και στις πίκρες.Δεν ανήκει σε κανέναν παρά μόνο σε μας και σε παίκτες που ματώνουν τη φανέλα .
.Τίποτα δεν έχει τελειώσει.Μας φοβούνται ακόμη και στο -5.
Θα τους το πάρουμε η θα τους αναγκάσουμε να ξεφτιλιστούν και να ξεφτιλίσουν ομάδες για να το πάρουν.
Σε κάθε περίπτωση μόνοι μας και όλοι τους(στο όλοι τους και οι "μέτοχοί" μας)Τι πιο ωραίο για αντρικές ομάδες όπως ο ΠΑΝΑΘΗΜΑΪΚΟΣ;

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΕΙΝΑΙ ΑΤΙΘΑΣΟΙ;ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ "ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ" ΤΥΦΛΩΣΤΕ ΤΟΥΣ,ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥΣ,ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥΣ,ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ

Πολύ πίσω , στα μέσα του περασμένου αιώνα, όταν η αναζήτηση σχολείου για τα παιδιά που «έπαιρναν τα γράμματα» προκαλούσε κύματα εσωτερικής μετανάστευσης από την ύπαιθρο στα αστικά κέντρα, γυρίζει την ελληνική κοινωνία η εκπαιδευτική πολιτική που επιβάλλει το μνημόνιο και υλοποιεί η κυβέρνηση.


Στη φτώχεια που έχει πλήξει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού προστίθεται άλλη μία αιτία ερήμωσης της ευάλωτης ελληνικής περιφέρειας, ιδίως των άγονων ορεινών περιοχών, όπου «ποτέ δεν έφτασε το ψωμί», αλλά περίσσεψε η αγάπη των ανθρώπων για τα γράμματα και το πάθος να αλλάξουν τα παιδιά τους ζωή με όχημα τις σπουδές.

Η πολιτική των ολιγοθέσιων σχολείων, την οποία ακολούθησαν οι κυβερνήσεις από το ’70 και μετά, ακόμη και στις πιο δυσπρόσιτες περιοχές, για να σπάσει ο φαύλος κύκλος του αναλφαβητισμού που έπνιγε τη χώρα, εγκαταλείπεται.

Πλέον η κυβέρνηση διακατέχεται από το όραμα του «φθηνού σχολείου» με οποιοδήποτε κόστος για την κοινωνία.

Ο στόχος είναι «τυφλός»: Κούρεμα των σχολικών μονάδων, μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά τουλάχιστον 25%, συρρίκνωση του εκπαιδευτικού δυναμικού και άγριες ανατροπές στον εργασιακό βίο όσων αντέξουν.

Το σχέδιο έχει προετοιμαστεί με ιδιωτικές μελέτες πληρωμένες από το ΕΣΠΑ κρυφά από τις τοπικές κοινωνίες, με απευθείας συνεννοήσεις των διορισμένων περιφερειακών διευθυντών και του επιτελείου του υπουργείου Παιδείας.

Ειδική ομάδα η σύσταση της οποίας επιβάλλεται από το μνημόνιο θα συσταθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο για να επιβλέψει το «κούρεμα».

Οι σχολικές κοινότητες πολύ σύντομα θα εξαναγκαστούν να βγουν στη γύρα προς αναζήτηση χορηγών για να εξασφαλίσουν το ρεύμα των… διαδραστικών πινάκων, την πιο ειρωνική εξαγγελία που έκαναν προ μηνών ο πρωθυπουργός και η υπουργός Παιδείας.

Τελευταίο ανάχωμα σε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς που εφαρμόστηκαν σε όλες τις χώρες από τις οποίες πέρασε το ΔΝΤ, αφήνοντας πίσω του ερήμους, είναι η αντίσταση των τοπικών κοινωνιών.






ΠΗΓΗ
http://www.politis-gr/