Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

"ΔΕΝ .....ΕΞΑΡΤΟΥΜΑΙ"

Οι Ελληνες ,οσο σκληρά κι αν δοκιμαζόμαστε,θα είμαστε πάντα Πολίτες.Ποτέ δεν θα γίνουμε υπήκοοι επίδοξων "αφεντικών"

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΥ

ΒΑΒΟΥΖΕΛΛΑ(ΔΑ) ΜΕ ΚΛΑΡΙΝΟ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟ(Ω).ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ
ΩΣ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΘΑΥΜΑΤΑ!!!!!!

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΔΕ ΛΕΕΙ ΑΛΛΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΔΥΝΑΤΑ

Δεν ξέρω με ποιούς έχει θυμώσει περισσότερο ο Κουντουριώτης. Με τους ασεβείς και ανιστόρητους selebrities που νομίζουν ότι η χώρα μας είναι μαγαζί τους η με όλους αυτούς τους μαϊντανούς ,τους βασιλείς της υποκρισίας.Αυτούς που δεν ενοχλούνται απο αυτά που συμβαίνουν στη Θράκη ας πούμε.Δίοδος στη δημοσιότητα δεν υπάρχει.Κανάλια ,καναλάρχες,κοντυλοφόροι,παπαρολόγοι ανήξεροι?Εδώ τους θέλω.Αυτοί που κόπτονται για τα ιερά και όσια (τα δικά μας -αυτοί ορντινάτσες είναι που διαλέγουν αφεντικά)εξαφανισμένοι.Κάποιοι προκλητικοί δε (τα δύο Β. της συμφοράς )αντί να αρθώσουν λόγο που οδηγεί στις αιτίες ,στα λάθη μας και να προτείνουν λύσεις μας μιλούν αόριστα για δικαιώματα μειονοτήτων ο ένας (και οι καθολικοί Ελληνες μειονότητα είναι?)για την επιβλητική σκιά της Τουρκίας ο άλλος ,επικίνδυνη η Νικοπούλου λέει ο άλλος.Σιγά ρε φοβηθήκαμε.
Ο λαός είναι θυμωμένος.Οι πρώτοι που θα "πληρώσουν το λογαριασμό"θα είναι αυτοί.Οι ορντινάτσες.Κατόπιν θα ρθεί και η σειρά των υπολοίπων.
Ετσι λοιπόν βρήκαν θέμα για να κοιμίσουν το πόπολο.Να ξεχάσει αυτά που του συμβαίνουν χωρίς να φταίει σε τίποτα.Εχουν γίνει στο παρελθον και άλλες (τέτοιου είδους )εκδηλώσεις στο ιστορικό πλοίο.Τότε δεν κουνήθηκε φύλλο.Τώρα γιατί?
Όλοι αυτοί που οδήγησαν την Ελληνική κοινωνία στη αφασία ,στην χαλαρότητα αξιών και αρχών,αυτοί που όλα τα μετρούν με χρήματα,αυτοί που μας έκαναν Χετταίους
έχουν το θράσος να εκπλήσονται απο τα αποτελέσματα των καλοπληρωμένων κοινωνικών εγκλημάτων τους.Απομακρυνθήκαμε απο τις παραδόσεις μας ,τις αξίες μας ,τις αρχές μας,τη μουσική μας,τη γαστρονομία μας.Απομακρυνθήκαμε απο τον πολιτισμό μας.Και ξαφνικά βρεθήκαμε στο κενό.Μια προδιαγεγραμμένη πορεία καταστροφής.Συμβάλαμε βέβαια και εμείς με την "ηλιθιότητά" μας.Δεν είχαμε το θάρρος να ακούσουμε τις φωνές της σύνεσης.Υπάρχει ελπίδα?Μονόδρομος είναι να το πιστέψουμε και να αλλάξουμε πορεία.Στροφή στην ποιότητα και το μέτρο .Αυτός είναι ο δρόμος .

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

A' ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Πάτρα, 7– 06– 2010
Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX : 2610 – 278776
http://aelmeahaias.wordpress.com
aelmeahaias@yahoo.gr


Η πιλοτική αυτοαξιολόγηση και οι σχολικοί σύμβουλοι στην Αχαΐα

Η θέση του κλάδου απέναντι στη διαδικασία της «αυτοαξιολόγησης» έχει πολλαπλά καταγραφεί (ΕΛΜΕ, ΟΛΜΕ, κλπ) και είναι αρνητική και απορριπτική. Γι’ αυτό το λόγο η συντριπτική πλειοψηφία και των σχολείων ευθύνης μας έχει υιοθετήσει τη στάση αυτή. Φυσικά και έχει λάβει υπόψη και το γενικότερο πολιτικό και οικονομικό τοπίο, το οποίο καθορίζει σχεδόν απόλυτα το ρόλο της.

Επισημαίνουμε ότι η πιλοτική διαδικασία της «αυτοαξιολόγησης» είναι πλήρως προαιρετική και γι’ αυτό και δεν μπορεί κανείς, είτε θεσμικά, είτε εξωθεσμικά να υποχρεώσει διευθυντές και συλλόγους διδασκόντων ακόμα και να συνεδριάσουν. Κάποιοι όμως σχολικοί σύμβουλοι στην Αχαΐα προσπαθούν να γίνουν «βασιλικότεροι του βασιλέως». Πιέζουν αφόρητα διευθυντές και γνωστούς τους καθηγητές και καθηγήτριες σε σχολεία, ώστε να γίνουν όχημα για αποδοχή της «αυτοαξιολόγησης». Όχι έτσι κυρίες και κύριοι σχολικοί Σύμβουλοι. Σας βλέπουν!!!

Κατανοούμε ότι κοντεύουμε να φτάσουμε στα μέσα Ιούνη, ενώ η εγκύκλιος έθετε όριο το τέλος Μάη, αλλά μας «αρκούν» τα υπόλοιπα μέτρα, δεν θέλουμε όμως να γίνουμε και συνένοχοι στις πιέσεις από Ε. Ε. και Δ.Ν.Τ.

Τι είδους λοιπόν «αυτοαξιολόγηση» είναι αυτή που γίνεται ακόμα και στην πιλοτική διαδικασία με πιέσεις ή πλάγιους εκβιασμούς; Ακόμη και στην εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας (περ. 1, αρ. πρ. 50313/Γ1?5-5-2010) αναγράφεται η «εκδήλωση ενδιαφέροντος». Γνωρίζουμε βεβαίως ότι και αυτό το πακέτο από το ΕΣΠΑ διαθέτει και χρηματικά ποσά συνολικού ύψους 7,2 εκατ. Ευρώ που φτάνουν μέχρι και τους Σχολικούς Συμβούλους αλλά και τους Διευθυντές των εμπλεκομένων σχολείων.

Καταγγέλλουμε κάθε τέτοια προσπάθεια και καλούμε τους διευθυντές να μη δεχτούν αυτές τις παράτυπες και επικίνδυνες για τη συναδελφική συνοχή των σχολικών κοινοτήτων «παροτρύνσεις». Καλούμε τους συναδέλφους, προσθετικά με την προηγούμενη ανακοίνωσή μας, όπως και της ΟΛΜΕ, να ερμηνεύσουν τι είδους «αυτοαξιολόγηση» μας περιμένει αν συρθούμε σε τέτοια αποδοχή.


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Σπίνος Αθανάσιος Σιάχος Χρήστος

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΤΙΜΩΡΗΣΑ ΤΗ ΓΙΔΑ(ΧΑΡΟ)

Απαραίτητα τα φώτα πορείας στα κοπάδια ζώων
Ευδιάκριτα φώτα πορείας στο πρώτο και τελευταίο πρόβατο του κοπαδιού, όπως προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.), θα πρέπει να έχει εγκαταστήσει ο βοσκός, βάσει απόφασης του Αρείου Πάγου.
Ο Άρειος Πάγος με απόφασή του έκρινε ότι ο βοσκός ο οποίος δεν έχει ευδιάκριτα φώτα στην αρχή και το τέλος του κοπαδιού του, που κινείται νύκτα επί του οδοστρώματος, είναι συνυπεύθυνος σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος.Αναλυτικότερα, τον Μάιο του 2002, στην επαρχιακή οδό Σπάρτης - Γερακίου ένας οδηγός που κινούνταν το βράδυ με ταχύτητα 110 χιλιομέτρων, και αφού είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ, είδε ένα κοπάδι από 65 αιγοπρόβατα. Ο οδηγός του οχήματος εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα του δρόμου και μετά από φρενάρισμα 69 μέτρων τραυμάτισε τον βοσκό και σκότωσε 14 ζώα.Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι συνυπαίτιος του ατυχήματος είναι ο οδηγός κατά 70% και ο βοσκός κατά 30%. Η ευθύνη του οδηγού έγκειται στο ότι «από έλλειψη προσοχής που όφειλε και μπορούσε να επιδείξει, κατέλαβε τμήμα του αντίθετου ρεύματος κυκλοφορίας και δεν μείωσε την υπερβολική ταχύτητά του, ενόψει των λοιπών ειδικών συνθηκών (νύκτα, επίδραση οινοπνεύματος, ζώα επί της οδού), με αποτέλεσμα να μην έχει τον πλήρη έλεγχο του οχήματός του».Ο βοσκός είναι συνυπαίτιος του ατυχήματος, γιατί παρότι κινούσε το κοπάδι του κατά τη διάρκεια της νύκτας επί επαρχιακής οδού που δεν είχε φωτισμό, δεν είχε τοποθετήσει ευδιάκριτα φώτα πορείας στο πρώτο και τελευταίο πρόβατο του κοπαδιού, όπως προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
ΑΝΤ1

Βαθειά νυχτωμένος ο Αρειος Πάγος.Δεν ήρθε μια μέρα στον επαρχιακό και αγροτικό δρόμο
Κάπελης -Αμαλιάδος απο την Ε111 Τριπόλεως.Εκεί να δείς.Μπροστά ο βοσκός με το Αουντι Α4 και πίσω τα πρόβατα.Χαλβαδιάζει ο μάγκας με τη δαντέλλα της βοσκοπούλας κινδυνεύουν να σκοτωθούν οι ταξιδιώτες.Μιλάμε για το πιο αμαρτωλό δάσος παγκοσμίως(απο τις χριστοπαναγίες)Γίδες και πρόβατα δολοφόνοι.
Μέσα κου#@$λες .Χίλια χρόνια φυλακή (στο στομάχι μας)

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

509 ΤΙΤΛΟΙ ΚΑΙ..........

Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΟΣ


Τον πεντακοσιοστό ένατο(509)τίτλο της κατέκτησε ο σύλλογος της καρδιάς μας κατανικώντας μέσα σε ένα κολασμένο γήπεδο(μήνυμα στην ομάδα της Ριζούπολης)τον "βατοστεφανομένο έφηβο" στον τέταρτο τελικό των play off κάνοντας παράλληλα το 3-1 στη σερά αυτή των αγώνων.



Τα όσα θλιβερά συνέβησαν βέβαια μετριάζουν τη χαρά μας.Η γλύκα είναι λειψή.



Ξέρεις τι είναι να είσαι αραχτός μέσα σε μπύρες και τσιγάρα,να βλέπεις τις μαύρες δαντέλες να σε κυκλώνουν και ξαφνικά να γρεμίζονται όλα απο κροτίδες , βεγγαλικά,μπουκάλια και πολιτιστική ξεφτίλα ?Ξενέρωμα.Τι να χαρείς.Αντε να φτάσεις σε επίπεδο πειραγμάτων και πλάκας σε φίλους και γνωστούς.Πέραν τούτου ουδέν.Ολα αυτά σε γκρεμίζουν κι ας είσαι ο νικητής.Καμμία πρόοδος για το άθλημα και το αθλητισμό μας.
Δυστυχώς ξεχάσαμε να χάνουμε και να το δεχόμαστε με αξιοπρέπειαΞεχάσαμε να αξιολογούμε τις "ήττες " μας και να τις βλέπουμε σαν εφαλτήριο για βελτίωση.






Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

ΚΛΑΔΙ ΕΛΙΑΣ

Καλά τα είπε σήμερα ο Α.Σαμαράς
"για πολλά χρόνια επικράτησε η εσφαλμένη αντίληψη ότι η ΝΔ δεν πρέπει να εκφέρει στέρεο ιδεολογικό λόγο γιατί είναι πολυσυλλεκτικό κόμμα"
Το νερό αρχίζει να μπαίνει(ελπίζουμε ) στο αυλάκι.Διαλέγουμε το σωστό( δύσβατο) μονοπάτι της αυτοκριτικής και της αυτοκάρθασης.
Το να κυβερνήσεις και να χάσεις την ψυχή σου δεν μας λέει τίποτα.Μόνο οι σκοτεινοί τύποι που λυμαίνονταν τη "μάνα" έχουν την εξουσία σαν αυτοσκοπό.
Επιστρέφουμε στη μήτρα μας (και κολυμπήθρα του Σιλωάμ παράλληλα).Αυτοί είμαστε.Οποιος θέλει και πειστεί ας ακολουθήσει.
Ολοι γνωρίζουν ότι το σήμα της Λαϊκής(πατριωτικής και φιλελεύθερης) Δεξιάς είναι το κλαδί ελιάς.Καιρός είναι να μπεί και στο σήμα μας.
Οι συνειρμοί για την αρχαία Θεά είναι βέβαια αναπόφευκτοι.
Η πορεία αυτή είναι βέβαιο ότι θα βρεί στο δρόμο της εμπόδια.Στο χέρι μας είναι να τα παραμερίσουμε προστατεύοντας και απαιτώντας το δύσκολο μονοπάτι!!!!

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

H ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΘΙΑΣΤΕΙ

Στο Top 5 ο Παναθηναϊκός
Στην τέταρτη θέση με τους πιο πολλούς μουντιαλικούς παίκτες στον κόσμο βρίσκεται ο Παναθηναϊκός
Μετά τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και τον Σωτήρη Νίνη που συμπεριλήφθηκαν μέσα στους κορυφαίους δέκα του Μουντιάλ της Αφρικής που θα αρχίσει σε λίγες ημέρες, ήρθε και η σειρά του Παναθηναϊκού, ως ομάδα, να πάρει μια διάκριση.Και αυτό γιατί οι πράσινοι είναι η τέταρτη ομάδα στον κόσμο, μαζί με τις Ρεάλ Μαδρίτης, Ίντερ και Άρσεναλ, με τους περισσότερους μουντιαλικούς ποδοσφαιριστές.Συγκεκριμένα ο Παναθηναϊκός έχει οκτώ Έλληνες παίκτες στην αποστολή στην Εθνικής μας (Τζόρβας, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης, Νίνης), όπως και από έναν παίκτη σε Βραζιλία και Γαλλία (Σισέ και Ζιλμπέρτο Σίλβα).
Αναλυτικά οι ομάδες:1) Τσέλσι: 13 παίκτες*) Μπαρτσελόνα: 13 παίκτες2) Λίβερπουλ: 12 παίκτες3) Μπάγερν: 11 παίκτες4) Παναθηναϊκός: 10 παίκτες*) Ρεάλ Μαδρίτης: 10 παίκτες*) Ίντερ: 10 παίκτες*) Άρσεναλ: 10 παίκτες5) Άγιαξ: 9 παίκτες*) Γιουβέντους: 9 παίκτες*) Βόλφσμπουργκ: 9 παίκτες

"Σιγά τα ωά,σιγά το κατόρθωμα."Κοίτα κάτι στατιστικά που απασχολούν τους ανίδεους εκεί στην Παγκόσμια Ομοσπονδία.Αίσχος!!!!!!!!Ντροπή!!!!!!!!Θα πάρει και τρία (3) μύρια για τα σαπάκια του.Ξανά ντροπή!!!!!
Γι΄αυτό δεν βλέπεται η Εθνική.Που είναι οι παιχταράδες του "βατοστεφανομένου"?
Τι περιμένεις όμως απο τους Πιλάβιους και σία.Που είναι η εποχές Γκαγκάτση?
Ευτυχώς που υπάρχει και ο Γ.Β. να φωτίζει τα ονειρά μας.Εκείνος ο Πατέρας αχώνευτος.Ευτυχώωωωωως!!!!!!!!!!

Τέταρτος στον πλανήτη λοιπόν ο "αριστοκράτης".Δεν πρέπει όμως κανείς να αγνοήσει το δρόμο που άνοιξε στα διοικητικά δρώμενα (μιλάμε για πρωτιά βαρβάτη) ο Γ.Β.
Πήρες πρωτάθλημα?Φεύγεις.........
Επέβαλες το 50-50 μέσα και έξω απο το γήπεδο.Αν είναι ποτέ δυνατόν.Φεύγεις............
Μου αναβάθμισες το "μαγαζί" και έφερες τον κόσμο στο γήπεδο?????? Φεύγεις ρέ.Φεύγεις.............
Αυτές είναι πρωτιές.Ποιός αδαής όμως μπορεί να δεί τα βαθιά νοήματα εκεί στη στρατόσφαιρα της σκέψης του Γ.Β?????
Είναι άξιον απορίας πως η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν έχει ακόμα ασχοληθεί με το φάρο αυτό του εύ αγωνίζεσθαι.Εχει προβλήματα ο μαουνιέρης?Μην τον αφήσουμε αβοήθητο.Να κάνουμε άνω κάτω την ομάδα.Να σπάσουμε τα νεύρα στους οπαδούς μας.¨Τοσες χαρές τους έχουμε δώσει τόσα χρόνια.Δεν χορτάσανε πιά?