Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

ΘΕΑ



"Για να πλουτίζουνε τα μάτια μας"

ΤΟ ΤΣΑΛΑΚΩΜΑ ΤΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑ

Σε... ριγκ μετετράπησαν τα τα αποδυτήρια της ΑΕΚ στους Θρακομακεδόνες λίγες ημέρες πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό! Περισσότεροι από 10 ποδοσφαιριστές πιάστηκαν στα χέρια, με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να προσπαθεί να τους χωρίσει και να δέχεται κατά λάθος χτύπημα από τον Εντίνιο! Αποτέλεσμα ήταν να μεταφερθεί ο Νάτσο Σκόκο στο ιατρικό κέντρο με σπασμένη μύτη, συνέπεια μιας κεφαλιάς που δέχθηκε από τον Ραφίκ Τζιμπούρ!Το κακό άρχισε κατά τη διάρκεια της προπόνησης, με αφορμή ένα πολύ δυνατό τάκλιν του Πελετιέρι στον Πλιάτσικα. Οι δύο άσοι διαπληκτίστηκαν και όλοι νόμιζαν ότι το θέμα είχε λήξει, αφού άλλωστε τέτοια περιστατικά είναι πολύ συνηθισμένα.
Κανείς τους δεν είχε... ξεχάσει και μετά το τέλος της προπόνησης, στα αποδυτήρια δημιουργήθηκε ξανά ένταση. Δεν άργησαν να δημιουργηθούν δύο αντιμαχόμενα «στρατόπεδα», οι Αργεντίνοι από τη μία και οι Έλληνες από την άλλη.
Μέσα στον... πανικό ο Τζεμπούρ «κεραυνοβόλησε» με κεφαλιά στο πρόσωπο τον Σκόκο και τον έστειλε στο νοσοκομείο με σπασμένη μύτη. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς άκουσε το θόρυβο και έσπευσε να επέμβει, για να δεχθεί... αδέσποτη από τον Εντίνιο, που είχε επίσης εμπλακεί στο επεισόδιο.



Ρε που πάμε σ΄αυτή τη χώρα.Τέτοιος χαμός στο βασίλειο του Ντούσκο?
Κι΄εγώ ο αφελής που νόμιζα ότι αυτά γίνονται μόνο στον ΠΑΟ,που δεν σέβεται τους παίκτες του και τρώει σαν άλλος Κρόνος τα παιδιά του .
Ολως τυχαίως όλα πρίν τον αγώνα με τον ΟΣΦΠ.
Ρε που πάμε σ΄αυτή τη χώρα.!!!!!!!!!!!!!!!(Μεγάλε Αυλωνίτη)

ΜΙΑ ΒΡΟΧΕΡΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ

Σκάσανε μύτη και οι απόγονοι του Στάλιν.Σιγά σιγά το παζλ ολοκληρώνεται.
Το ΚΚΕ επιτίθεται κατά πάντων για το γήπεδο του ΠΑΟ στον Βοτανικό.Τουλάχιστον αυτοί είναι ειλικρινείς.Δεν θέλουν το γήπεδο.Ούτε μα ούτε μου.
Το διασκεδαστικό είναι ότι καλούν τον λαό των Αθηνών σε αγώνα για την διάσωση του Βοτανικού απο τους "κακούς" επιχειρηματίες.Που ήταν τόσα χρόνια ?Δεν τους ενοχλούσε ο βόθρος στο κέντρο της Αθήνας.
Ας κάνουν ένα γκάλοπ για την γνώμη του λαού των Αθηνών,το οποίο όμως να δημοσιοποιήσουν,για να γελάσει λίγο και το χειλάκι μας.Τολμάνε ?
Βέβαια αυτοί λαό των Αθηνών λένε μόνο όσους τους ψηφίζουν η συμφωνούν μαζί τους.Επίσης έχουν μια περίεργη αντίληψη για τα γκάλοπ.Σαν γνήσια τέκνα του Πατερούλη δέχονται μόνο αποτελέσματα υπέρ τους στο 90% και βάλε.
Δεν πειράζει.Καλύτερα να ξέρουμε τους εχθρούς της προόδου και της ανάπτυξης.
Καλύτερα να ξέρουμε αυτούς που θέλουν την τελμάτωση για να υπάρχουν.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ


«ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Η διαμάχη μεταξύ των μεγαλοεπιχειρηματιών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, του δημάρχου Αθήνας και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν σχετίζεται με την ανάπλαση του Ελαιώνα, τη μετατροπή του σε χώρο πράσινου, αναψυχής και άθλησης της νεολαίας και του λαού της Αθήνας. Έχει σχέση με επιχειρηματικούς ανταγωνισμούς και πολιτική δημαγωγία. Οι μεγαλοεπιχειρηματίες της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μιλώντας εξ ονόματος των φιλάθλων του Παναθηναϊκού ενδιαφέρονται να αυξήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και τις επιχειρηματικές συμμαχίες τους αξιοποιώντας τις εκτάσεις του Ελαιώνα. Ο δήμαρχος Αθήνας και η παράταξη του ΠΑΣΟΚ από την αρχή στηρίζουν με θέρμη την εκχώρηση στρεμμάτων του Ελαιώνα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός που ανοίγει το δρόμο στην ολοκληρωτική και οριστική παράδοση της περιοχής του αρχαίου Ελαιώνα στα επιχειρηματικά συμφέροντα, στη δημιουργία πολυκαταστημάτων και άλλων πολεοδομικών συγκροτημάτων, που όχι μόνο δεν θα ωφελήσουν τους κατοίκους των γύρω περιοχών αλλά θα κάνουν τη ζωής τους ακόμα χειρότερη. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται καιροσκόπος και διπρόσωπος. Ενώ δεν καταψήφισε την εκχώρηση των εκτάσεων του Ελαιώνα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και συνεχίζει να είναι υπέρ της κατασκευής του γηπέδου, για να μη χαλάσει το «περιβαλλοντικό» του προσωπείο, διαφώνησε στη δημιουργία του εμπορικού κέντρου που θα συνοδεύει το γήπεδο! Το ΚΚΕ καλεί το λαό της Αθήνας και του Λεκανοπεδίου να πάρει την υπόθεση του Ελαιώνα στα χέρια του. Ούτε ένα στρέμμα δεν πρέπει να εκχωρηθεί στους επιχειρηματικούς ομίλους. Είναι ζωτική ανάγκη να γίνει χώρος πρασίνου, δημόσιων αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών που δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον. Κανένα γήπεδο, καμία αθλητική εγκατάσταση δεν πρέπει να ανήκει σε επιχειρηματίες».


Για κάντε και μία έρευνα για το προκάτ του Επινείου ρε συντρόφια.Μην στεναχωρείτε μόνο την συντρόφισσα Λιάνα.Αντε λοιπόν για να δούμε τι "αυγά" έχετε.

ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΤΩΡΑ

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

"ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΔΕΣΕ"

Τάλε -κουάλε για τους παντός τύπου "γαύρους" και την κομπλεξική τους επιθυμία για την -με κάθε τρόπο-επικράτηση.


Βγάζω τη φόρμα του καλού πρωταθλητή
κρύβω στο ράφι τα αθλητικά μου είδη,
κάνε μονάχη σου και το διαιτητή
το πουλημένο κέρδισέ το το παιχνίδι.
Αν λέω αν, παίζεται το παν δίχως θεατές, χωρίς ρακέτα
αν θέλεις αν, νίκες δωρεάν τότε τα παιχνίδια κέρδισε τα,
δεν μπαίνω στο παιχνίδι σου όχι δωρεάν.
Βγάζω τη φόρμα του καλού πρωταθλητή
κρύβω στο ράφι τ' αθλητικά μου είδη,κάνε μονάχη σου και το διαιτητή
το πουλημένο κέρδισέ το το παιχνίδι.
Αν λέω αν, είσαι κάτι σαν γήπεδο αδειανό, ψυχρή κερκίδα
αν παίζεις αν, με σινιέ μπουφάν τότε δε σε ξέρω δε σε είδα,
δεν μπαίνω στο παιχνίδι σου όχι δωρεάν.
Αν λέω αν, παίζεται το παν δίχως θεατές, χωρίς ρακέτα
αν θέλεις αν, νίκες δωρεάν τότε τα παιχνίδια κέρδισε τα,
δεν μπαίνω στο παιχνίδι σου όχι δωρεάν.



ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΤΩΡΑ.



ΑΓΡΟΤΙΑ

Για όλους αυτούς που μοχθούν αγκαλιά με τη γή,βλέποντας τους επιτήδειους να κλέβουν τον ιδρώτα τους.
Μόνο να ΄ναι προσεκτικοί.Τα "κοράκια" παραμονεύουν






Δεν ξεχωρίζει το χωράφι απ' την καρδιά του
και από τα στάχυα δεν χωρίζει τα παιδιά του.
Η φαμίλια του κι οι γιοι του το καμάρι κι η ψυχή του
Σπίτι δουλειά, σπίτι δουλειά αυτή είναι η αγροτιά.

Παλιό τ' αλέτρι μα την κάνει την δουλειά του
σπουδάζει η κόρη και ο γιος τα ιδανικά του
Η φαμίλια του κι οι γιοι του
το καμάρι κι η ψυχή του κι η ψυχή του.
Σπίτι δουλειά, σπίτι δουλειά αυτή είναι η αγροτιά
.

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

ΕΓΩ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ

Νόμιζα πως θα πέθαινα χωρίς να σ`έχω βρει
μα όταν σε αντίκρισα τάραξε η ψυχή μου
Είχα πολλά για να σου πω και σ`έψαχνα καιρό
μην και σε τούτη την καρδιά θα`λεγε αντίο η μαγκιά.
Εγώ ό,τι κατάλαβα κι ό,τι έχω αισθανθεί,είναι ότι μεγάλωσα με το κρυφό κρασί.
Και με σιωπή να μου μιλάς εγώ θα καταλάβω.
Με την καρδιά το νόημα που θες να μεταλάβω.
Κάθε σου λέξη,αναπηδά χαρούμενα η ψυχή μου
είτε ψηλά είτε βαθιά θα ζεις μες στη ζωή μου.
Από άνθρωπο σε άνθρωπο,από καρδιά σε άλλη
και στους θεούς είν`έθιμο να δίνεται η σκυτάλη.
Όλη τη σούμα της ζωής,ό,τι έχω αποστάξει,σ
`ένα ποτήρι της ρακής στα χείλη σου να στάξει.
Εγώ ό,τι κατάλαβα κι ό,τι έχω αισθανθεί,
είναι ότι μεγάλωσα με το κρυφό κρασί.

ΤΣΙΠΡΑΣ ,ΠΑΣΟΚ,ΓΗΠΕΔΟ

Βρήκα ένα άρθρο του δημοσιογράφου Κ.Πεσματζόγλου για το γήπεδο του ΠΑΟ
Πολλές αλήθειες που, πολλοί καθ΄ύλη αρμόδιοι αρνούνται να ξεστομίσουν.


Το γήπεδο του Παναθηναϊκού πλέον πάει πολύ πίσω και γίνεται άγνωστο το πότε θα γίνει και κυρίως το που θα γίνει. Είναι πλέον σαφές στο μυαλό μου ότι μετά το ΠΑΣΟΚ που δεν ήθελε γήπεδο για τον Παναθηναϊκό πλέον και ο Συνασπισμός του Τσίπρα έχει ακριβώς την ίδια στάση. Τα περί πράσινου Βατοπεδίου δεν μπορώ να τα ακούω. Με την ίδια λογική υπάρχει και κόκκινο Βατοπέδι και γενικώς σε ότι έχει να κάνει με τις ομάδες είμαστε γεμάτοι Βατοπέδια.
Υπάρχουν δύο απόψεις στη χώρα μας σχετικά με τα γήπεδα. Ο ένας λέει να βοηθάει το κράτος και ο άλλος να μην ανακατεύεται. Η δική μου άποψη είναι σαφής και έχει διατυπωθεί εδώ και χρόνια στο site. Αφού αξιοποιήσει όλα τα γήπεδα που κατασκεύασε το κράτος για τους Ολυμπιακούς θα πρέπει μετά να βοηθήσει τις ομάδες με συγκεκριμένους τρόπους να κατασκευάσουν το γήπεδο. Να παραχωρήσει εκτάσεις για κάποια χρόνια, να τις πουλήσει με δάνειο, να κάνει ανταλλαγή. Με ένα πράγμα δεν συμφωνώ και αυτό είναι η κατασκευή του από το κράτος.
Στην περίπτωση του ΠΑΟ δεν ήταν βέβαια αυτή η περίπτωση. Οι πράσινοι είχαν μία έκταση και αποφάσισαν να την ανταλλάξουν. Για να κατασκευαστεί το γήπεδο πιο εύκολα αποφασίσθηκε να κτιστεί και ένα εμπορικό ώστε να αυξηθούν τα έσοδα όλων. Ο γήπεδο της Αλεξάνδρας θα γινόταν ένα τεράστιο πάρκο σε μία περιοχή που δεν έχει ούτε δέντρο και μια τεράστια έκταση στον Βοτανικό θα γινόταν χώρος πρασίνου. Ο κ. Τσίπρας δε γουστάρει το πράσινο. Θέλει το τσιμέντο στη Λεωφόρο και το σκουπιδαριό στον Βοτανικό.
Το ίδιο έκανε και παλαιότερα το ΠΑΣΟΚ. Θυμάμαι όλοι μαζί να φωνάζουν και να λένε ισότιμη και ταυτόχρονη λύση για τα γήπεδα Ολυμπιακού, ΠΑΟ και ΑΕΚ. Τελικά χάρη στις ενέργειες του ΠΑΣΟΚ ο Ολυμπιακός έχει γήπεδο, ο ΠΑΟ και η ΑΕΚ όχι. Αυτά είναι που μου αρέσουν πιο πολύ από όλα. Βρίσκουν μία πολύ ωραία και επικοινωνιακή έκφραση (ισότιμη και ταυτόχρονη) και την μπουμπουνάνε. Μετά μόλις κλείσει το ένα θέμα αρχίζουν και τα γυρνάνε. Δεν έγινε μεν ταυτόχρονη αλλά θα γίνει ισότιμη. Έχουν περάσει 6 χρόνια και ΠΑΟ και ΑΕΚ ακόμα δεν έχουν γήπεδο.
Θα μου πεις την ΑΕΚ το γήπεδο τη μάρανε. Η αλήθεια είναι πως έχω την αίσθηση ότι εκεί στην ΑΕΚ δεν πολύ καίγονταν για να κάνουν και γήπεδο και για αυτό δεν το έβλεπες να το λένε και πολύ οι διοικούντες και οι μέτοχοι. Δεν ήταν θέμα διάθεσης του κράτους. Ήταν θέμα οικονομικό καθαρά. Είμαι όμως βέβαιος ότι και μέσα στη χωματερή των Λιοσίων να έλεγε η ΑΕΚ ότι θα έκανε το γήπεδο ο κ. Τσίπρας θα έκανε μία προσφυγή για να προστατέψει τα δικαιώματα των γλάρων που μαζεύονται.
Ο κόσμος του ΠΑΟ θυμάται και αυτό είναι δεδομένο. Δύσκολα θα ξεχάσει ότι δύο συνεχόμενες φορές των κορόιδεψαν. Τη μία το ΠΑΣΟΚ και την άλλη ο Συνασπισμός και οι 130 του. Ή κυβέρνηση βρήκε λύση και νομοθέτησε, οι εργασίες ξεκίνησαν και μπλοκαρίσθηκαν αυτή τη φορά από την αριστερά των διαδηλώσεων. Το περίεργο είναι που δεν έχω ακούσει και το ΠΑΣΟΚ να λέει κουβέντα. Δεν ακούω να λένε το γήπεδο πρέπει να γίνει και να προτείνουν μία λύση. Τα πράγματα έχουν ζορίσει πού και αν δεν βρεθεί πολύ σύντομα μία άλλη λύση όσο είναι αυτή η κυβέρνηση στην εξουσία ώστε να ξεκινήσουν τα έργα οπουδήποτε, τότε πού φοβάμαι ότι γήπεδο οι πράσινοι δεν θα δουν ποτέ.
Ακόμα και αν πάει να αγοράσει μόνος του μία τεράστια έκταση στην Παιανία π.χ. θα πρέπει να νομοθετήσει το κράτος για να γίνει εκεί το γήπεδο. Νόμος τέτοιος δεν παίζει να ψηφισθεί από άλλον εκτός του Σουφλιά. Ο κόσμος κουράστηκε και πλέον απελπίστηκε. Δεν περίμενε τέτοια εξέλιξη, δεν πίστευε ότι υπήρχε περίπτωση λογικός άνθρωπος να πάει να μπλοκάρει το όνειρο ζωής των πρασίνων. Και όμως όχι μόνο βρέθηκε αλλά όλοι είναι βέβαιοι ότι θα χαμογελάνε κιόλας. Προσωπική μου γνώμη είναι πως μία διαδήλωση εναντίον του Συνασπισμού δεν έχει γίνει ποτέ. Είναι μία καλή ευκαιρία να δει και ο Συνασπισμός τη σημαίνει να είσαι στην κόντρα μονίμως και να έχεις όμως και συνέπειες.


Κατά τη δική μου άποψη μιά απλή διαδήλωση κατά του Συνασπισμού είναι πολύ "λαϊτ" αντίδραση για το κακό που προσπαθεί να κάνει στον ΠΑΟ και στον Αθηναίο πολίτη στερώντας του 170 και βάλε στρέμματα πράσινου στη θέση του σημερινού βόθρου.
Καλό θα ήταν αυτοί οι κύριοι της μόνιμης κλάψας ,οι κύριοι του τίποτα ,να πονέσουν αληθινά.
Ολοι ξέρουμε τον τρόπο. "ΚΟΨΟΧΕΡΗΔΕΣ"

ΥΓ.Παίζει το σενάριο :Μπλοκάρεις το γήπεδο?Μπαίνεις σε μελλοντική κυβέρνηση(με δώρο το Υπουργείο Περιβάλλοντος)?
Γιατί όχι λέω εγώ.Απο αυτούς όλα να τα περιμένεις

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

ΠΙΚΡΑ ΣΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ

Ο "μικρός και άσημος" Εργοτέλης μας νίκησε δίκαια για δεύτερη φορά φέτος.
Καληνύχτα κ. Τεν Κάτε.
Μα με έναν επιθετικό?Με ποιόν παίζατε?Με την Ρεαλ?
Εσείς χάσατε σήμερα το παιχνίδι.


"ΟΣΟ ΜΕ ΠΛΗΓΩΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΜΕ ΠΩΡΩΝΕΙΣ"

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΜΟΥΡΙΝΙΟ-απευθυνόμενος στούς παίκτες της ΙΝΤΕΡ-:"Το πρώτο πρωτάθλημα το κατακτήσατε στα χαρτιά, το δεύτερο χωρίς αντίπαλο, το τρίτο στο τελευταίο λεπτό. Είστε μία ομάδα από σκ...".



Ποιά ομάδα μου θυμίζει,ποιά ομάδα???????

ΤΣΟΥΚΝΙΔΟΠΙΤΤΑ

Τελικά τα "καλύτερα" συμβαίνουν όταν δεν τα περιμένεις.
Είχα να γευτώ τσουκνιδόπιττα απο την εποχή της Καστοριάς και του Νυμφαίου.Αν θυμάμαι καλά ,τελευταία φορά με είχανε πάει ντόπιοι φίλοι στη Δροσοπηγή Φλώρινας κοντά στο Βίτσι,ειδικά για τσουκνιδόπιττα.
Απίστευτες συμπτώσεις .Μετά από πέντε και βάλε ,χρόνια να κεραστώ τσουκνιδόπιττα φτιαγμένη απο τα χέρια μιας γιαγιάς απο το Νυμφαίο.
Ξαφνικά μας προσφέρθηκε σε μια άλλη "γιαγιά" στην Αγία Τριάδα (Μποκοβίνα)Ηλείας.
Πεντανόστιμη,με την παραδοσιακή πλεξούδα γύρω γύρω και με φύλο λεπτότατο.
Μούρλια.Με το τσίπουρο δε να την συνοδεύει¨δώσε και μένα μπάρμπα".





Για όσες /όσους ενδιαφέρονται να μία Ηπειρώτικη συνταγή.




Οι συνταγές της “Τσουκνίδας”

Πίτες Ηπείρου


Tου Aλέξανδρου Γιώτη


Ήταν το βασικό κομμάτι της διατροφής των νομάδων κτηνοτρόφων, των σκηνιτών, των βλάχων της Ηπείρου. Αυτό εξηγεί και την εκπληκτική ποικιλία που υπάρχει στην περιοχή. Σας προτείνουμε μερικές και μοιραζόμαστε μαζί σας τα μυστικά μιας επιτυχημένης πίττας.
Πριν μπούμε στην ουσία θα σας εξηγήσω γιατί επιμένω, με ηπειρώτικη ξεροκεφαλιά, να γράφω τη λέξη πίττα με δύο «τ». Pet (Aρβανίτικα), pida (Tουρκικά) pitsa, pasta (Iταλικά), pate (Γαλλικά), pastry (Aγγλικά) είναι λέξεις που προέρχονται από το πίττα το οποίο με τη σειρά του προέρχεται από το πιττακώνω δηλαδή πατικώνω, παρασκευάζω κάτι επίπεδο, πλακέ. Oι συνέλληνές μας Κύπριοι προφέρουν, μάλιστα, στην ντοπιολαλιά τους το διπλό «τ» ως «τσ», δηλαδή πίττα = πίτσα. Η φιλολογική συζήτηση περί αυτού είναι πάντως έντονη.


Στην Hπειρο όλα γίνονται πίττα!
Nηστήσιμο λάδι, αρτύσιμο βούτυρο, μείγμα και των δύο όπου πρέπει, ο συνδυασμός αυτός είναι χαρακτηριστικός και της τοπικής οικονομίας και του τοπικού πολιτισμού. Για τους ίδιους λόγους δημιουργήθηκε στην Hπειρο ο «πολιτισμός» της πίττας. Περιπλανώμενοι, νομάδες κτηνοτρόφοι + τα προϊόντα τους + ανταλλαγή προϊόντων με στάρι, καλαμπόκι, αλεύρια και αλάτι + ταψί και τη μαγική γάστρα που μετατρέπει μια απλή φωτιά σε κινητό φούρνο = πίττα! Στην Hπειρο, όλα γίνονται πίττα, και το ψάρι και το κρέας, μάλιστα στην περιοχή Iωαννίνων, και κυρίως στο Nησί, η πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιττα με το φλουρί γίνεται με προβατίσιο κρέας ή με κρέας φάσσας!


Ας ξεκινήσουμε από τη βασική συνταγή του φύλλου
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι: 4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι σταρένιο καλής ποιότητας, 1 κουτάλι του γλυκού αλάτι και νερό όσο πάρει (περίπου 1 φλιτζάνι του τσαγιού).
Πόσο νερό θα «σηκώσει» τελικά εξαρτάται από την ποιότητα του αλευριού. Oσο πιο γνήσιο, τόσο πιο βαρύ είναι. Πολλοί προσθέτουν στο ζύμωμα λίγο λάδι ή λιωμένο πρόβειο βούτυρο (περίπου 3 - 4 κουτάλια της σούπας) για να έχουν πιο νόστιμο και ελαστικό φύλλο. Aλλοι έχουν για μυστικό δύο κουταλιές της σούπας ξίδι που βάζουν για να είναι το φύλλο πιο τραγανό. H παραπάνω ποσότητα θα δώσει γύρω στα τέσσερα φύλλα, αναλόγως με τις «πλαστικές» σας ικανότητες (δηλαδή, πόσο λεπτό μπορείτε να κάνετε το φύλλο, χωρίς να σπάει).
Πάντως, μάλλον με το μάτι γίνεται καλύτερο το φύλλο παρά με το «επιστημονικό» μέτρημα γιατί το είδος αλευριού ακόμη και το νερό και οι θερμοκρασίες αλλάζουν την πυκνότητα, άρα και την ελαστικότητα της ζύμης, η οποία μαζί με τη μαλακότητα είναι τα βασικά μυστικά της επιτυχίας. Oπως έλεγε μια μαυροφορεμένη από τον Eμφύλιο γιαγιά: «H ζύμη πρέπει να ‘ναι σφιχτή και μαλακιά, σαν το βυζί της γυναίκας…» «Δύο - τρία πλόχερα και νερό όσο πάρει», είναι η συνήθης περιγραφή.


Oι πίττες γίνονταν συνήθως στο στρογγυλό, χάλκινο, γιαννιώτικο σινί (ταψί) και ψήνονταν στο σπιτικό φούρνο (της στόφας, της μασίνας ή τον χωριάτικο αλλά και του φούρναρη, όταν δεν χωρούσε το παραδοσιακό ταψί). Tώρα, κυρίως στις πόλεις, τα πράγματα αλλάζουν και, βεβαίως, βαίνει προς εξαφάνιση το ψήσιμο στη θράκα πάνω στην πυροστιά (σιδερένιο τρίγωνο με πόδια για να μην ακουμπάει το ταψί στα κάρβουνα) με τη γάστρα από πάνω. Σε ορισμένες περιοχές, όπως γύρω από την Πρέβεζα, έψηναν τις πίττες στο τζάκι πρώτα από κάτω και μετά την γύριζαν να αποψηθεί.
Πώς θα φτιάξετε σωστά μία πίττα
Θα χρειαστείτε ένα πλαστήρι (στρογγυλό, ξύλινο δίσκο με χερούλι) και έναν κλώστη ή πιττόβεργο ή βεργί (πλάστη). Πρέπει να βουτυρωθεί ή λαδωθεί καλά το ταψί και τα φύλλα -ιδιαίτερα το τελευταίο- και ο κόθρος (ή κόθρια, το τύλιγμα των φύλλων που περισσεύουν έξω από το ταψί). Στην περίπτωση της νηστήσιμης πίττας επιβάλλεται το πιπέρωμα των χόρτων. Aντιδογματικά θα έλεγα πως οι κανόνες είναι για να παραβιάζονται χάριν της δημιουργικότητας. Kανείς δεν σας εμποδίζει να παίξετε με τη φαντασία σας. H μητέρα μου χρησιμοποιούσε δικό της μείγμα από «λάχανα» με πράσα που είχε μάθει από την προγιαγιά Eυτυχία, αλλά και ένα μπεσαμελοειδές μείγμα με τυρί για την τυρόπιττα. H δε γιαγιά μου ενίσχυε μια υπέροχη κοτόπιττα που έκανε από τα υπόλοιπα της βραστής κότας, με άφθονα ανατολίτικα μπαχαρικά, λόγω κωνσταντινουπολίτικων επιρροών. Eτσι, γιατί να μη βάζουμε μπαχαρικά και μυρωδικά στο φύλλο ή ακόμα αυγά, γάλα ή ό,τι άλλο θέλετε.




Μπουρανί ή τσουκνιδόπιττα
• 1 κιλό φρέσκες τσουκνίδες• 1/2 κιλό καλαμποκάλευρο• 100 γρ. λάδι ή βούτυρο• Aλάτι• Πιπέρι κόκκινο γλυκό
Bράζετε τις τσουκνίδες με το λάδι ή το βούτυρο, πιπέρι και αλάτι. Διαλύετε το καλαμποκάλευρο σε λίγο κρύο νερό και το ρίχνετε στην κατσαρόλα με τις τσουκνίδες. Tα αφήνετε όλα μαζί να βράσουν. Aπλώνετε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί και περιχύνετε με λάδι ή βούτυρο.


Πηγή:tsouknida.wordpress.com



Ασχετο, αλλά να μην ξεχνιόμαστε.

ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΤΩΡΑ

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

NO COMMENTS

ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ
Δήμαρχος Αθηναίων


"Ο Παναθηναϊκός είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας της πόλης μας, για αυτό τα 100 χρόνια και οι εορτασμοί τους, είναι πολύ σημαντικό γεγονός για όλους τους Αθηναίους, ανεξάρτητα των συλλογικών τους προτιμήσεων. Θα επιθυμούσαμε να τα γιορτάζαμε διαφορετικά και εδώ μου δίνεται η ευκαιρία να πω ότι η παναθηναϊκή οικογένεια, ο Δήμος Αθήνας και η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της, το μόνο που απαιτούν και θα το διεκδικήσουν, είναι ίση μεταχείριση με άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Στις οποίες όχι μόνο δεν εφυτεύθει ένα δέντρο, εν αντιθέσει με τα 170 στρέμματα πρασίνου, αλλά αν λάβετε υπόψη τα αποτελέσματα της παγκόσμιας οικονομικής συγκυρίας, ότι στερείτε αυτή τη στιγμή ο τόπος με την προσωρινή αναστολή επενδύσεις ύψους 1 δις ευρώ, γιατί τόσο είναι το ποσό του πρότζεκτ, 2.500 θέσεις εργασίας κατά την εκτέλεση του έργου και εκατοντάδες θέσεις εργασίας μετά, τότε αναρωτιέται κανείς όταν λέμε δημόσιο συμφέρον, τι άλλο μπορεί κανείς να εννοεί. Δεν υπάρχουν επόμενες κινήσεις του Δήμου. Αλλά κοινές, του Δήμου, της ΠΑΕ, της Κυβέρνησης, των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν αυτή τη προσπάθεια και κυρίως του ελληνικού λαού.


Η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, δήλωσε: "Με την παρουσία μου πέρα από τις ευχές, ήθελα να εκφράσω την υποστήριξή μου στο έργο της διπλής ανάπλασης. Είναι ένα έργο που πρέπει να γίνει και θα το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Θα προσφέρει πράσινο, θέσεις εργασίας και αναβάθμιση της περιοχής".


Ερώτηση:Γιατί ο κ.Τσίπρας δεν έκανε κανένα ανένδοτο για το προκάτ του επινείου? Ασε δε που χτίστηκε με ξένα λεφτά και δίπλα στη θάλλασα.
Γιατί αυτή η λύσσα για τον Βοτανικό?
Ο Βωβός έχει χτίσει πολλά εμπορικά κέντρα και άλλα κτίρια μέσα στην πόλη.Ακούστηκε κάτι?

¨"Γηπεδο στον Βοτανικό τώρα"



Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

ΤΟ ΚΟΜΒΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ

Για το γήπεδο δεν έχουμε να πούμε πολλά. Φαίνεται ότι ενόχλησε πολύ η πρωτοβουλία για αυτοχρηματοδότηση του έργου από την ΠΑΕ. Αυτό είναι και το κομβικό σημείο.
Από εκέινη την ημέρα του περασμένου Οκτώβρη και ύστερα, εντάθηκαν οι αντιδράσεις απ’ όλες τις πλευρές και σε όλα τα επίπεδα. Όσοι έχουν τα μάτια τους ανοικτά και διαθέτουν στοιχει΄δω νου, ξέρουν για ποιο πράγμα μιλάμε. Βρέθηκαν οι χρηματοδότες, επελέγη ο εργολάβος, έκλεισαν οι τρύπες των διαγωνισμών και των ...προσφορών και ξεκίνησε ο πόλεμος. Τίποτα περισσότερο και τίποτε λιγότερο.
Από εκεί και πέρα, όπως κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να προσφύγει στη δικαιοσύνη, έτσι και κάθε πολίτης που δε συμφωνεί, έχει δικαίωμα να εκφράσει τη διαφωνία του. Το ότι μια δράκα ανθρώπων βρήκαν νομικά, νομιμοφανή ή νομότυπα πατήματα για να σταματήσουν το έργο, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι όλη αυτή η δράση αντιβαίνει τους στοιχειώδεις κανόνες της κοινής λογικής.
Δε μιλάμε για «κοινό αίσθημα». Το λεγόμενο «κοινό άισθημα» είναι πολλές φορές λανθασμένο και ακόμα περισσότερες ελεγχόμενο από τους μηχανισμούς. Μιλάμε για κοινή λογική. Αυτό που γίνεται με η Διπλή Ανάπλαση είναι κατά της κοινής λογικής και κάθε νορμάλ άνθρωπος έχει το δικαίωμα να διακατέχεται από υποψίες και αμφιβολλίες σχεττικά με τις προθέσεις των σαμποταριστών. Και φυσικά, είναι δικαίωμα όλων μας να γνωρίζουμε τα ονόματα και τις απόψεις εκείνων που έχουν αρχίσει αυτό το γαϊτανάκι (δήθεν αυθόρμητων) προσφυγών.
Παράλληλα όμως, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να απειλεί με σωματική εξόντωση εκείνους που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη. Εδώ είναι το πολύ λεπτό σημείο που πρέπει να προσεχθεί. Το παιχνίδι παίζεται σε επίπεδο αντιπαράθεσης επιχειρημάτων και απόψεων. Το δίκιο είναι με τον Παναθηναϊκό και δεν πρέπει να χαθεί από ενέργειες που θα ηρωοποιήσουν εκείνους που πολεμάνε λυσσασμένα το γήπεδο.
Ο Παναθηναϊκός και όσοι κινούνται γύρω από αυτόν οφείλουν να αναδείξουν το πρόβλημα, όφείλουν να ενημερώσουν τον κόσμο, αλλά ατυτόχρονα οφείλουν να επισημάνουν τους κινδύνους που εγγυμονεί η ταύτιση της ομάδας με ενέργειες και τακτικές που δεν τιμούν το σύλλογο. Την ώρα που ξέρουν και τα μικρά παιδιά ότι οι ενέργειές σου συμβαδίζουν με την κοινή λογική, αποτελεί ατόπημα να παρασυρθείς σε δράσεις που ανήκουν σε άλλο χώρο.

Πάμε λίγο και στα ποδοσφαιρικά. Τι το ήθελε αυτός ο ΟΦΗ και νίκησε; Δεν καθότανε να χάσει και από τον Πανιώνιο να μην έχουν πρόβλημα τα ...παιδια; Μιλάμε τώρα για μεγάλη πίκρα. Δεν πέρασαν καλά - καλά 48 ώρες από τη νίκη της ...ομάδας τους και έβγαλαν ανακοίνωση - μνημείο. Αυτά τα αριστουργήματα ούτε περιγράφονται ούτε σχολιάζονται. Πρέπει να τα διαβάσει κανείς για να μπορέσει να αισθανθεί το μεγαλείο τους. Και είναι βέβαιο ότι αύριο όλες οι αντικειμενικές εφημερίδες θα φιλοξενούν την ανακοίνωςη των οπαδών του ...ΟΦΗ σε περίπτη θέση.
Ας μην ξεχνάμε ότι εντελώς συμπτωματικά, έρχεται και το παιχνίδι με τον ΟΣΦΠ την Κυριακή. Και εκεί αναμένεται να κλάψουνε μανούλες σε όλα τα επίπεδα. Γκολ και ξύλο που έλεγε και το παλιό σύνθημα. Το πού θα σταματήσει το κοντέρ είναι μια άλλη υπόθεση και θα εξαρτηθεί από τα ...κέφια. επειδή όμως ο Ολυμπιακός είναι λιγάκι χλομός τον τελευταίο καιρό, είπαν να ταπαιδά να βάλουν ένα χεράκι μη γίνει καμία στραβή και σπάσει ο «άσος».
Αυτήν την ανακοίνωση θα μπορούσε κάλλιστα να την έχει γράψει ο Μπαρμπής ή κανένα από τα αστέρια του «Φωτός». Γραμμένη 100% από ολυμπιακό χέρι, αναπαράγει όλη την βρώμικη προπαγάνδα επάνω στην οποία έστησε το κύκλωμα του Σωκράτη τα άλλοθι για τα πέτσινα πρωταθλήματα που πήρε. Απροκάλυπτα και χωρίς περιστροφή, οι δήθεν οπαδοί του ΟΦΗ λειτουργούν ως παράρτημα της Θύρας 7. Με ίδια φρασεολογία, ίδια επιχειρήματα και ίδιους στόχους.
Δικό τους είναι το πρόβλημα. Καθαρά εσωτερκό. Ας βάλουν ένα χεράκι όλοι μαζί, παρέα με τον Σάββα και τις υπόλοιπες δημοκρατικές δυνάμεις να πέσει η ...ομάδα τους κατηγορία να ησυχάσουνε κι αυτοί, να ησυχάσουμε κι εμείς. Να την πάρει και ο Μαχλάς ή κανένας άλλος λαοπρόβλητος τζάμπα και να τους φύγει ο καημός. Μπας και ησυχάσει ο Παναθηναϊκός από τις καμουφλαρισμένες γαύρικες ανακοινώσεις και το βαριετέ που στήνουν κάθε Κυριακή.

"ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ"

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Ο ΡΩΜΙΟΣ

Δεν υπηρετούμε κανέναν άλλο,παρά μόνο την πατρίδα, την οικογενειά μας και τους φίλους μας .

"ΟΣΜΑΝ ΜΠΕΗΣ:Τι εργασία κάνετε κ. Καραγκιόζη;
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ:Στας εκλογάς φωνάζω ζήτω
ΟΣΜΑΝ ΜΠΕΗΣ:΄Καλά μόνο στας εκλογάς εργάζεσθε;
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ:Αυτή τη δουλειά έμαθα.Και τότε μόνο τρώγω.Αλλά τώρα τελευταία την έχω πάθει.Γαρίδα έχει γίνει το μάτι μου να ιδώ εκλογές.Μα ούτε με το τηλεσκόπιο του Αστεροσκοπείου βλέπω εις το βάθος του ορίζοντα να φαίνεται τέτοιο πράγμα.Πρώτα είχαμε εκλογές κάθε μήνα.Πότε βουλευτικές ,πότε δημαρχιακές,πότε αναπληρωματικές!Κι όλο μπαλωνόμουνα,γιατί ως βέρος ρωμιός που είμαι τα΄χω καλά με όλα τα κόμματα. Έτσι δε με νοιάζει,όπου κι΄αν φωνάξω για ζήτω,γκαρίζω αράδα".


Σε κάθε έκφραση της καθημερινής ζωής ,κοινωνική ή επαγγελματική παίρνουμε θέση δηλαδή διαλέγουμε "στρατόπεδο"
Αλλωστε η μισή αλήθεια κατασκευάζει ένα σχεδόν ολόκληρο ψέμα.
Ο καθένας απο μας έχει την δική του αλήθεια.Ας την υπηρετεί με συνέπεια μέχρι τα όρια της αλήθειας των άλλων.Το ζητούμενο είναι η συνισταμένη της αλήθειας όλων μας να μας κάνει καλύτερους και να σπρώχνει τη χώρα μπροστά.

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Το "παιχνίδι" πρέπει να παίζεται με τους δικούς μας πάντα όρους,ώστε στο τέλος να ξέρουμε πως νικήσαμε η χάσαμε με τον δικό μας τρόπο και όχι με τον τρόπο των άλλων.

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΟΠΛΑ

Έβλεπα τον αγώνα του σωματείου με σήμα το κεφάλι © με την Ξάνθη και μπορούσα να νιώσω από τις 42' ίντσες τον ηλεκτρισμό που υπήρχε στον αέρα του Καραϊσκάκη, να διαπερνά την οθόνη και να διοχετεύει την αρνητική ενέργεια στο σαλόνι μου ρίχνοντας με σε μελαγχολία για την απόσυρση από την ενεργό δράση του Γερμανάκου. Απαρηγόρητος λοιπόν έμεινα αποσβολωμένος στην θέση μου να παρακολουθώ την τελευταία παράσταση, το κλείσιμο της αυλαίας, το αντίο ενός πραγματικού πολεμιστή.

Όταν τελείωσε ο αγώνας η κατάθλιψη και η νοσταλγία πήραν τη θέση της μελαγχολίας. Πάει μας τελείωσε και αυτός είπα με πνιχτή φωνή. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και για αυτόν. Όπως ήρθε και στους άλλους άξιους ήρωες της αναγέννησης του Ελληνικού πρωταθλήματος. Από τον Παπουτσέλη και τον Κασναφέρη έως τον Παπαδάκο και τον διαιτητή με τις γλαδιόλες Νίκου έως σήμερα με την αποχώρηση του Γερμανάκου. Ωραίες αναμνήσεις μα πάνω από όλα αγνές εποχές... Τότε που αυτοί και όλοι οι υπόλοιποι ήρωες που δεν αναφέρονται εδώ για λόγους οικονομίας, μεγαλουργούσαν ανά τα γήπεδα της Ελλάδας. Αλλά δυστυχώς έπρεπε να φτάσουμε στο έτος 2008 για να αρχίζει να αναγνωρίζεται το μεγαλείο και η προσφορά τους ή και ακόμα η ίδια τους η ύπαρξη την οποία αγνοούσαν επιδεικτικά οι κήρυκες των αρχών της «επένδυσης» και οι «σκεπτόμενοι αγνοί οπαδοί» προσπαθώντας να μας πείσουν ότι η φαντασία μας καλπάζει και βρίσκει δικαιολογίες για να καλύψει τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού...

Τουλάχιστον ο Γερμανάκος ήταν τυχερός στο αντίο του, σε αντίθεση με τους συναδέλφους του. Τεράστιο, πομπώδες, εκκωφαντικό, πρωτοσέλιδο, ονειρικό, μα πάνω από όλα στο «άγιο» έδαφος του Καραϊσκάκη και κάτω από το βλέμμα του προέδρου επενδυτή ©, των μελών αλλά και όσων ανακάλυψαν την ύπαρξη του και τα έργα του πρόσφατα. Είχε το αντίο που του άξιζε και σίγουρα παράπονο δεν θα έχει κανένα, καθώς αυτή η εμπειρία είναι η απόλυτη τιμή που μπορεί να δοθεί σε έναν ηρώα της διαιτησίας. Σίγουρα οι συνάδελφοι του που αποχαιρέτησαν πριν από αυτόν θα ένιωθαν ζήλια την στιγμή που έμπαινε στο χορτάρι για να σφυρίξει τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του και να έχει στο πλάι του ριγέ ερυθρόλευκες φανέλες, σιγοτραγουδώντας αποσπάσματα στοίχων του my way του Σινάτρα: «and now the end is near/and so i face the final curtain..../ Regrets, I've had a few/ But then again, too few to mention/ I did, what I had to do/ And saw it through with out exemption/ I planned each chartered course/ Each careful step along the highway/ And more, much more than this/ I did it my way.

Σκεπτόμενος τα παραπάνω ένα χαμόγελο ανακούφισης ζωγραφίστηκε στο πρόσωπο μου. Δεν θα χρειαστεί να περάσω χρόνια ψυχοθεραπείας, όπως με τον διαιτητή με τις γλαδιόλες Νίκου, προσπαθώντας να πείσω τον εαυτό μου ότι ήταν αποκύημα της φαντασίας μου. Ανακαλύφθηκε η ύπαρξη του και πλέον μπορώ άφοβα να ξετυλίγω το κουβάρι των αναμνήσεων χωρίς να φοβάμαι ότι κάτι πάει στραβά με το κεφάλι μου...

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ

Σ.Τ.Ε.

<<Εάν υπήρχε Συμβούλιο της Επικρατείας στην Αρχαία Ελλάδα,με δικαστές σαν τους σημερινούς, δεν θα είχε χτιστεί η Ακρόπολη.Θα την είχαν σταματήσει και αυτή>>



Ο νόμος της διπλής ανάπλασης ,είναι νόμος του Ελληνικού κράτους,ψηφισμένος απο την Ελληνική Βουλή, την εκλεγμένη απο τον Ελληνικό λαό.
Εδώ δεν κυβερνά κανένα "Ιερατίο"αλλά η νόμιμα εκλεγμένη Ελληνική Κυβέρνηση.
Καλό είναι να το θυμούνται αυτό όλοι.Ειδικά δε κάποιοι εστέτ της δεκάρας που αλλάζουν τον κόσμο στα μπιστρώ του Κολωνακίου.



Είμαι μάλλον ηλίθιος αλλά κάποιες απορίες τις έχω :

1.Οι 130 "πολίτες" που αντιδρούν για το εμπορικό κέντρο του Βωβού είναι οι ίδιοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία ,που αντιδρούσαν πριν λίγο καιρό και για το ίδιο το γήπεδο?

2.Εκείνες οι ανύπαρκτες οδηγίες τάχα της ΟΥΕΦΑ τι έγιναν?

3.Οι υπουργοί ΥΠΕΧΩΔΕ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ που υποστηρίζουν την διπλή ανάπλαση έχουν την πρόθεση να παρανομήσουν?

4.Ποιός υπέδειξε στον Παναθηναϊκό τον Βοτανικό?

5.Υπάρχει έστω και ελάχιστη επιβάρυνση του φορολογούμενου Ελληνα για το γήπεδο ή γίνεται αποκλειστικά με αυτοχρηματοδότηση?

6.Καταλαβαίνει η Ελληνική Αριστερά ότι είναι γεμάτη αγκυλώσεις κια ο λογαριασμός έρχεται?

7.Ποιός θα αποζημιώσει τον Παναθηναϊκό για τρία χρόνια κόπων ,σκληρής δουλειάς και τεράστιων εξόδων?

8.Ο Δήμαρχος Αθηναίων έχει παρανομήσει σε κάτι?

9.Γίνεται διπλή ανάπλαση χωρίς το όχημα που λέγεται Παναθηναϊκός?

10.Είναι κατανοητό ότι τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού τους ενδιαφέρει αποκλειστικά και μόνο το γήπεδο?Κανένας Βωβός ,κανένα Μαll

11.Ποιός θα αναλάβει την ευθύνη για την ματαίωση της δημιουργίας πνεύμονα ζωής για την Αθήνα ,στη θέση του γηπέδου της Λεωφόρου?

12.Γιατί τόσα χρόνια τέτοια αντιμετώπιση στον ΠΑΟ?Όπου ενδιαφερόταν για γήπεδο ξεφύτρωνε και ένα Μητροπολιτικό Πάρκο.

13.Που ήταν οι 130 και ο ΣΥΡΙΖΑ τόσα χρόνια?Γιατί δεν ενδιαφέρθηκαν για μία τόσο υποβαθμισμένη περιοχή της Αθήνας νωρίτερα?Δεν υπήρχαν κορμοράνοι?

14.Το σενάριο ότι ο Βωβός βάσει του νόμου Τρίτση υποχρεούται σε εισφορά γης 40 στρεμμάτων μήπως μπάζει απο παντού?

15.Καταλαβαίνουν όλοι και ειδικά όσοι κόπτονται για τους εργαζομένους, ότι θα χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας, ενώ δεν θα υπάρξουν και νέες θέσεις από την κατασκευή του γηπέδου και του Mall.?

16.Καταλαβαίνουν όλοι ότι τα μείον θα είναι πολλά και για τον ερασιτέχνη ΠΑΟ?Το σωματείο μάνα δηλαδή.

17.Το συνθηματάκι:"Στον Ελαιώνα ούτε τον άλλο αιώνα"ποιοί το δημιούργησαν και το πέρασαν στον κόσμο του ΠΑΟ?

18.Μήπως η διπλή ανάπλαση χάλασε τα σχέδια μεγάλων συμφερόντων που "λιγουρεύονταν" τον Βοτανικό για ίδιο όφελος?

19.Μήπως αυτά τα μεγάλα συμφέροντα περίμεναν κυβερνητική αλλαγή και χάνουν το τραίνο?(τα πόστα που λένε και οι μαφιόζοι)
20.Εκείνο το ισότιμο και ισόχρονο του Βενιζέλου που κοιμάται?


21. Μήπως καταλαβαίνουν όλοι ότι η υπομονή μας έχει εξαντληθεί?Δεν μπορούμε άλλο να βλέπουμε οργανωμένες μειοψηφίες να μας ταλαιπωρούν και να είναι πίσω απο κάθε πισωγύρισμα και υποβάθμιση.

22.Καταλαβαίνει η κυβέρνηση ότι το μπαλάκι είναι στο γηπεδό της?

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

apories




είμαι μαλάκας, έχω απορίες.




έχω καταλήξει ότι ελληνική αριστερά του σήμερα προωθεί τα πλέον ακραία Αμερικανικά όνειρα στον τόπο μας...εξηγούμαι:
1. Να αυξηθούν οι μισθοί για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια...
δηλαδή, αν αύριο το πρωί γίνει μία αύξηση 100% στους μισθούς, οι τιμές των προϊόντων θα παραμείνουν σταθερές;τί λέτε ρε παιδιά, είδαμε όταν έγινε υποτίμηση της δραχμής κατά 14% και την άλλη μέρα ΤΑ ΠΑΝΤΑ ανέβηκαν 14%, και μετά από 3 μέρες η ισοτιμία της δραχμής «διορθώθηκε» στο πραγματικό -9% που έπρεπε να είναι αλλά οι τιμές ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ +14%....
δηλαδή, να ταΐσουμε τους κερδοσκόπους μέχρι να σκάσουν...
είναι κι αυτό μια άποψη, δεν λέω..
.2. Να μειωθούν οι εξοπλισμοί για να αυξηθούν οι μισθοί...
δηλαδή, να σταματήσουμε να αγοράζουμε «πολιτική» από τους Αμερικάνους, τους Ρώσσους και τους Γάλλους, και να δώσουμε αυτά τα λεφτά στους κερδοσκόπους, έτσι ώστε πχ ο Κόκκαλης και ο Βγενόπουλος να κάνουν τί; να κατακτήσουν το champions league με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό;
δηλαδή αντί πολιτικής να αγοράζουμε ποδοσφαιριστές
δεν λέω... είναι κι αυτό μια άποψη...
3. Για να μην ανοίξουν ιδιωτικά πανεπιστήμια κάνουμε λίμπα τα δημόσια...
δηλαδή, γιατί δεν έχει πέσει ούτε ένα γκαζάκι στα ιδιωτικά που ήδη υπάρχουν και αντιπροσωπεύουν πανεπιστήμια;
δηλαδή, για να απαγορεύσω στην FORTHNET να βάλει γραμμές, πάω και καίω τις γραμμές του ΟΤΕ...
είναι και αυτό μία άποψη; ... δεν μπορώ να το πω με σιγουριά..
.4. Για να προωθήσουμε τη δημοκρατικότητα στα πανεπιστήμια εμποδίζουμε τις εκλογές...
είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσω τον ποιητή, κι έτσι δεν μπορώ να γράψω ένα «δηλαδή».
να είναι και αυτό μία άποψη;
5. Για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του ενός πρέπει να ακυρώσουμε τα δικαιώματα των πολλών...
δηλαδή, για να μην αισθάνεται μειονεκτικά ένας gay (sic) θα πρέπει να πηδ... μαζί του;
δεν λέω... είναι μια άποψη και αυτή...
6. Να μην ανοίξει πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος στη χώρα μας γιατί κινδυνεύουμε...
δηλαδή, να σκοτώνουμε τους έλληνες με τα λιγνιτεργοστάσια του θανάτου της ΔΕΗ που ούτε τους κατοίκους δεν προσλαμβάνουν ως αντιστάθμισμα του θανάτου τους, να αδειάσουμε τα φράγματα από το πολύτιμο νερό και να ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ από τα ΓΥΡΩ πυρηνικά εργοστάσια του Κοζλοντούι στην Βουλγαρία, τα άλλα στην Τουρκία και την Αλβανία αλλά ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ...
δηλαδή, καλύτερα να καταστρέφουμε ΣΙΓΟΥΡΑ και ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΑ την χώρα μας παρά να πάρουμε το ΡΙΣΚΟ που έτσι κι αλλιώς έχουμε από τους γείτονές μας... και βάζω μόνο τους γείτονες ενώ στην πραγματικότητα κινδυνεύουμε από ΟΛΑ τα πυρνηνικά εργοστάσια της Ευρώπης, όπως μας δίδαξε το Τσέρνομπιλ...
στο σεισμό δηλαδή, επιλέγω να πηδήξω από τον 3ο ενώ ξέρω ότι σίγουρα θα τσακιστώ για να μην πάρω το ρίσκο του ΑΝ θα πέσει ή όχι η πολυκατοικία που μένω...
ε, αυτό κι αν είναι άποψη...
7. Στα πανεπιστήμια (πάλι) θα πρέπει οι φοιτητές που τελειώνουν να βρίσκουν δουλειά, αλλά τα δημόσια πανεπιστήμια να μην είναι συνδεδεμένα με την παραγωγή...
δηλαδή, από τη μία να ΜΗΝ προσφέρουν ΠΑΙΔΕΙΑ αλλά ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (για δουλειά) και από την άλλη ΝΑ ΜΗΝ έχουν καμία επαφή με αυτούς που προσφέρουν δουλειά... να μην λέει πχ ο δικηγορικός σύλλογος ότι ΔΕΝ αντέχει 800 δικηγόρους το χρόνο...
παιδεία και εκπαίδευση όμως είναι δύο άσχετες στην ουσία τους έννοιες, όπως αντίθετες στο περιεχόμενο τους είναι και η Επιστήμη με την Τεχνολογία... άλλο πράγμα ο Θεός και άλλο το Παγκάρι...
...ξέρω, δύο αντικρουόμενες θέσεις μέσα σε μία πρόταση, ακυρώνουν την πρόταση... εγώ όμως είμαι ο ηλίθιος και αυτοί που λένε αυτές τις «απόψεις» είναι προοδευτικοί και διανομούμενοι ηγέτες, οπότε...είναι κι αυτό μία άποψη...

ΠΗΓΗ:http://xkont.realpeople.gr/

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

ΤΟ ΜΕΛΑΝΙ ΤΗΣ ΒΡΩΜΙΑΣ

Ο λυσσαλέος πόλεμος της σφυρίχτρας κατά του Τριφυλλιού σε συνδυασμό με το προκλητικό, εξόφθαλμο και ξεδιάντροπο σπρώξιμο του ΟΣΦΠ, εκτός από την αλλοίωση του βαθμολογικού πίνακα και του πρωταθλήματος ολόκληρου, δείχνει και κάποια άλλα πράγματα, που αξίζει να επισημάνουμε.
Καταρχάς, προσπαθώ να θυμηθώ κάποιες από τις χειρότερες και πιο μαύρες σελίδες της αυτοκρατορίας της παράγκας, σερί σφαγών ένθεν κι ένθεν και δυσκολεύομαι αφάνταστα.
Όλοι θυμόμαστε τις περιπτώσεις όπου ο ΟΣΦΠ έπαιρνε κάποιες νίκες -πέρα για πέρα άδικα- και προκαλούσε ολόκληρο το ελληνικό φίλαθλο κοινό. Με κραχτά χειρουργεία χωρίς αναισθητικό, με χοντροκομμένες αποφάσεις που προκαλούσαν άφθονο γέλιο (και οργή φυσικά στις ομάδες που ένιωθαν στο πετσί τους την αδικία). Αυτά τότε...
Τώρα, εν έτει 2009 το πράγμα έχει εξελιχθεί. Τα χειρουργεία γίνονται με όλους τους τρόπους. Υπάρχει το «επιστημονικό», αυτό που έλεγαν παλιά «σφάξιμο με το βαμβάκι», αλλά στην πλέον εξελιγμένη μορφή του. Για παράδειγμα, κάποιες ομάδες για να πάρουν φάουλ πρέπει να βγει αίμα από τους ποδοσφαιριστές τους και κάποιες άλλες τα κερδίζουν με το... φύσημα του αέρα. Οι κάρτες, κίτρινες και κόκκινες, βγαίνουν κατά το δοκούν και οι κανονισμοί ερμηνεύονται με... εξαιρετική ποικιλία χωρίς μάλιστα να υπάρχει αναφορά καν τις περισσότερες φορές από τα ΜΜΕ. Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν και χοντρά, γελοία λάθη που πρέπει να είσαι υπέρ του δέοντος ρομαντικός και αφελής για να μη θυμηθείς... παλιές -προ δεκαετίας- γνώριμες στιγμές.
Τέτοια «αλυσίδα σφαγών» πάντως δεν έχει προηγούμενο. Χριστουγεννιάτικο δώρο Καστανίδη οι 2 βαθμοί στον ΟΣΦΠ την 15η αγωνιστική. Και μείον ένας παλικαρίσιος βαθμός για τον Θρασύβουλο.
Καπάκι, μετά τις γιορτές στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής έχουμε το «ριφιφί» στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό να χάνει 2 υπερπολύτιμους βαθμούς και την ΑΕΚ να κερδίζει έναν. Και προχθές, για την 17η αγωνιστική, ο Γερμανάκος (και ο Σαραϊδάρης) έκλεψαν το ψωμί των ποδοσφαιριστών της Skoda Ξάνθη (εκτός αν ο κύριος Πανόπουλος δώσει τελικά το πριμ της ισοπαλίας που δικαιούνταν πέρα για πέρα οι ακρίτες). Την ίδια μέρα ο Κάκος... δεν τα κατάφερε, όμως με όλα τα παραπάνω έχουμε ήδη ένα πρωτάθλημα που μοιάζει σα να έχεις αφήσει κρέατα, τυριά και αλλαντικά εκτός ψυγείου για 10 μέρες. Αλλοιωμένο απ' άκρη σ' άκρη. Και μούχλα παντού...
Μόνο τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές λοιπόν η βαθμολογία έχει «παραμορφωθεί» και «γραφεί» ΟΣΦΠ 42, ΠΑΟ 33 αντί για ΟΣΦΠ 38, ΠΑΟ 35. Με το μελάνι της βρομιάς.


.......Κάθε μέρα

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ

Ο λαϊκισμός ήταν πάντα το καταφύγιο των μετρίων και όσων θέλουν κάθε φορά να φυγομαχήσουν με την αλήθεια και την πραγματικότητα.
*** Και συνήθως πάντα, ο λαϊκισμός προϋποθέτει την επίκληση του κόσμου σαν πειστήριο της ορθότητας του περιεχόμενού του και όχι αυτή καθ' αυτή την ουσία των όσων υποστηρίζει.
*** Το έργο αυτό παρακολουθούμε πρίν λίγες μέρες για μια ακόμα φορά.
*** Με αφορμή την κοινή δήλωση των Βγενόπουλου και Βαρδινογιάννη.
*** Για χίλια δυο πράγματα θα μπορούσε να μιλήσει κάποιος, με αφορμή τη συγκεκριμένη δήλωση.
*** Όμως δεν τολμούσαν ή έκριναν πως... δεν συμφέρει οι περισσότεροι.
*** Έτσι έπεσαν με τα μούτρα πάνω σε δύο σημεία, αλλοιώνοντας επί της ουσίας το περιεχόμενό τους και κάνοντας εκ του ασφαλούς πόλεμο με ανύπαρκτο εχθρό.
*** Για να τα πάρουμε ένα-ένα, λοιπόν.
*** Σε ποιο σημείο της ανακοίνωσης ακριβώς, οι δύο μέτοχοι είπαν να μη διαμαρτύρεται ο Παναθηναϊκός για τη διαιτησία, ή ότι η διαιτησία τα πάει μια χαρά και δεν υπάρχει λόγος να νιώθουν οργή οι Παναθηναϊκοί για όσα γίνονται;
*** Σε ποιο σημείο;
*** Γιατί αυτό ακούμε και διαβάζουμε από χθες.
*** Καθώς φυσικά αυτό βολεύει.
*** Αυτό κάνει την ανακοίνωση πιο εύκολα «στόχο» στα αυτιά του οπαδού, περνώντας έτσι πονηρά και... από πίσω αρνητικά και τα... υπόλοιπα στα οποία αναφέρεται, καθώς αυτός είναι επί της ουσίας ο στόχος.
*** Τα πράγματα είναι πολύ καθαρά.
*** Οι δύο μέτοχοι έκαναν σαφές προς την ομάδα, προπονητή και παίκτες δηλαδή, ότι θα πρέπει να έχουν σαν πρώτο στόχο το πώς θα κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους ο καθένας, στον τομέα του.
*** Κι αυτό γιατί είναι πολύ εύκολο, το συγκεκριμένο θέμα να αποδειχθεί μπούμερανγκ για την προσπάθεια της ομάδας και όσοι ξέρουν από αποδυτήρια και ψυχολογία ομάδας το καταλαβαίνουν αυτό.
*** Είναι πολύ εύκολο δηλαδή και για τον προπονητή και για τους παίκτες, να... ακουμπήσουν πάνω στο συγκεκριμένο πρόβλημα, να το... χρησιμοποιήσουν ανθρώπινα σε μια δύσκολη στιγμή τους σαν δικαιολογία και να χαλαρώσουν συνολικά έτσι την προσπάθειά τους.
*** Πόσο μάλλον, όταν η συγκεκριμένη ανακοίνωση, ήρθε μόλις την επομένη της ομιλίας του Τεν Κάτε στους παίκτες, στην οποία ο Ολλανδός πάνω στη φόρτισή του, τους ζήτησε να κάνουν ακριβώς το αντίθετο απ' ότι ο ίδιος τους ζητούσε μέχρι τώρα, να την πέφτουν δηλαδή συνεχώς και όλοι μαζί πάνω στους διαιτητές, σε κάθε απόφαση σε βάρος τους.
*** Είναι κακή, λοιπόν, αυτή η παρέμβαση των μετόχων και η επισήμανση προς όλη την ομάδα;
*** Λέει αυτή η παρέμβαση ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει πρόβλημα με τη διαιτησία;
*** Θα μου πεις, έπρεπε να έλεγε ταυτόχρονα και τι έκανε ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός για τη διαιτησία και να απολογηθεί και αυτός για τη μέχρι τώρα στάση του στο συγκεκριμένο θέμα.
*** Αυτό σωστό.
*** Και πρέπει να γίνει με όλα τα πράγματα, γιατί για πολλά άλλα ακούγαμε και άλλα βλέπουμε στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό.
*** Αλλά απ' αυτό, μέχρι να αλλάζουμε εντελώς το περιεχόμενο της δήλωσης, για να πριζώσουμε τον κόσμο λέγοντάς του ψέματα, είναι μεγάλη η απόσταση.
*** Και εν πάση περιπτώσει, δεν ήμασταν ούτε εμείς, ούτε οι μέτοχοι, που πριν λίγες μέρες πανηγύριζαν έξαλλα στα πρωτοσέλιδα για τη μεγάλη νίκη της πτώσης του Γκαγκάτση και για το ότι ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός πέτυχε σε τρεις μήνες, όσα δεν πέτυχε ο... μονομετοχικός σε έντεκα χρόνια στο θέμα της διαιτησίας.
*** Αυτοί που δήθεν στο όνομα του κόσμου θίχθηκαν από το συγκεκριμένο σημείο της ανακοίνωσης ήταν.
*** Τι άλλαξε λοιπόν σε δέκα μέρες;
*** Εκτός και αν δεν άλλαξε τίποτε και πριν δέκα μέρες πουλούσαμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες στον κόσμο, σε μια ακόμα προσπάθεια διχασμού, με μοναδικό στόχο να πούμε πόσο κακός ήταν τότε ο Τζίγγερ και πόσο καλά είναι τώρα που - υποτίθεται- τον διώξαμε.
*** Αν αυτό το «υποτίθεται» είναι όμως που... τραυματίστηκε από την κοινή ανακοίνωση, η αίσθηση δηλαδή που καλλιεργούσαμε τόσο καιρό στον κόσμο, να το πούμε.
*** Ορθά και κοφτά.
*** Αυτό μας ενόχλησε και γι' αυτό κράζουμε.
*** Μην το παίζουμε όμως προστάτες του Τεν Κάτε και όψιμοι πολέμιοι της παράγκας από πάνω.
*** Και ακόμα χειρότερα, μην προσπαθούμε από μονίμως απόντες από τη συγκεκριμένη μάχη τα τελευταία χρόνια, να εμφανιστούμε και σαν οι μοναδικοί που αντιστέκονται.
*** Έλεος πια!
*** Περνάω στο δεύτερο σημείο.
*** Που έχει να κάνει με την παρέμβαση στο έργο του Τεν Κάτε.
*** Κοιτάξτε να δείτε φίλοι μου για το συγκεκριμένο.
*** Κατ' αρχήν, από πότε και σε ποια ομάδα του κόσμου, οι ιδιοκτήτες, οι μέτοχοι, αυτοί που βάζουν τα λεφτά τους τέλος πάντων, δεν έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν εξηγήσεις και να πουν την γνώμη τους στον προπονητή τους;
*** Από πότε, ρε παιδιά, είναι κακό αυτό;
*** Είναι κακό μήπως το ότι δημοσιοποίησαν και τις απόψεις τους ή το τι κουβέντιασαν με τον προπονητή;
*** Κι αυτό είναι το κακό;
*** Το ότι ακριβώς, επειδή έχουν δει και αυτοί και όλοι ανεξαιρέτως οι μέτοχοι τόσους μήνες, άλλα να λέγονται στις συσκέψεις, άλλα να αποφασίζονται και άλλα να παρουσιάζονται σαν «ρεπορτάζ», είπαν, καλύτερα να πούμε από μόνοι μας τι κουβεντιάσαμε να το ξέρει και ο κόσμος, αντί να του λέει και να γράφει ο καθένας ό,τι γουστάρει;
*** Αυτό ενόχλησε;
*** Το ότι μετά την ανακοίνωση, δεν μπορεί ο... καθένας να λέει σαν «αποκλειστικές πληροφορίες» το τι ειπώθηκε και όλος ο κόσμος του Παναθηναϊκού έμαθε από πρώτο χέρι τη συζήτηση και μάλιστα με τον πιο επίσημο τρόπο;
*** Κι αυτό μάλιστα, ενόχλησε και τους... δημοσιογράφους;
*** Γιατί;
*** Μήπως γιατί τους χάλασε τη μανέστρα και δεν μπορούν να πουν στον κόσμο ό,τι γουστάρουν;
*** Και να σας πω και κάτι;
*** Το κακό δεν έχω καταλάβει ποιο ακριβώς είναι;
*** Το ότι είπαν οι μέτοχοι στον Τεν Κάτε τα συγκεκριμένα πράγματα, ή το ότι τα δημοσιοποίησαν;
*** Αν είναι το πρώτο, προφανές κοροϊδευόμαστε και κοροϊδεύουμε όλοι ομαδικώς τον κόσμο.
*** Αν είναι δυνατόν, να θεωρείται παρέμβαση, το να μιλήσουν ανοιχτά οι μέτοχοι με τον προπονητή και να του πουν τις σκέψεις τους τα ερωτήματά τους, αυτά δηλαδή που λέει ο κόσμος όλος και που θα ήθελε να ρωτήσει ή να πει αν είχε τη δυνατότητα να φάει μαζί με τον Τεν Κάτε και τη δικαιοδοσία να το κάνει.
*** Δηλαδή για να καταλάβω, ο δημοσιογράφος και ο οπαδός, δικαιούται κάθε Κυριακή και κάθε μέρα να γράφει και να λέει το μακρύ και το κοντό του για τις επιλογές του προπονητή ή για την πορεία της ομάδας, οι μέτοχοι και αυτός που πληρώνει όμως δεν δικαιούται.
*** Αυτό μας λένε οι καλοί φίλοι;
*** Να τρελαθούμε εντελώς, δηλαδή;
*** Και κάτι ακόμα.
*** Δεν σκέφτηκε κανείς ακόμα, πως μπορεί να συμβαίνει και κάτι άλλο;
*** Ο Τεν Κάτε όντως να λειτουργεί υπό πίεση, να δέχεται έμμεσα ή άμεσα «συμβουλές», «παραινέσεις» και πάσης φύσεως πιέσεις για τις επιλογές του, όμως όχι απ' τους μετόχους ή τη διοίκηση στο σύνολό της, αλλά από μια σειρά άλλους τύπους και κυκλώματα, που λειτουργούν χρόνια γύρω και μέσα σ’ αυτή την ομάδα.
*** Και οι μέτοχοι πολύ απλά να του είπαν και να έστειλαν και δημόσια το σχετικό μήνυμα, δηλαδή, μην τους ακούς και μην ανησυχείς, εμείς είμαστε κοντά σου, δούλεψε με όλο το υλικό σου, χωρίς να φοβάσαι ότι θα γίνει στόχος απ' όλους αυτούς αν δεν τους κάνεις τα χατίρια.
*** Μήπως δεν τα έχουμε ζήσει όλα αυτά στον Παναθηναϊκό τα προηγούμενα χρόνια;
*** Δεν είχαμε τους αγαπητικούς της βοσκοπούλας, τους προστατευόμενους και πάντα «κορυφαίους» και τα μαύρα πρόβατα, που αν οι προπονητές τολμούσαν να τα βάλουν στην ομάδα, γινόντουσαν αυτόματα και αυτοί στόχος;
*** Δεν είδαμε προπονητές και προπονητές στον Παναθηναϊκό να υποκύπτουν, να λυγίζουν σ’ αυτές τις πιέσεις και τελικά να την πατάνε και οι ίδιοι;
*** Κι αυτό σας φαίνεται... ξένο και... απίθανο σ' αυτή την ομάδα;
*** Ή μήπως τον Τεν Κάτε θα τον... σεβόντουσαν και θα τον άφηναν στην ησυχία του;
*** Μη βιάζεστε, λοιπόν, να βγάλετε συμπεράσματα και κυρίως αφήστε να δούμε και λίγο πώς θα λειτουργήσει και αυτή η φάση.
*** Το σίγουρο και αυτό που δεν αλλάζει είναι ένα.
*** Ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός, έδωσε πολλές υποσχέσεις και ελπίδες στον κόσμο του Παναθηναϊκού.
*** Είναι υποχρεωμένος να δείξει συνέπεια λόγων και έργων και να μη διαψεύσει αυτές τις ελπίδες.
*** Και γι' αυτό ακριβώς τον λόγο, είναι υποχρεωμένος πάνω απ' όλα να μείνει ενωμένος, να αφουγκραστεί τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου που θέλει ενότητα αλλά και πράξεις ταυτόχρονα, να απομονώσει τους ρουφιανίσκους και τους διασπαστές του κόσμου και της ομάδας, να ενισχύσει την ομάδα, να θωρακίσει την ομάδα από τις παλιές και νέες παράγκες και να την οδηγήσει ψηλά.
*** Πολύ ψηλά.
*** Εκεί που πραγματικά είναι η θέση της.
*** Και το πιο σημαντικό.
*** Να τη βάλει τροπαιούχα, ΕΝΩΜΕΝΗ και δοξασμένη στο νέο της γήπεδο.
*** Γιατί μην ξεχνιόμαστε.
*** Το γήπεδο στο Βοτανικό, ήταν, είναι και παραμένει το ΥΠ ΑΡΙΘΜΟΝ ΕΝΑ καθήκον για τη διοίκηση αλλά και κάθε Παναθηναϊκό.

GAME OVER

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

PUBLIC ENEMY

Η ποιότητα της λειτουργίας της κοινωνίας και της προσωπικής μας ζωής δεν κρίνεται από τις τραγωδίες,αλλά από τις μικρές λεπτομέρειες.'Οταν κάποιος μας αποκόβει από τις φαινομενικά ασήμαντες χαρές αλλά σημαντικές διόδους διαφυγής από την καθημερινότητα,όπως την εχουν καταντήσει,είναι άξιος χλευασμού και πρέπει να τιμωρείται παραδειγματικά.
Το ποδόσφαιρο αποτελεί την πιο προσφιλή λαϊκή μορφή ψυχαγωγίας,ελπίδα δικαίωσης και ουσιαστικό παράγοντα διαμόρφωσης ταυτότητας για τους άντρες.
Το ποδόσφαιρο προσφαίρει χαρά και η χαρά είναι πολύ σοβαρή υπόθεση.Αυτή η ασυδοσία στους αγωνιστικούς χώρους,αποτελεί πολύ σοβαρό ζήτημα,που ξεπερνά τα όρια του αθλήματος και σίγουρα τις πουλημένες και χωρίς κύρος σφυρίχτρες.
Ο ένας διαιτητής μέσα στην ίδια χρονιά "εξοντώνει" μία ομάδα(ΠΑΟ) -που πληρώνει μάλλον το γεγονός ότι είναι ΜΕΓΑΛΗ και ΔΥΣΚΟΛΗ-δύο φορές,τρελαίνοντας τους φιλάθλους της.Δεν πρόκειται φυσικά για λάθος.Το ίδιο με έναν άλλο ,που ξεδιάντροπα χθές αδίκησε συνειδητά την Ξάνθη αλλοιώνοντας και το πρωτάθλημα.

Αυτοί ,όλοι υπηρέτες σκοτεινών στόχων και αφεντικών, ευημερούν σε βάρος όλων των φιλάθλων, γιαυτό πρέπει να αντιμετωπίζονται ως PUBLIC ENEMY

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

100 ΧΡΟΝΙΑ


100 χρόνια μεγαλείου και δόξας,ήθους και προσφοράς ,στον Ελληνικό αθλητισμό και την Ελληνική κοινωνία.
Δεν πρέπει να λείπει απο κανέναν που αγαπά αυτό το σύλλογο.

Ο ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

Απο την Καθημερινή της Τρίτης:

«... Τα «γουρούνια» δεν έχουν όνειρα· είναι αδιάφορο αν έχουν και ζωή. Εστω και αν είναι μόλις εικοσιενός ετών. Για «μπάτσους», που είναι αδιάφορο αν πυρποληθούν, δεν μιλάει και η εφημερίδα της ανανεωτικής (τρομάρα μας!) Αριστεράς; «Ω έλατο, ω έλατο τι ωραία που αρπάζεις (...) Στο Σύνταγμα, στο Σύνταγμα τι ωραία που αρπάζεις! / Μπάτσους γεμάτο στα κλαδιά / Και διμοιρίες στη σειρά / Ω έλατο, ω έλατο δε θα μου τη γλιτώσεις / Βρε θα σε κάψω μια βραδιά /Κι ας έχει μπάτσους στα κλαδιά» («Αντικάλαντα 2008», «Αυγή» 24/12/2008). Αυτό δημοσιεύτηκε παραμονή των Χριστουγέννων και ουδείς έφριξε...
Από σήμερα ξεκίνησε το γαϊτανάκι των ακριτομυθιών περί «προβοκάτσιας που θέλει να αμαυρώσει τον δίκαιο αγώνα των μαθητών». Ολοι αντιλαμβάνονται όμως ότι κάποιοι ανεγκέφαλοι πήραν τοις μετρητοίς όλα αυτά που άλλοι ανεγκέφαλοι διακινούν περί «δυναμικής αντίστασης στην αστυνομική τρομοκρατία», περί «βίας στη βία της εξουσίας», περί «μπάτσων», «γουρουνιών» και «δολοφόνων». Κάποιοι πίστεψαν ότι η «βία είναι μαμή της Ιστορίας» και αποφάσισαν να κάνουν καισαρική. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από περίτεχνες ανακοινώσεις και μεγάλα λόγια. Υπάρχει ιδεολογικό μερτικό στην ευθύνη γιά αυτήν την δολοφονική απόπειρα.
Εχουν μια ευκαιρία οι της «Προόδου» να αποδείξουν ότι δεν υποκρίνονται όταν διακηρύσσουν πως είναι ενάντια στη βία. Στα τόσα συλλαλητήρια που έκαναν για τον αδικοχαμένο Αλέξη να κάνουν κι ένα για τον άδικα τραυματισμένο Διαμαντή. Να δείξουν ότι εναντιώνονται καθολικά στη βία, είτε αυτή προέρχεται από περίστροφο αστυνομικού είτε από καλάσνικοφ τρομοκρατών. Να απομονώσουν τους ανεγκέφαλους, να πολεμήσουν το φαινόμενο εν τη γενέσει του. Να φωνάξουν «τρομοκράτες, γουρούνια, δολοφόνοι». Και αυτή τη φορά θα λένε αλήθεια...».


Εξαιρετική στόχευση και ακρίβεια.
Όπως λένε και οι λαϊκοί τύποι <<Όχι τη μία έτσι και την άλλη γιουβέτσι>> κύριοι της Προόδου.
Οι δε της Αξιωματικής στο καβούκι τους.Άλλοι εχουν αναλάβει εργολαβικά την αντιπολίτευση.΄Κάτι ' νταβατζήδες" των καναλιών,των εφημερίδων και των κατασκευαστικών που λέει και μία ψυχή

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2009

Ο ΤΙΓΡΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΙΟΝΙ

"Η ομορφιά εμφανίστηκε από τη στιγμή που ο άνθρωπος ξεκίνησε να διαλέγει"

2009

Οι πόλεμοι θα τελειώσουν,το χορτάρι θα σκεπάσει τα πεδία των μαχών και αυτοί που σκοτώνονται απο τις δύο πλευρές δεν θα αλλάξουν τίποτα.
Γι' αυτό λοιπόν ΕΙΡΗΝΗ και ΥΓΕΙΑ το 2009.
Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε